Olympus OM-D E-M1 Mark III digitális fényképezőgép váz - Tennofoto.hu

OM System OM-1 digitális fényképezőgép váz

879 000 Ft
Olympus
OMSNHM001

- 20,4 millió pixel
- magnéziumötvözet váz
- Supersonic Wave Filter
- 5 irányű, szenzor eltolásos stabilizátor
- 4/3'' Stacked BSI Live MOS érzékelő
- TruePic X Képprocesszor

  • OM System OM-1 digitális fényképezőgép váz

     

    Köszönhetően az új fejlesztésű, a korábbi modellekben található processzorokhoz képest 3x gyorsabb TruePic X képprocesszornak és az szintén saját fejlesztésű 20 megapixel felbontású Stacked BSI Live MOS szenzornak, az OM SYSTEM OM-1 által kínált kiváló képminőség messze felülmúlja a szenzormérethez kapcsolódó elvárásokat. 

    Az OM SYSTEM egyik legnagyobb büszkesége a csúcsminőségű képstabilizátor rendszer, mely az új modellben akár 8,0 FÉ lépésnyi3 kompenzációt kínál az 5-tengelyes sync IS kiegészítésével, vagy akár 7,0 FÉ lépést4 csak a váz képstabilizátorának használatával. Az új Handheld Assist funkció még egyszerűbbé teszi a lassabb zársebességek kézből történő használatát – amihez korábban kénytelenek voltunk állványt használni.

    A nagy felbontáso M. Zuiko Digital objektívek teljesítményét teljesen kihasználhatjuk, ha ezt a modellt választjuk. A fejlesztéseknek köszönhetően a színek és a tónusok minden eddiginél gazdagabb skálán mozognak, a dinamikatartomány is tovább javult. Az új zajfeldolgozó technológiát alkalmazva a legnagyobb normál érzékenység akár ISO 25600 értékre növelhető, a kiterjesztett legnagyobb érzékenység pedig akár ISO 102400 értékre.

     

    Digitális felvételkészítés-funkciók, melyek tovább bővítik a képalkotás lehetőségeit az elképzelések megvalósításához

    Az OM SYSTEM OM-1 fényképezőgépben olyan fotós kifejezésmódok érhetők el, melyek korábban csak speciális felszereléssel, vagy komoly számítógépes utómunkával álltak rendelkezésünkre. A fejlett digitális képfeldolgozásnak köszönhetően ezek a funkciók felvételi üzemmódként adoptálhatók lettek akár egy cserélhető objektíves gépben. Az OM SYSTEM OM-1 az új TruePic X képprocesszor, egy szintén új képérzékelő, valamint a legmodernebb technológiák alkalmazása által a digitális felvételkészítés-funkciókat még fejlettebb és még könnyebben használható formában kínálja. A nagy teljesítményű M.Zuiko PRO objektívekkel párosítva a csak az OM SYSTEM OM-1 gépben elérhető kifejezésmódok még kiemelkedőbbek.

     

    Új fejlesztésű autofókusz elképesztően gyors felvételekhez – akár 50 fps5 sorozatfelvétel AF/AE Tracking funkcióval

    Négy részre osztott fotódióda-elrendezés segíti a szenzorba épített fáziseltérés-érzékelést vertikális és horizontális irányban. Az 1053 pontos, kereszt típusú, Cross Quad Pixel AF különféle témák követését teszi lehetővé minden képponton, illetve a teljes képen. Az új TruePic X processzor nagy feldolgozási sebessége, valamint az új AF algoritmus által nagysebességű és nagypontosságú élességállítást tapasztalhatunk – mindegy, hogy a téma hol helyezkedik el a képen. Emellett a gép fel van szerelve az új AI Detection AF funkcióval, mely mélytanulás technológiával került kifejlesztésre. Minden eddiginél gyorsabb és pontosabb témafelismerés- és követés jellemzi, ráadásul az új modell felismeri az autókat, motorokat, repülőket, helikoptereket, vonatokat, madarakat, valamint más állatokat is (kutyákat, macskákat). A C-AF mellett ez a funkció az S-AF beállítással is együttműködik, így a felvételi lehetőségek még szélesebb skáláját kínálja. A felismerés pontossága, a követés teljesítménye, valamint a Face Priority / Eye Priority AF észlelési pontossága jelentősen javult.
    A sorozatfelvétel funkciók esetében is exponenciális mértékű javulás történt, akár 50 fps felvételi sebességgel, blackout-mentesen, AF / AE követéssel, kb. 20,37 megapixel felbontással – valamint 120 fps sebességgel, rögzített AF / AE esetén, ami rendkívül gyors sorozatfelvétel-készítést jelent. A Pro Capture felvételi mód használatakor – mely a normál fotózással szinte el nem kapható pillanatok megörökítésére alkalmas – a sorozatfelvétel szintén 50 fps (AF / AE Tracking), illetve 120 fps (AF / AE Locked) sebességgel lehetséges.

     

    Fokozottan por- és cseppálló váz, nagysebességű, nagy felbontású keresővel


    A por- és cseppálló kivitel tömítések rendszerével érhető el, mely a teljes – masszív és könnyű magnéziumból készülő – váz és a burkolatok közötti optimális elhelyezéssel áll össze védelmi vonallá. A por- és cseppállóság az IP53 szabványnak is megfelel6, ráadásul a fényképezőgép fagyálló is -10°C hőmérsékletig. Mivel egyszerre kompakt, könnyű, ráadásul remek por- és cseppálló kivitellel büszkélkedhet, így nagyszerű társ lehet akár zord körülmények között is. A kereső kiemelkedő teljesítménye különösen fontos volt a tervezés során, hiszen ez lényeges elem a kényelmes felvételkészítés eléréséhez. Az EVF így kb. 5,76 millió képpontos felbontást kínál, akár 1,65x képnagyítás mellett, mindössze 0,005 mp7 késéssel, illetve 120 fps megjelenítési sebességgel. Nem csak az optikai kereső élményét kínálja, hanem a digitális kereső előnyeivel is büszkélkedhet, hiszen a téma és az expozíció ellenőrzése így sötétebb helyeken is lehetséges. A menü felépítése teljes áttervezésre került az OM SYSTEM OM-1 modell fejlesztésekor. A menüpontok felosztása, összevonása és átcsoportosítása mellett a leírás egyszerűsítésével könnyebben megtalálhatók a keresett funkciók, így a beállítások változtatása egyszerűbb lehet a fényképezőgéppel még csak ismerkedő felhasználók számára.

     

    Továbbfejlesztett videofelvétel-funkciók filmkészítéshez (10bit 4K 60p, Full HD 240p)


    A kompakt és könnyű kialakításnak, valamint az élvonalat képviselő képstabilizátornak köszönhetően kézből is stabil videofelvétel-készítés érhető el. A kreatív filmes funkciók között találjuk a lélegzetelállító minőségű 4K 60p felvételi módot, valamint az akár 240p nagysebességű videofelvételt, ami Full HD felbontással érhető el. A kamera támogatja a H.264 (8bit), H.265 (10bit) és Multi Frame Rate felvételt akár 30 perc hosszúságú filmek készítéséhez. A RAW adatok 12 bit 4:4:4 továbbítása is elérhető külső eszköz számára, utómunkák elvégzéséhez. Ráadásul az OM SYSTEM OM-1 támogatja az OM-Log funkciót, mely nagyobb szabadságot kínál a fényeléshez, így a fényes és árnyékos részek túl- és alulexponálás nélkül jelenhetnek meg a kész munkán. Mindezek mellett új HLG (Hybrid Log Gamma)8 videó felvételi mód segíti a HDR filmek készítését.

     

    Hivatalos termékadatlap

  • Garancia:3 év
    Típus:Cserélhető Objektíves kompakt (tükör nélküli)
    LCD:3,0"
    Pixelszám:20 megapixel
    Iso értékek:Automatikus ISO LOW* - 102400 (felső alapértelmezett beállítás: ISO 25600); Manuális ISO LOW* - 102400 1/3 vagy 1 FÉ ISO lépésenként; manuális: ISO LOW - 25600 1/3 vagy 1 FÉ ISO lépésenként
    Képstabilizátor:automatikus; ötdimenziós; Szenzor eltolás; vízszintes és függőleges aktiválás
    Beépített vaku:nincs
    Vaku opciók:Kompatibilis külső vaku FL‑LM3, FL‑600R, FL‑900R, STF‑8, FL‑700WR
    Autófókusz:1053 pontos; fázis-különbség elvű; keresztérzékelős AF; Kontrasztérzékelő AF rendszer; TTL fáziskülönbség-érzékelő rendszer
    Makró:objektívtől függ
    Szűrőméret:objektívtől függ
    Kereső:elektronikus
    Fehéregyensúly:4 előre beállított; auto; Egyérintéses fehéregyensúly; manuális
    Szenzor típusa:4/3'' LiveMOS; 4/3'' Stacked BSI Live MOS szenzor
    Zársebesség-tartomány:1/8000 - 60 másodperc
    Expozíciókompenzáció:±5EV 1/3, 1/2 vagy 1 lépésközzel
    Fénymérés:324 zónás; csúcsfény; digitális ESP; középre súlyozott; shadow; szpot; TTL nyitott rekeszes fénymérés
    Rekesz-elõválasztás:van
    Zársebesség-előválasztás:van
    Önkioldó:12 másodperc; 2 másodperc; egyéni
    Memóriakártya foglalat:SDHC; SDXC; UHS-II támogatás
    Burkolat anyaga:Magnéziumötvözet
    Tömörítetlen formátum:RAW
    Energiaforrás:BLX‑1 Lítium-ion
    Videokimenet:van
    USB:van
  • OM-1 váz
    BLX‑1 Lítium-ion akkumulátor
    F-7AC Hálózati adapter
    Vállpánt
    Mikro‑NégyHarmad szabványos vázsapka (BC‑2)
    CP‑2 Kábelvédő
    CB‑USB13 USB kábel
    EP-18 Szemkegyló
    Használati útmutató
    Jótállási jegy

  • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS