OM System OM-1 Mark II digitális fényképezőgép + 1240 II objektív KIT - Tennofoto.hu

OM System OM-1 Mark II digitális fényképezőgép + 1240 II objektív KIT

1 199 990 Ft
Olympus
OMSNHM018

- Pixelszám: 20,4 millió
- Érzékelő: 4/3'' Stacked BSI Live MOS
- Váz: Magnéziumötvözet váz
- Objektív foglalat: Micro Four Thirds
- Stabilizátor: 5 irányú, szenzor eltolásos
- Pormentesítő rendszer: Supersonic Wave Filter
- Képprocesszor: TruePic X
- WiFi: Van
- Bluetooth: Van

 • OM System OM-1 Mark II digitális fényképezőgép váz + M.Zuiko Digital 12-40mm F1:2.8 II PRO objektív

   

  Az OM-1 Mark II ott folytatja, ahol az eredeti OM-1 abbahagyta. Az új fényképezőgép dupla puffermérettel és figyelemreméltó nagy sebességű sorozatfelvétellel – akár 50 képkocka/mp-ig folyamatos autofókusszal – büszkélkedhet, valamint megnövekedett automatikus élességállítási pontossággal és megbízhatósággal.

  Autofókusz
  mesterséges intelligencia alanyérzékeléssel

  A mesterséges intelligencia alany-észlelést nem csak a fókusz pontosabb és megbízhatóbb fenntartása érdekében fejlesztettük tovább, hanem az emberek észlelésére is.

  A továbbfejlesztett AI témafelismerés lehetővé teszi, hogy egyetlen témára szelektíven fókuszáljon, így zsúfolt jelenetekben is precízen jelenhet meg.

  Pontosabb,
  mint valaha

  Az OM-1 Mark II jelentősen javítja az automatikus élességállítás pontosságát, különösen a vadon élő állatok és a szabadtéri kalandfotózáshoz. Ez egy olyan autofókusz rendszert jelent, amely megbízhatóan rögzíti a témát még a legigényesebb fényképezési forgatókönyvekben is.

  Az áttervezett markolat felületektől a függőleges elrendezésű videók felvételének támogatásáig az OM-1 Mark II még figyelmesebben gondoskodik használója kényelméről és megelégedettségéről. Ráadásként támogatja az UVC/UAC csatlakoztatást számítógéphez, így webkameraként is használhatjuk – ezzel kielégíti az új trendek szerinti csatlakoztatási igényeket és egyben intuitív élményeket kínál.

  A HLD-10 akkumulátortartó portrémarkolattal és az RM-WR1 vezeték nélküli távvezérlővel kiegészülő csúcsmodell kivételes funkcionalitással büszkélkedhet. Az OM Workspace képszerkesztővel fejlett szerkesztési funkciókat, az OM Capture kameravezérlő szoftverrel pedig gondtalan kamerakezelést kapunk - a ténylegesen átfogó és kifinomult fotós élmény garantálva!

  Kiváló minőségű felvételek a Stacked BSI Live MOS érzékelőnek és a TruePic X képprocesszornak köszönhetően
  Az OM SYSTEM OM-1 Mark II lelke a legmodernebb 20 megapixeles Stacked BSI Live MOS érzékelő és az ugyancsak kifinomult TruePic X képprocesszor párosa. Ez a dinamikus duó az ugyancsak jó hírű, nagy felbontású M.ZUIKO DIGITAL objektívekkel összeállva az OM SYSTEM gépek által valaha készített legjobb minőségű felvételeket garantálja. A továbbfejlesztett AWB algoritmus ragyogó színvisszaadást eredményez még az olyan, kihívást jelentő fényviszonyok esetén, mint a például a különféle fényforrások által megvilágított területek. Az ilyen kondíciók ellenére is precíz színvisszaadás a lenyűgöző felvételek egyik kulcsfontosságú jellemzője.

  Az OM-1 Mark II nagyteljesítményű, 5-tengelyes, vázba épített képstabilizátora akár 8,5 lépésnyi kompenzációra is képes – a váz képstabilizátorának használata esetén és az 5-tengelyes Sync IS5 funkcióval kombinálva is. Ezzel tovább bővültek a kézből kitartható felvételkészítés lehetőségei, így a mozgékonyság és a mobilitás is garantált.

  Az OM SYSTEM OM-1 Mark II a világon elsőként1 teszi elérhetővé az átmenetes ND szűrők hatásainak vezérlését és azok megjelenítését a keresőben / monitoron, valós időben
  Bemutatkozik a világ első Live GND (Graduated ND) felvétel funkciója, egy olyan úttörő technológia, mely a digitális fotózás segítségével reprodukálja az átmenetes ND szűrők hatásait, pontosan változtatva a fényerőt és a sötét megjelenítését a felvételen – így lenyűgöző eredményt hoz létre. A Live GND felvétel funkció segítségével gond nélkül állíthatjuk a szűrés erősségét (GND2, GND4, vagy GND8), típusát (Soft, Medium, vagy Hard) és közben, valós időben ellenőrizhetjük a beállítást a keresőben, vagy az LCD-n. Ez az innovatív funkció lehetővé teszi az effekt pozíciójának és szögének pontos beállítását is, így az elképzelt kép elkészítése abszolút gondtalanul történhet. Mivel így nincs szükség valós szűrőkre, olyan objektívek esetén is alkalmazhatjuk az effekteket, melyekhez nem is lehetne szűrőt csatlakoztatni – jelentősen kibővítve a kreatív kifejezésmódok lehetőségeit például látképek fotózásánál. A lehetőségeket tovább növelve az OM-1 Mark II a népszerű Live ND felvételkészítésnél ND128-ig bővíti a beállítási lehetőségeket.

  Az OM-1 Mark II olyan erőteljes képalkotás-funkciókat kínál, mint a (kb.) 50M Handheld High Res Shot és a (kb.) 80M Tripod High Res Shot. Ezek a funkciók olyan nagyfelbontású képeket hoznak létre, melyek túlszárnyalják a szenzor határait több felvétel készítésével és azok egyesítésével – ráadásul közel két ISO érzékenység lépéssel csökkentik a képzajt. A RAW felvételek mentése 14 biten történik a kiváló, nagy felbontású képek megőrzése érdekében. E funkciókat kiegészítik a digitális felvételkészítés funkciók, például a Live Composite, melynek köszönhetően a különféleképpen megvilágított képrészletek eltérő mennyiségű fényt kapnak a felvételkészítés végén a beégés és a túl kevés részlet rögzítésének elkerülésére, vagy a Focus Stacking, melynek köszönhetően a mélységélesség kontrollálásával precíz élességállítást érhetünk el a téma teljes területén.

  Advanced AI Detection AF - már emberi alak felismerésére is
  A mélytanulás technológiákkal fejlesztett AI Detection AF még többféle téma felismerésére képes, mint korábban. A funkció felismeri például az emberi alakot, a formula versenyautókat, a motorokat, a repülőket, a helikoptereket, a vonatokat, a madarakat, vagy például a kutyákat, macskákat. Ez a bővítés remekül egészíti ki a jól bevált Face Priority / Eye Priority AF funkciót, jelentősen finomítva az élességállítást. Kiválóan képes pontosítani a modelleket, akár profilból, elnézve, vagy részben kitakart arccal is.

  Az AI Detection AF – kihasználva a TruePic X képrocesszor által kínált lenyűgöző számítási teljesítményt – azonnali, valós idejű megjelenítést biztosít a témákról azok mozgása esetén is. Pontosan követi a témát a kompozíción belül, gyakorlatilag állandó élességállítást biztosítva – így biztosan nem maradunk le a legnagyszerűbb pillanatokról. Az élességállítás-követés ráadásul olyan bonyolult részletek esetén is működik, mint az autóversenyző sisakja, vagy egy madár szeme – ezt manuálisan szinte lehetetlen utánozni. A funkció ráadásul több, akár nyolc témát is képes detektálni és követni, így biztosítva azt, hogy mi magunk válasszuk ki a legmegfelelőbb pillanatot a legmegfelelőbb témára kihangsúlyozva – ezáltal mindig lenyűgöző eredményt kapjunk.

  A használhatóság szempontjából ugyancsak jelentős fejlesztést találunk: a témafelismerés egyszerű beállítását a Super Control Panelen belül. Ez a kifinomult funkció valóban stresszmentes fotózást garantál, hiszen a folyamatok még nagyszerűbben vezérelhetők.

  Megnövelt memóriakapacitás jelentősen nagyobb számú sorozatfelvétel rögzítéséhez, mely még jobb nagysebességű felvételi teljesítményt eredményez
  Az OM-1 Mark II Pro Capture funkciója az exponálógomb félig lenyomott pozíciójában indítja a felvételkészítést (1. kioldás), majd a gomb teljes lenyomásáig (2. kioldás) rögzíti és tárolja a képeket. Ennek köszönhetően az emberi reakcióidő miatti késés kiküszöbölhető, így minden egyes pillanat megörökítésre kerülhet – még a kioldó lenyomása előtt. A nagysebességű sorozatfelvétel akár 120 fps felvételi sebességet is jelenthet AF/AE Lock használatával, illetve kb. 50 fps sebességet AF/AE Tracking használata közben, elérhetővé téve a gyorsan mozgó témák pontos megörökítését is.

  A bővített puffermemóriával felszerelt OM SYSTEM OM-1 Mark II kb. 99 sorozatfelvétel utólagos rögzítését kínálja Pro Capture módban – mely az előd OM-1 70 képkocájához képest jelentős előrelépés.

  Az OM-1 Mark II kb 219 kép rögzítését kínálja JPEG formátumban, illetve 213 kép mentését RAW formátumban, kb. 120 fps sorozatfelvételi sebességgel, mely ugyancsak jelentős előrelépés az OM-1 egyenként kb. 92 képkockájához képest.

  IP53 szabványnak megfelelő csepp- és porállóság a kihívást jelentő környezetben történő felvételkészítéshez – a mindig megbízható pormentesítő rendszerrel kiegészítve
  Az OM SYSTEM OM-1 Mark II a könnyű és masszív magnéziumötvözet vázra épülő, gondosan tervezett tömítésrendszer által védett burkolataival IP53 szabványnak megfelelő por- és cseppmentességet kínál. Ezzel a konstrukcióval mindig megbízható működéssel számolhatunk, akár -10°C környezeti hőmérséklet és igazi kihívást jelentő, zord környezetben is.

  Keresője egy 5,76 millió képpontos OLED kijelző, mely kiváló felbontást és jól látható, 0.83x nagyítást kínál, minimális, 0,005 másodperces6 késleltetéssel, illetve nagy, 120 fps sebességű megjelenítéssel. Ezzel az optikai keresők képtisztaságát kapjuk, miközben – akár gyenge fényben is – lehetővé válik a téma ellenőrzése és a kioldó lenyomása előtt a kép megjelenítése, ami az elektronikus keresők nagy előnye. A kereső ráadásul páramentesítő bevonattal is rendelkezik, mely esős időben is tiszta látómezőt biztosít.

  Az OM-1 Mark II megbízható pormentesítő rendszerrel védi a gép belső részeit, különösen az érzékelő felületét az objektívcsere során esetlegesen bekerülő porszemek lerakódásától. Ez a masszív rendszer hatékonyan távolítja el a szemcséket, ezzel is biztosítva a képek tisztaságát és a rendszer megbízhatóságát.

  Főbb jellemzők:

  20 MP-es, négyharmados halmozott CMOS-érzékelő
  Sorozatfelvétel akár 50 képkocka/mp sebességgel teljes autofókusszal, 120 képkocka/mp-es AF/AE rögzítéssel
  A testen belüli stabilizálás 8,5 EV-re van besorolva
  4K (UHD vagy DCI) akár 60p felbontásban 10 bites és naplózási lehetőségekkel
  Kibővített témafelismerő AF módok
  5,76 méteres képpontos OLED kereső 0,83-szoros nagyítással
  80 MP-es többképes nagy felbontású mód 50 MP-es kézi opcióval
  Élő kompozit, Live ND és Graduated ND multi-shot módok
  Környezetbarát IP53 szabvány szerint
  Iker UHS-II kártya

  OM System M.ZUIKO DIGITAL 12-40MM F1:2.8 II PRO objektív

   

  Sokoldalú, nagy teljesítményű zoomobjektív, amely egy népszerű gyújtótávolság-tartományt fed le. Az Olympus M.Zuiko Digital ED 12-40mm f/2.8 PRO, mely 24-80 mm-es egyenértékű objektív Micro Four Thirds tükör nélküli fényképezőgépekhez készült. Kifinomult optikai kialakítás jellemzi, EDA, DSA, HD, HR, ED és négy aszférikus lencse alkotja azt az egységet, mely kiküszöböli a hagyományosan a zoom objektíveknél előforduló aberrációkat és becsillanásokat. ZERO lencsebevonatot is alkalmaztak a kontraszt javítására erős fényviszonyok mellett. A továbbfejlesztett objektívkialakításon túl az állandó f/2.8 maximális rekeszérték, valamint az időjárástól védett, strapabíró konstrukció is jellemzi, amellyel különféle körülmények között dolgozhat. Tökéletes tájak, a vadvilág, emberek, vagy akár makró témák megörökítéséhez, ráadásul állvány nélkül! . Ezenkívül a Movie & Still kompatibilis automatikus élességállítási rendszer gyors, egyenletes és csendes élességállítást tesz lehetővé, a kézi élességállítási tengelykapcsoló pedig azonnali váltást tesz lehetővé az élességállítási módok között.  Az igen népszerű M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO Mikro-NégyHarmad standard zoom objektív utódja a komoly fejlesztéséknek köszönhetően még kiemelkedőbb képminőséget kínál. 

   

  Kompakt. Fényerős. Kihagyhatatlan!


  Ez a nagy felbontású, nagy rekesznyílású zoomobjektív elképesztő sokoldalúságot biztosít a nagylátószögtől a középtartományú telefotókig - sőt, makrófotózáshoz is kiváló! Ha magaddal viszed a fotóstáskádban, észre fogod venni, hogy újra és újra a kezedbe kerül. Még az ilyen, kiemelkedő képalkotó képesség mellett is elég könnyű és kompakt ahhoz, hogy kényelmesen elférjen a kezedben. Az IP53 szabványnak megfelelően védett az időjárás viszontagságaival szemben, így gondtalan felvételkészítést tesz lehetővé akár a legzordabb körülmények között. Ez lehet az egyik legsokoldalúbb objektív, amivel valaha dolgod volt!

   

  F2.8 fényerő

  A fényerős és gyors F2.8 rekesz segítségével sekély mélységélesség és kivételes élesség érhető el, még gyenge fények esetén is. Tökéletes tájak, a vadvilág, emberek, vagy akár makró témák megörökítéséhez, ráadásul állvány nélkül! Ezt az objektívet igencsak sokrétűen használhatod, a legkülönfélébb környezetben, minden alkalommal kiemelkedő képminőség biztosításával.

   

  14 lencsetag 9 csoportba rendezve


  A belső felépítés vizsgálatakor csúcsminőségű üvegből készült lencséket találunk, 14 lencsetagot 9 csoportban. EDA, DSA, HD, HR, ED és négy aszférikus lencse alkotja azt az egységet, mely kiküszöböli a hagyományosan a zoom objektíveknél előforduló aberrációkat és becsillanásokat. A felvételek így széltől szélig kiváló felbontással és élességgel büszkélkedhetnek!

   

  ZERO bevonat

   
  Amellett, hogy a világ legjobb üvegei kerülnek bele, még egy extra bevonatot is kapott, mely nagymértékben kiküszöböli a zavaró becsillanás és a szellemkép esélyét.

   

  Fluorin bevonat


  Ha az objektív frontlencséje nedves lesz, a következő felvétel készítése előtt le kell törölni azt. A fluorin bevonat segít a gyors és tiszta lencse eléréséhez! Csak egy törlés és kész - nem marad csík, vagy vízcsepp. A gyors és hatékony tisztításnak köszönhetően pedig hamarabb térhetünk vissza a felvételkészítéshez!

   

  Műszaki adatok

   

  Alkalmazás

  - Javasolt alkalmazás : Portré, Építészet, Gyenge fényviszonyok,, Természet, Utazás, Tájkép, Sport, Általános, Adventure Landscape

   

  Gyújtótávolság

  - Gyújtótávolság: 12 - 40 mm

  - Gyújtótávolság 35 mm-es megfelelője: 24 - 80 mm

   

  Objektív felépítés

  - Látószög: 84 - 30°

  - Élességállítás legrövidebb távolsága: 0,2 m

  - Nagy törésmutatójú lencsetag: 2

  - Aszferikus üveglencsék: 1 (1 ED üveglencse)

  - Aszferikus ED lencsetag: 2

  - DSA lencsetagok: 1

  - ED lencsetagok: 2

  - Felépítés: 14 lencsetag / 9 csoport

  - Maximális nagyítás: 0,3x (Mikro-NégyHarmad) / 0,6x (35 mm-es formátum)

  - Minimális mezőméret: 58 x 44 mm

  - HR lencsetagok: 2

  - HD lencsetagok:1 lencsetag

   

  Rekeszérték

  - Maximális rekesznyílás: F2.8

  - Minimális rekesznyílás: F22

  - Lamellák száma: 7 A kerek formájú fényrekesz természetes hatással életleníti a hátteret

   

  Professzionális jellemzők

  - Por-, csepp- és fagyálló: Beállítható

  - Objektív-védősapka zár: Biztonsági gomb

  - L-Fn gomb: Beállítható

  - MF Clutch mechanizmus: Beállítható az IP53 szabványnak megfelelően

   

  Méret

  - Szűrő átmérő: 62 mm

  - Hossz: 84 mm

  - Átmérő: 69,9 mm

  - Súly: 382 g

   

  Kompatibilitás

  - 50 fps kompatibilis: Igen

  - MC-14 telekonverterrel kompatibilis: Nem

  - MC-20 telekonverterrel kompatibilis: Nem

  - Együttműködés az 5-tengelyes Sync IS képstabilizátor rendszerrel: Nem

   

  Tok és védősapka

  - Objektívvédő sapka: LC‑62G

  - Objektív fényellenző: LH‑66D

          

  Hivatalos adatlap a műszaki paraméterekről ezen a linken érhető el.

 • Garancia:3 év
  Típus:Cserélhető Objektíves kompakt (tükör nélküli)
  Jellemzők:5 tengelyes képstabilizátor; Audio be és kimenet: 1db 3,5 mm TRS sztereó mikrofonbemenet, 1db 3,5 mm TRS sztereó fejhallgató kimenet; Energetikai be és kimenet: 1x USB-C bemenet/kimenet; Folyamatos felvételkészítés: Akár 120 fps; Mechanikus fókuszsík-zár és elektronikus redőnyzár; Média/Memóriakártya foglalat: Dupla foglalat UHS-II; Vezeték nélküli kapcsolat: 2,4 / 5 GHz-es Wi-Fi 5 (802.11ac), Bluetooth 4.2; Videó be és kimenet: Micro-HDMI kimenet
  LCD:Érintőképernyős LCD kijelző
  Pixelszám:20 megapixel
  Iso értékek:200-25600
  Képstabilizátor:5 tengelyes képstabilizátor; képérzékelő-eltolásos; Szenzor eltolás
  Beépített vaku:nincs
  Vaku opciók:Kompatibilis külső vaku FL‑LM3, FL‑600R, FL‑900R, STF‑8, FL‑700WR
  Autófókusz:1053 pontos; fázis-különbség elvű; keresztérzékelős AF; Kontrasztérzékelő AF rendszer; TTL fáziskülönbség-érzékelő rendszer
  Makró:objektívtől függ
  Szűrőméret:objektívtől függ
  Kereső:elektronikus
  Fehéregyensúly:2000 és 14,000K között; auto
  Szenzor típusa:17,4*13mm (négyharmados) BSI-MOS; 4/3'' LiveMOS
  Zársebesség-tartomány:1/8000 - 60 másodperc; Elektronikus elülső redőnyzár 1/320 és 60 másodperc; Elektronikus zár 1/32000 és 60 másodperc
  Expozíciókompenzáció:±5EV 1/3, 1/2 vagy 1 lépésközzel
  Fénymérés:Kiemelő; középre súlyozott; szpot; több zónás
  Rekesz-elõválasztás:van
  Zársebesség-előválasztás:van
  Önkioldó:12 másodperc; 2 másodperc; egyéni
  Memóriakártya foglalat:Dupla foglalat UHS-II; SDHC; SDXC; UHS-II támogatás
  Burkolat anyaga:Magnéziumötvözet
  Tömörítetlen formátum:RAW
  Energiaforrás:BLX‑1 Lítium-ion
  Videokimenet:van
  USB:van
 • OM System OM-1 Mark II digitális fényképezőgép váz

  M.Zuiko Digital 12-40mm F1:2.8 II PRO objektív

  BLX‑1 Lítium-ion akkumulátor

  F-7AC Hálózati adapter
  Vállpánt
  Mikro‑NégyHarmad szabványos vázsapka (BC‑2)
  CP‑2 Kábelvédő
  CB‑USB13 USB kábel
  EP-18 Szemkegyló
  Használati útmutató
  Jótállási jegy

 • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS