A fotós evolúciónk gép típusokban, avagy mi kell nekünk - TennóKata megismerkedik a kategóriákkal

A fotós evolúciónk gép típusokban, avagy mi kell nekünk - TennóKata megismerkedik a kategóriákkal

Vásárolni jó, fényképezni jó. A fényképezőgép barát. Nekem egy jó barát kell.

De fényképezőgépet vásárolni maga a borzalom a magamfajtának.

Árértékarány elv alap, mint minden vásárlás előtt, de macska legyen az egy fán, aki szemrebbenés nélkül egy mondatban arra válaszol, hogy milyen gép a nekem való.

Ez itt kevés, jobban mondva semmi. Vagy hazudik.


Hogy jövök én ahhoz, hogy a magukat árúba bocsájtó leendő új barátaink láttán, egymás mellé tegyek egy kicsi cuki csajos, és egy óriásobjektíves monstrumot. Tudni illene előtte a fotózási szokásaimat, (kattintanék rendületlenül) az igényeimet (jó képet akarok), de nem tudja kivel áll szemben az az eladó, aki olyat kérdez, hogy milyen típusút szeretne asszonyom? Annyit tudok, hogy van digitális, meg analóg és léteznek fényképezőgépek, amiket állványra tesznek, meg még annyit, ha mégegyszer asszonyomnak szólít bokán rúgom.

Kell egy gép, egy új, egy jó, egy jobb, mert a régi cserbenhagyott, túlnőttem rajta, vagy nem is volt még barátom. Hát nem érti?

A döntésképtelenség sok sebből vérzik és az eladó srác idiótának észlel. Az utóbbit nem bánom.

Típusok, árak, funkciók, márka, ez most akciós, ehhez ajándéktáskát adunk, ez fehér, ez megneveli a gyerekeket. Nacságosasszony ez utóbbit választja és elegánsan fizet.

De ha mégsem így történne, állítólag van benne logika.

Nézzük
 

Analóg - digitális


Az előbbibe filmet teszünk, előhívatjuk, és rácsodálkozunk mit műveltünk. Olykor évekkel később. A jók albumba, a rosszak a negatívumokkal egy dobozba kerülnek. Hátha.

Az utóbbinál feltöltünk a digitális világunk egy eszközére, szelektálunk, mappába rendezünk, megosztunk és nem hívatjuk elő. Még. Karácsony előtt esetleg a legjobbakból a nagymamáknak naptárat készítünk.

 

Kompakt - nem kompakt, azaz a digitálisok két nagy csoportja


Kompakt: kicsi, alap, a táskában lapulós fajta, újabb vetélytársa a telekommunikációból érkezik, okos a telefon.
Kompakt, mert nem cserélhető az objektíve.

Nem kompakt, már tudjuk, az cserélhető objektívet jelent. De hogy ne legyen ilyen egyszerű. Van tükörreflexes, őt SLR-ként becézgetjük és digitális testvére a DSLR, teljes nevén digitális-tükörreflexes, de azt már nem kell hozzámondani, hogy digitális-tükörreflexes cserélhető objektíves, mert a digitális-tükörreflexesből egyértelmű. Másoknak.

De még nincs vége.
MILC, BRiDE, Ultrazoom, csúcs kompakt, kezdő és haladó tükörreflexes... áááááááá

Nézzük inkább, kinek mit ajánlanak, hátha az megsegít
 

Kompakt


Kezdőknek hobbiból, mondjuk akik évente kétszer találkoznak a gépükkel, egyszer, mikor az éves rendes kirándulásukra pakolnak és egy gépet keresnek, mert kirándulás nincs fényképezőgép nélkül, másodszor, mikor megmutatják a műremekeket.
 

Csúcs kompakt, Bride gépek, ultrazoomok


Évente több alkalommal használóknak, ők már sűrűn ki merik vinni a lakásból és nem félnek használni a fényképezőgépet. Haladó hobbifotósok ők, akik már eszik azt, hogy honnan süssön a nap, de nem akarnak megőrülni a millió beállítási lehetőség között.
 

Tükörreflexes fényképezőgépek


Az új hobbira vágyóknak, akik el akarnak veszni a funkciók sokaságában, akik tudják, hogy egy objektív, miért nem objektív. Nem bíznak a véletlenre semmit, mindent meg az automatára. Manuálisak, lenyűgöző kép iránti igénnyel. Már nem félnek elbújni az asztal alá hangyát fényképezni a vacsora alatt és kiállni a viharba villámokat fotózni.
 

MILC


A kompomisszumra képteleneknek, mint én, (miért nem ezzel kezdte az eladó?). Akik mindent akarnak, kicsi legyen, mint az anyámé és olyan képet csináljon mint a férjemé, hogy azt tényleg előhívassam. És ha ügyes leszek én is kaphatok új objektívet. A hangyák miatt.


A használt-új, ár-érték, márka-típus, és az újdonságok kontra a régi jobb volt apróságokra nincs energiám időm. A megákról meg a pixelekről nem is beszélve, legyen az, aki ezt megteszi, az az eladó srác, akit mégsem rúgtam bokán. 

 

A fotót a katabags.com-ról vettem.  


Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS