Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di lll RXD objektív, Sony fényképezőgépekhez - Tennofoto.hu

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di lll RXD objektív, Sony fényképezőgépekhez

279 900 Ft 319 900 Ft Akciós ár: 2024-04-15-ig
Tamron
A071SF

A világ első* f/2,8 fényerejű all-in-one zoomja a full-frame szenzoros tükör nélküli kamerákhoz
Kompromisszumok nélküli képminőség, amely utat enged kreativitásnak

  • Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di lll RXD objektív, Sony fényképezőgépekhez

     

    A Tamron elsőként készített a világon olyan ultrazoomot, amelynek fényereje f/2.8-tól indul.* Az ultranagy átfogás szinte minden helyzethez ideális, így akár a mindennapokban, akár utazáskor, sportfotózásnál és a természetben is megoldhatók vele a fotós feladatok.

    A Tamron folyamatosan úttörő szerepet játszik a különleges zoomobjektívek fejlesztésében, az új 28-200mm-es f/2.8-5.6 pedig a Tamron összes tapasztalatát egy eszközbe integrálja. Ez az első* all-in-one zoom a világon, amely f/2,8 fényerőt nyújt 28 mm-es nagy látószögű állásban. A kiváló optikai teljesítmény érdekében precízen elrendezett speciális lencseelemeket tartalmaz, a képminőség így megfelel a mai digitális fényképezőgépek egyre nagyobb felbontásának. Ráadásul 117 mm-es hosszúságával és 575 grammos tömegével kiváló hordozhatóságot kínál. Egy kisméretű és könnyű tükör nélküli fényképezőgéppel használva lehetővé teszi a fotósok számára, hogy szinte mindenhol kényelmesen fotózzanak, a mindennapokban, vagy az utazások során. A Tamron 28-200 mm f/2.8-5.6 egy kényelmes és sokoldalú utazózoom, amely minden klasszikus látószöget magában foglal, pluszként pedig a f/2,8-as fényerővel tovább tágítja a lehetőségeket és magasabb képminőség elérését teszi lehetővé kevés fényes helyzetekben is. Ez az objektív új fejezetet nyit az all-in-one zoomok történetében.

    ** A legnagyobb rekesznyílást tekintve, a jelenleg hozzáférhető, legalább 7-szeres átfogású cserélhető all-in-one objektívek között, (2020. május: Tamron)

     

    Új fejezet az all-in-one zoomok történetében

    Különlegességnek számít az ultrazoomok között, hogy a 28 mm-es nagy látószögű állásban f/2,8 fényerő érhető el. Így kevesebb környezeti fényben is jobb minőségű képek készíthetők. 50 mm-nél f/3,5, 100 mm-nél f/4,5, 150 és 200 mm-nél f/5,6 az objektív fényereje. Ez példa nélküli a kompakt méretű az all-in-one zoomok között, és hihetetlen sokoldalúságot kínál, nagyobbat, mint ami valaha is elérhető volt.

     

    Kis tömeg és kompakt méret a kiváló hordozhatóságért

    A Tamron teljes full-frame objektívsorozatát úgy fejlesztették ki, a 28–75 mm f/2,8-as modellel kezdve, hogy ideális egyensúlyt adjon a magas képminőség és a kényelmes hordozhatóság között. A szériában egységesen 67 mm a szűrőátmérő, a kamerába integrált képstabilizátor kihasználásával pedig a kompakt méretre és a kis tömegre koncentrálhattak a fejlesztőmérnökök. A hosszúság mindössze 117 mm, a maximális átmérő 74 mm, a tömeg mindössze 575 g. Az objektív így könnyebbé teszi a felszerelést és lehetőséget ad a kényelmesebb utazásra.

     

    Jól van, összeraktuk

    Az objektív belsejébe 18 lencseelemet helyeztek el 14 csoportban. A speciális elemek között GM (üvegből öntött aszférikus) és hibrid aszférikus, valamint XLD (extra alacsony diszperziójú) és LD (alacsony diszperzió) lencséket találunk. Ezek pontosan úgy vannak elrendezve, hogy hatékonyan csökkentsék a kromatikus aberrációt és az egyéb leképzési hibákat, lehetővé téve a nagy felbontóképesség elérését. Eközben a BBAR (széles sávú tükröződéscsökkentő) bevonat hatékony tükröződéscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, hogy csökkentse a szellemképet és becsillanásokat, így tiszta és éles képek készülhetnek.

    A kamerán belüli képkorrekciós funkciók csökkentik a torzítást és a vignettálást, hogy a képközéptől és a képsarokig egyenletesen magas lehessen a képminőség az összes zoomállásnál. A Tamron az összes technológiai tudását felhasználta ehhez az all-in-one objetkívhez, amely egy eszközként nyújt megoldást a hétköznapi elkapott pillanatoktól kezdve a komoly fotográfiáig.

     

    Kiváló makróképesség

    A 28-200 mm f/2,8-5,6 kiváló közelfotós teljesítményt nyújt az ultrazoomok között. A nagy látószögű 28 mm-es állásban a minimális tárgytávolság 0,19 méter, a maximális leképzési arány pedig 1:3,1. Az f/2,8-as rekesszel így a háttér gyönyörűen elmosódik. A makróteljesítmény a tele gyújtótávnál is figyelmemre méltó: 0,8 m a közelpont és 1:3,8 az elérhető leképzési arány. A felhasználók lenyűgöző képeket készíthetnek elmosott háttérrel, és különleges kompozíciókat hozhatnak létre.

     

    RXD léptetőmotor a rendkívül csendes élességállításért

    Az AF rendszer egy olyan érzékelőt tartalmas, amely pontosan detektálja a lencse helyzetét, így az RXD motor optimális AF teljesítményt nyújthat. Ez gyors és pontos auto fókuszt eredményez, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy videózás közben is a mozgó témákra koncentráljanak. A rendkívül csendes működés azért is fontos, mert így gyakorlatilag kiküszöbölhetők a zavaró hangok a felvételen. Továbbá az RXD AF-rendszer kompakt mérete hozzájárul ahhoz, hogy a teljes objektív ilyen kicsi és könnyű lehessen.

     

    Kisméretű és kitűnő minőségű objektívek teljes családja –kifejezetten tükör nélküli kamerákhoz

    A 28-200 mm-es f/2,8-5,6 zoom csak egy a Tamron számos full-frame objektívje közül, amelyeket úgy terveztek, hogy kihasználják a kompakt méretű tükör nélküli kamerák előnyeit. Így a fotósok különböző, remek kombinációkat hozhatnak létre az objektívekből. Például, ha a 28-200 mm-es f/2,8-5,6 zoomot kombinálják a 17–28 mm f2/,8-al, akkor a két lencse együttes tömege kevesebb, mint 1 kg (995 g). Ez a könnyű, és jól hordozható szett mindent lefed az ultranagy látószögtől a teléig, a 17-200 mm-es zoomtartományban. Vagy ha a Tamron fix gyújtótávolságú objektívjeit, például a 20 mm f/2,8-at vagy a 24 mm f/2,8-at tesszük mellé, akkor az együttes tömegük kevesebb, mint 800 g, így még kisebb méret és tömeg mellett is elérhetők a nagyobb látószögek. A sorozat összes objektívje 67 mm-es szűrőmenettel rendelkezik, így nincs szükség különböző méretű szűrőkre, és nem okoz problémát a különböző méretű objektívsapkák cserélgetése sem. A drága szűrőkből (például polarizátor vagy ND stb.) így elegendő egyetlen darabot vásárolni. (67 mm-es szűrőátmérőjű objektívek full-frame tükör nélküli kamerákhoz: 28–75 mm f/2,8 Di III RXD, 17–28 mm f/2,8 Di III RXD, 20 mm/24 mm/35 mm f/2,8 Di III OSD, 70-180 mm f/2,8 Di III VXD)

     

    Nedvességálló szerkezet, fluorbevonat és zoom rögzítő kapcsoló

    A bajonettnél és más kritikus helyeken tömítések találhatók, hogy megakadályozzák a pára vagy az esőcseppek beszivárgását, biztosítva a nedvességálló konstrukciót. A frontlencse elülső felületén továbbá fluorbevonat található, amely kiváló víz- és olajtaszító tulajdonságokkal rendelkezik. A lencse felületét így könnyebben lehet tisztítani, és kevésbé érzékeny a szennyeződésekre, mint amilyenek a vízcseppek vagy a zsíros ujjlenyomatok. Így a karbantartás is sokkal könnyebbé válik. Ezen kívül a praktikus Zoom Lock kapcsoló megakadályozza a tubus nem kívánt kicsúszását szállítás közben.

  • Kompatibilitás:Sony E
    Gyújtótávolság:28-200 mm
    Maximális rekesz:f/2,8-5,6
    Felépítés:18 lencsetag / 14 csoport
    Látószög:75°23′-12°21′
    Minimum fókusztávolság:0,19 m; 0,8 m
    Szűrő méret:67 mm
    Hosszúság:117 mm
    Tömeg:575 g
  • Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di lll RXD objektív, Sony fényképezőgépekhez

    Objektív sapka

    Napellenző

    Használati útmutató

    Garancia

     

  • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS