OM System OM-1 Mark II digitális fényképezőgép váz - Tennofoto.hu

OM System OM-1 Mark II digitális fényképezőgép váz

959 990 Ft
Olympus
OMSNHM017

- Pixelszám: 20,4 millió
- Érzékelő: 4/3'' Stacked BSI Live MOS
- Váz: Magnéziumötvözet váz
- Objektív foglalat: Micro Four Thirds
- Stabilizátor: 5 irányú, szenzor eltolásos
- Pormentesítő rendszer: Supersonic Wave Filter
- Képprocesszor: TruePic X
- WiFi: Van
- Bluetooth: Van

  • OM System OM-1 Mark II digitális fényképezőgép váz

     

    Az OM-1 Mark II ott folytatja, ahol az eredeti OM-1 abbahagyta. Az új fényképezőgép dupla puffermérettel és figyelemreméltó nagy sebességű sorozatfelvétellel – akár 50 képkocka/mp-ig folyamatos autofókusszal – büszkélkedhet, valamint megnövekedett automatikus élességállítási pontossággal és megbízhatósággal.

    Autofókusz
    mesterséges intelligencia alanyérzékeléssel

    A mesterséges intelligencia alany-észlelést nem csak a fókusz pontosabb és megbízhatóbb fenntartása érdekében fejlesztettük tovább, hanem az emberek észlelésére is.

    A továbbfejlesztett AI témafelismerés lehetővé teszi, hogy egyetlen témára szelektíven fókuszáljon, így zsúfolt jelenetekben is precízen jelenhet meg.

    Pontosabb,
    mint valaha

    Az OM-1 Mark II jelentősen javítja az automatikus élességállítás pontosságát, különösen a vadon élő állatok és a szabadtéri kalandfotózáshoz. Ez egy olyan autofókusz rendszert jelent, amely megbízhatóan rögzíti a témát még a legigényesebb fényképezési forgatókönyvekben is.

    Az áttervezett markolat felületektől a függőleges elrendezésű videók felvételének támogatásáig az OM-1 Mark II még figyelmesebben gondoskodik használója kényelméről és megelégedettségéről. Ráadásként támogatja az UVC/UAC csatlakoztatást számítógéphez, így webkameraként is használhatjuk – ezzel kielégíti az új trendek szerinti csatlakoztatási igényeket és egyben intuitív élményeket kínál.

    A HLD-10 akkumulátortartó portrémarkolattal és az RM-WR1 vezeték nélküli távvezérlővel kiegészülő csúcsmodell kivételes funkcionalitással büszkélkedhet. Az OM Workspace képszerkesztővel fejlett szerkesztési funkciókat, az OM Capture kameravezérlő szoftverrel pedig gondtalan kamerakezelést kapunk - a ténylegesen átfogó és kifinomult fotós élmény garantálva!

     


    Figyelemre méltó Mark II frissítések

    -  20%-os növekedés a képstabilizálásban és 8,5 EV-s kompenzáció
    - Gumírozott számlapok a tapinthatóbb érzésért
    - A Menü gomb programozható törlésre, így nem kell levennie a bal kezét az objektívről
    - Háromszorozza meg a képek tónusainak mennyiségét a 14 bites nyers kimenettel
    - Továbbfejlesztett áramszünet nélküli sorozatfelvétel
    - Függőleges videó támogatás
    - Élő GND8 és ND128 szűrés
    - Továbbfejlesztett humán AI alanyérzékelési AF

    Kiváló minőségű felvételek a Stacked BSI Live MOS érzékelőnek és a TruePic X képprocesszornak köszönhetően
    Az OM SYSTEM OM-1 Mark II lelke a legmodernebb 20 megapixeles Stacked BSI Live MOS érzékelő és az ugyancsak kifinomult TruePic X képprocesszor párosa. Ez a dinamikus duó az ugyancsak jó hírű, nagy felbontású M.ZUIKO DIGITAL objektívekkel összeállva az OM SYSTEM gépek által valaha készített legjobb minőségű felvételeket garantálja. A továbbfejlesztett AWB algoritmus ragyogó színvisszaadást eredményez még az olyan, kihívást jelentő fényviszonyok esetén, mint a például a különféle fényforrások által megvilágított területek. Az ilyen kondíciók ellenére is precíz színvisszaadás a lenyűgöző felvételek egyik kulcsfontosságú jellemzője.

    Az OM-1 Mark II nagyteljesítményű, 5-tengelyes, vázba épített képstabilizátora akár 8,5 lépésnyi kompenzációra is képes – a váz képstabilizátorának használata esetén és az 5-tengelyes Sync IS5 funkcióval kombinálva is. Ezzel tovább bővültek a kézből kitartható felvételkészítés lehetőségei, így a mozgékonyság és a mobilitás is garantált.

    Az OM SYSTEM OM-1 Mark II a világon elsőként1 teszi elérhetővé az átmenetes ND szűrők hatásainak vezérlését és azok megjelenítését a keresőben / monitoron, valós időben
    Bemutatkozik a világ első Live GND (Graduated ND) felvétel funkciója, egy olyan úttörő technológia, mely a digitális fotózás segítségével reprodukálja az átmenetes ND szűrők hatásait, pontosan változtatva a fényerőt és a sötét megjelenítését a felvételen – így lenyűgöző eredményt hoz létre. A Live GND felvétel funkció segítségével gond nélkül állíthatjuk a szűrés erősségét (GND2, GND4, vagy GND8), típusát (Soft, Medium, vagy Hard) és közben, valós időben ellenőrizhetjük a beállítást a keresőben, vagy az LCD-n. Ez az innovatív funkció lehetővé teszi az effekt pozíciójának és szögének pontos beállítását is, így az elképzelt kép elkészítése abszolút gondtalanul történhet. Mivel így nincs szükség valós szűrőkre, olyan objektívek esetén is alkalmazhatjuk az effekteket, melyekhez nem is lehetne szűrőt csatlakoztatni – jelentősen kibővítve a kreatív kifejezésmódok lehetőségeit például látképek fotózásánál. A lehetőségeket tovább növelve az OM-1 Mark II a népszerű Live ND felvételkészítésnél ND128-ig bővíti a beállítási lehetőségeket.

    Az OM-1 Mark II olyan erőteljes képalkotás-funkciókat kínál, mint a (kb.) 50M Handheld High Res Shot és a (kb.) 80M Tripod High Res Shot. Ezek a funkciók olyan nagyfelbontású képeket hoznak létre, melyek túlszárnyalják a szenzor határait több felvétel készítésével és azok egyesítésével – ráadásul közel két ISO érzékenység lépéssel csökkentik a képzajt. A RAW felvételek mentése 14 biten történik a kiváló, nagy felbontású képek megőrzése érdekében. E funkciókat kiegészítik a digitális felvételkészítés funkciók, például a Live Composite, melynek köszönhetően a különféleképpen megvilágított képrészletek eltérő mennyiségű fényt kapnak a felvételkészítés végén a beégés és a túl kevés részlet rögzítésének elkerülésére, vagy a Focus Stacking, melynek köszönhetően a mélységélesség kontrollálásával precíz élességállítást érhetünk el a téma teljes területén.

    Advanced AI Detection AF - már emberi alak felismerésére is
    A mélytanulás technológiákkal fejlesztett AI Detection AF még többféle téma felismerésére képes, mint korábban. A funkció felismeri például az emberi alakot, a formula versenyautókat, a motorokat, a repülőket, a helikoptereket, a vonatokat, a madarakat, vagy például a kutyákat, macskákat. Ez a bővítés remekül egészíti ki a jól bevált Face Priority / Eye Priority AF funkciót, jelentősen finomítva az élességállítást. Kiválóan képes pontosítani a modelleket, akár profilból, elnézve, vagy részben kitakart arccal is.

    Az AI Detection AF – kihasználva a TruePic X képrocesszor által kínált lenyűgöző számítási teljesítményt – azonnali, valós idejű megjelenítést biztosít a témákról azok mozgása esetén is. Pontosan követi a témát a kompozíción belül, gyakorlatilag állandó élességállítást biztosítva – így biztosan nem maradunk le a legnagyszerűbb pillanatokról. Az élességállítás-követés ráadásul olyan bonyolult részletek esetén is működik, mint az autóversenyző sisakja, vagy egy madár szeme – ezt manuálisan szinte lehetetlen utánozni. A funkció ráadásul több, akár nyolc témát is képes detektálni és követni, így biztosítva azt, hogy mi magunk válasszuk ki a legmegfelelőbb pillanatot a legmegfelelőbb témára kihangsúlyozva – ezáltal mindig lenyűgöző eredményt kapjunk.

    A használhatóság szempontjából ugyancsak jelentős fejlesztést találunk: a témafelismerés egyszerű beállítását a Super Control Panelen belül. Ez a kifinomult funkció valóban stresszmentes fotózást garantál, hiszen a folyamatok még nagyszerűbben vezérelhetők.

    Megnövelt memóriakapacitás jelentősen nagyobb számú sorozatfelvétel rögzítéséhez, mely még jobb nagysebességű felvételi teljesítményt eredményez
    Az OM-1 Mark II Pro Capture funkciója az exponálógomb félig lenyomott pozíciójában indítja a felvételkészítést (1. kioldás), majd a gomb teljes lenyomásáig (2. kioldás) rögzíti és tárolja a képeket. Ennek köszönhetően az emberi reakcióidő miatti késés kiküszöbölhető, így minden egyes pillanat megörökítésre kerülhet – még a kioldó lenyomása előtt. A nagysebességű sorozatfelvétel akár 120 fps felvételi sebességet is jelenthet AF/AE Lock használatával, illetve kb. 50 fps sebességet AF/AE Tracking használata közben, elérhetővé téve a gyorsan mozgó témák pontos megörökítését is.

    A bővített puffermemóriával felszerelt OM SYSTEM OM-1 Mark II kb. 99 sorozatfelvétel utólagos rögzítését kínálja Pro Capture módban – mely az előd OM-1 70 képkocájához képest jelentős előrelépés.

    Az OM-1 Mark II kb 219 kép rögzítését kínálja JPEG formátumban, illetve 213 kép mentését RAW formátumban, kb. 120 fps sorozatfelvételi sebességgel, mely ugyancsak jelentős előrelépés az OM-1 egyenként kb. 92 képkockájához képest.

    IP53 szabványnak megfelelő csepp- és porállóság a kihívást jelentő környezetben történő felvételkészítéshez – a mindig megbízható pormentesítő rendszerrel kiegészítve
    Az OM SYSTEM OM-1 Mark II a könnyű és masszív magnéziumötvözet vázra épülő, gondosan tervezett tömítésrendszer által védett burkolataival IP53 szabványnak megfelelő por- és cseppmentességet kínál. Ezzel a konstrukcióval mindig megbízható működéssel számolhatunk, akár -10°C környezeti hőmérséklet és igazi kihívást jelentő, zord környezetben is.

    Keresője egy 5,76 millió képpontos OLED kijelző, mely kiváló felbontást és jól látható, 0.83x nagyítást kínál, minimális, 0,005 másodperces6 késleltetéssel, illetve nagy, 120 fps sebességű megjelenítéssel. Ezzel az optikai keresők képtisztaságát kapjuk, miközben – akár gyenge fényben is – lehetővé válik a téma ellenőrzése és a kioldó lenyomása előtt a kép megjelenítése, ami az elektronikus keresők nagy előnye. A kereső ráadásul páramentesítő bevonattal is rendelkezik, mely esős időben is tiszta látómezőt biztosít.

    Az OM-1 Mark II megbízható pormentesítő rendszerrel védi a gép belső részeit, különösen az érzékelő felületét az objektívcsere során esetlegesen bekerülő porszemek lerakódásától. Ez a masszív rendszer hatékonyan távolítja el a szemcséket, ezzel is biztosítva a képek tisztaságát és a rendszer megbízhatóságát.

    Főbb jellemzők:

    20 MP-es, négyharmados halmozott CMOS-érzékelő
    Sorozatfelvétel akár 50 képkocka/mp sebességgel teljes autofókusszal, 120 képkocka/mp-es AF/AE rögzítéssel
    A testen belüli stabilizálás 8,5 EV-re van besorolva
    4K (UHD vagy DCI) akár 60p felbontásban 10 bites és naplózási lehetőségekkel
    Kibővített témafelismerő AF módok
    5,76 méteres képpontos OLED kereső 0,83-szoros nagyítással
    80 MP-es többképes nagy felbontású mód 50 MP-es kézi opcióval
    Élő kompozit, Live ND és Graduated ND multi-shot módok
    Környezetbarát IP53 szabvány szerint
    Iker UHS-II kártya

    Hivatalos adatlap a műszaki paraméterekről ezen a linken érhető el.

  • Garancia:3 év
    Típus:Cserélhető Objektíves kompakt (tükör nélküli)
    Jellemzők:5 tengelyes képstabilizátor; Audio be és kimenet: 1db 3,5 mm TRS sztereó mikrofonbemenet, 1db 3,5 mm TRS sztereó fejhallgató kimenet; Energetikai be és kimenet: 1x USB-C bemenet/kimenet; Folyamatos felvételkészítés: Akár 120 fps; Mechanikus fókuszsík-zár és elektronikus redőnyzár; Média/Memóriakártya foglalat: Dupla foglalat UHS-II; Vezeték nélküli kapcsolat: 2,4 / 5 GHz-es Wi-Fi 5 (802.11ac), Bluetooth 4.2; Videó be és kimenet: Micro-HDMI kimenet
    LCD:Érintőképernyős LCD kijelző
    Pixelszám:20 megapixel
    Iso értékek:200-25600
    Képstabilizátor:5 tengelyes képstabilizátor; képérzékelő-eltolásos; Szenzor eltolás
    Beépített vaku:nincs
    Vaku opciók:Kompatibilis külső vaku FL‑LM3, FL‑600R, FL‑900R, STF‑8, FL‑700WR
    Autófókusz:1053 pontos; fázis-különbség elvű; keresztérzékelős AF; Kontrasztérzékelő AF rendszer; TTL fáziskülönbség-érzékelő rendszer
    Makró:objektívtől függ
    Szűrőméret:objektívtől függ
    Kereső:elektronikus
    Fehéregyensúly:2000 és 14,000K között; auto
    Szenzor típusa:17,4*13mm (négyharmados) BSI-MOS; 4/3'' LiveMOS
    Zársebesség-tartomány:1/8000 - 60 másodperc; Elektronikus elülső redőnyzár 1/320 és 60 másodperc; Elektronikus zár 1/32000 és 60 másodperc
    Expozíciókompenzáció:±5EV 1/3, 1/2 vagy 1 lépésközzel
    Fénymérés:Kiemelő; középre súlyozott; szpot; több zónás
    Rekesz-elõválasztás:van
    Zársebesség-előválasztás:van
    Önkioldó:12 másodperc; 2 másodperc; egyéni
    Memóriakártya foglalat:Dupla foglalat UHS-II; SDHC; SDXC; UHS-II támogatás
    Burkolat anyaga:Magnéziumötvözet
    Tömörítetlen formátum:RAW
    Energiaforrás:BLX‑1 Lítium-ion
    Videokimenet:van
    USB:van
  • OM-1 Mark II váz
    BLX‑1 Lítium-ion akkumulátor
    F-7AC Hálózati adapter
    Vállpánt
    Mikro‑NégyHarmad szabványos vázsapka (BC‑2)
    CP‑2 Kábelvédő
    CB‑USB13 USB kábel
    EP-18 Szemkegyló
    Használati útmutató
    Jótállási jegy

  • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS