Sigma 24mm F2 DG DN Contemporary objektív SONY fényképezőgépekhez - Tennofoto.hu

Sigma 24mm F2 DG DN Contemporary objektív SONY fényképezőgépekhez

Sigma
s403965/22214583

- Rekesznyílás: f2
- 13 lencsetag 11 csoportban,
- szűrő: 62 mm
- Beépített szirom alakú napellenző
- Por és fröccsenő víz elleni védelemmel ellátott bajonett
- Szuper-többrétegű bevonat

Jelenleg nem kapható!
  • Sigma 24mm F2 DG DN Contemporary objektív SONY fényképezőgépekhez

     

     

    Kompakt, nagy látószögű, Sony E-bajonett 24 mm-es f/2 DG DN modern objektív a Sigmától, mely kiváló élességet biztosít a stílusos, teljesen fém kivitelben. Ideális objektív táj-, természet-, belső- és építészeti fotózáshoz. Az objektív mérsékelten fényes f/2-es maximális rekeszértéket biztosít gyenge fényviszonyok melletti teljesítményhez és kis mélységélesség-szabályozáshoz. Ráadásul a gyors maximális rekesznyílása természetes választássá teszi éjszakai égbolthoz és asztrofotózáshoz. Az objektív két SLD üvegelemből és egy FLD üvegelemből épül fel az axiális kromatikus aberráció korrigálása érdekében. Az objektív két nagy pontosságú, üvegből öntött aszférikus elemet is tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a lencse teljes tömegének csökkentését. Léptetőmotorral rendelkezik, mely gyors és csendes AF-teljesítményt nyújt, amely fotó- és videóalkalmazásokhoz egyaránt alkalmas.

     

    Az alapoktól a tükör nélküli rendszerekhez fejlesztett objektív tökéletesen kiegyensúlyozottnak hat a legmodernebb teljes képkocka méretű szenzorral szerelt vázakon is, miközben a legújabb ultra-nagy felbontású fényképezőgépek igényeit is kielégítő egyedülálló felbontóképességet kínál.

    Az objektív fejlett optikai rendszere éles, nagy kontrasztú eredményt produkál a kép közepétől egészen a sarkokig. Ez a képesség a nagy F2-es fényerővel és a nagy látószöggel kiváló választássá teszi ezt az objektívet az éjszakai égbolt fótósai, illetve beltereket és eseményeket fotózó szakemberek számára is. A kompakt méretének köszönhetően könnyedén egész nap a gépen tartható, így tökéletes akár a mindennapi használatra is. A kiváló minőségű, teljesen fém felépítmény, ami a SIGMA minden I sorozatú modelljének sajátja, egy különösen kielégítő élménnyé teszi ennek az objektívnek a használatát.

    Ez a teljes képkocka méretű szenzorhoz tervezett 24mm F2 fix objektív olyan fotósok számára készült, akiknek szükségük van egy olyan egy éles, robusztus, nagy látószügű objektívre, ami nem hagyja őket cserben. L bajonettes és Sony E bajonettes rendszerekhez is elérhető.

     

    I sorozatú Prémium Kompakt Fix a tükör nélküli rendszerek használóinak

    A SIGMA I sorozata olyan teljes képkocka méretű szenzorokhoz optimalizált objektíveket tartalmaz, amelyek mind a fotózási élmény, mind pedig a a lenyűgöző eredmények terén egy új és jobb alternatívát kínálnak a tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépek használói számára.
    A tükör nélküli fényképezőgépek egyik legfőbb előnye a kisebb méret, és ez az új 24 mm-es objektív tökéletesen illeszkedik ezekhez a rendszerekhez anélkül, hogy a teljesítményből bármit is fel kellene adnia. A kiemelkedő optikai minőségnek és a kivételes hordozhatóságnak ez a kombinációja, ami a tükörreflexes fényképezőgépekkel korábban elérhetetlen volt, új lehetőségeket biztosít a jelen és a jövő generáció fotósai számára.

    Ezzel egyidőben a SIGMA azzal is tisztában van, hogy napjainkban, amikor a ilyen óriási a választék a képrögzítő eszközök terén, az emberek a fényképezőgép és az objektív kiválasztásakor többre vágynak mint egyszerűen a fotó elkészítése.
    A SIGMA 1961-es alapítása óta felépített, a fejlesztés és a képfeldolgozás terén elérhető technológiai kiválósága a SIGMA Global Vision 2021-es bevezetésével egy következő szintre lépett. Ezt alapként felhasználva a SIGMA fejlesztői gondosan mérlegelték, hogy a fotósok miként használják és élvezik az objektívjeiket, illetve azok fejlett funkcionalitását, és ezeket mind figyelembe véve megszületett az I sorozat.

    A SIGMA 24mm F2 DG DN | Contemporary a SIGMA 35mm F2 DG DN | Contemporary és a SIGMA 65mm F2 DG DN | Contemporary objektívekhez hasonlóan még a legnyitottabb F2-es rekesz mellett is a legmagasabb optikai teljesítményt kombinálja a kiegyensúlyozott felépítménnyel.

    Az objektív két SLD üveg lencsetagot és egy FLD üveg lencsetagot használ az axuális kromatikus aberráció javításához, ami különösen fontos a nagy fényerejű objektíveknél. Az objektív ezen felül tartalmaz még két nagy precizitású öntött aszférikus elemet, amelyek legyártását a SIGMA Aizuban lévő egyetlen gyárának technológiai képességei teszik lehetővé. Mindez lehetővé tette, hogy a lencsetagok száma alacsony maradhasson, és az objektív mérete illetve tömege a különböző képhibák kiváló korrekciója mellett is csökkenhessen.

    Számítva a nagy látószögű objektívek felhasználási módjára, a SIGMA optikai mérnökei odafigyeltek, hogy az objektív felbontása a kép közepétől a szélekig kiváló és egyenletes legyen. A sagittalis kómát is sikerült kordában tartani, ami magas fokú feloldóképességet biztosít az objektív számára, ami ideálissá teszi az éjszakai égbolt fotózásához is.

    Az AF rendszer egy csendes, de nagy sebességű léptetőmotort alkalmaz. Ez teszi lehetővé, hogy a fotós a 24 mm-es nagy látószöggel a téma minden részletét automatikus élességállítással rögzítse.

     

    Több, precíziós aszférikus öntött üveg lencsetag felhasználásával

    A magas hőmérsékleten nagy nyomással készülő öntött üveg lencsetagok felülete rendkívüli precizitást igényel. A SIGMA által használt rendkívül precíz öntvények felületének pontatlansága ±5 nanométeres (0.000005 mm) vagy kisebb. A nagy precizitású aszférikus öntött üveg lencsék a torzítások korrekciója mellett segítenek a kompakt méret elérésében is.

     

    Az I sorozat kivételes építési minősége egy kompakt méretben

    Minden I sorozatú objektív kizárólag fém felépítésű. A precízen kialakított alumínium alkatrészek nem csak a tubus külső megjelenését dobják fel, de kiemelkedő tartósságot kölcsönöznek a terméknek, növelve az objektív minőségét. A fém alkatrészek a robusztusabb kialakítás érdekében olyan belső struktúráknál is megjelennek, amelyek a gyűrűk elforgatásakor mozognak. Ezek a nagy precizitású komponensek a SIGMA csúcsteljesítményű fémmegmunkáló technológiájával lettek kialakítva, amit a SIGMA a profi videográfusok által kedvelt cine objektívek gyártásakor is használ. Ezek az alkatrészek adják azt a különleges semmihez sem hasonlítható érzést, ami miatt a fotósok újra és újra elő akarják venni, hogy használhassák. A 45mm F2.8 DG DN | Contemporary és a 24mm F3.5 DG DN | Contemporary objektívek közel azonos külső méretek mellett az 55 mm-es szűrőkön is osztozhatnak. Az együttesen mindössze 440 g-os* tömegű páros jól használható egy nagy teljesítményű mégis kompakt fényképezőgép rendszer részeként tökéletes megoldást nyújtva egy sor szituációban.

    Mágneses fém objektívsapka

    Az I sorozatba tartozó objektívekhez egy mágneses objektív sapka is jár a hagyományos, műanyag változat mellé*. Ez az egyedi kiegészítő mágneses elven csatlakozik az objektív front lencséjéhez. Nem túlzás azt állítani, hogy az aprólékosan kidolgozott objektív sapka teszi fel a pontot az I-re.

     

    Tulajdonságok

    - Optikai felépítés: 13 lencsetag 11 csoportban, 1 FLD, 2 SLD és 2 aszférikus lencsetaggal

    - Belső élességállítás

    - Kompatibilis a nagy sebességű automatikus élességállítással

    - Léptetőmotor

    - Kompatibilis az objektív torzítás  korrekcióval

    *A funkció csak a támogatott fényképezőgépekkel érhető el. Az elérhető korrekciók listája a fényképezőgép típustól függően eltérő lehet.
     

    - Por és fröccsenő víz ellen védő bajonett kialakítás

    - Szuper-többrétegű bevonat

    - Rekeszgyűrű

    - Fókuszmód kapcsoló

    -Szirom alakú napellenző

    - Mágneses fém objektívsapka (LCF62-01M)

    - Kompatibilis a SIGMA USB DOCK UD-11 dokkolóval (külön megvásárolható / csak az L bajonetthez elérhető)

    - A becsillanás és a szellemkép minimalizálására tervezve

    - Támogatja a DMF, AF+MF funkciókat (csak Sony E bajonett esetén)

    - Belső élességállítás

    - 9 lekerekített lamellás diafragma

    - Nagy precizitású, tartós sárgaréz bajonett

     

  • Kompatibilitás:Sony E
    Típus:Fix objektív; Ultra nagylátószögű zoom
    Gyújtótávolság:24 mm
    Maximális rekesz:f/2
    Minimális rekesz:f/22
    Felépítés:13 lencsetag / 11 csoport
    Látószög:84.1°
    Minimum fókusztávolság:0,11 m
    Nagyítás:0,15x
    Íriszlamellák száma:9
    Szűrő méret:62 mm
    Átmérő:70 mm
    Hosszúság:74 mm
    Tömeg:360 g
    Garancia:2 év
    • Sigma 24mm F2 DG DN Contemporary objektív SONY fényképezőgépekhez
    • mágneses fém objektívsapka
    • Napellenző 
    • Garancia
  • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS