Kowa TSN-773 ferde betekintésű spektív - Tennofoto.hu

Kowa TSN-773 ferde betekintésű spektív

571 600 Ft
Kowa
KOWOBJ0017

A TSN 77 sorozat minőségben nagyon közel áll a 88-as csúcsmodellhez, amely több nemzetközi magazin szerint is a világ jelenlegi legjobb spektívje. A 773 PROMINAR változat XD üvegből készült lencsetagjai rendkívül alacsony színszórással rendelkeznek. 10 év garanciával a 45 fokos betekintésű, 77mm-es spektívre, okulár nélkül.

 • Kowa TSN-773 ferde betekintésű spektív


  Kitűnő kép, kompakt kivitel. Ezek jellemzik a TSN-770 sorozatot, melynek nincs vetélytársa a saját kategóriájában. Víz- és porálló kivitelű, száraz nitrogénnel töltött  tubus. A TSN-770 sorozatban alkalmazott XD-lencsetagoknak köszönhetően nagyon alacsony szintre csökkent a távcsőben látott színhiba és torzítás.

  A TSN-773 / TSN-774 Prominar távcsövekben alkalmazott XD lencsék jelentős mértékben csökkentik a színi hibát. 
  A kiemelkedően magas fényáteresztési képesség nagyban segíti a megfigyelőt fényszegény környezetben, hajnalban, szürkületben, erősen felhős időben. 
  A spektív időjárásállósága teljesíti a JIS 7 (JIS = Japán Ipari Szabvány / 7-es besorolási osztály) előírásait [a JIS 7 kb. az európai irányadó IP szabvány IP65 és IP66 kategóriája közé esik].

  Tulajdonságok


  • A távcsőben nem okoz károsodást a rövid, pár másodperces vízbe merítés. A spektív tubusa enyhe túlnyomású, száraz nitrogén gázzal töltött, mely segít megakadályozni a tubusba jutó nedvességet, így a bepárásodást.
    
  • Kettős fókuszállító mechanizmus (gyors és pontos élességállítás)
   Az alapvetően kitűnően megszerkesztett Kowa élességállító-rendszer továbbfejlesztése az új, kettős fókuszállító mechanizmus. A gyors élességállítás a nagyobb henger kétszeri körbefordításával állítható végtelenről 5 méterre. A finombeállítás apró mozdulatokkal, tűhegyni pontossággal állítható véglegesre a kisebb henger elforgatásával, a legnagyobb nagyítás mellett is,akár fotózáshoz is.
    
  • Okulár rögzítése
   A bevált Kowa bajonett csatlakozást új megoldás egészíti ki, mely a cserélhető okulár véletlen kioldásából eredő elvesztését, leejtését akadályozza meg a bajonett új zárolási mechanizmusával.
    
  • Magnéziumötvözetű tubus
   A magnéziumötvözetű test nagyon kifinomult, modern öntési eljárással készül, úgynevezett tixotróp fröccsöntéssel, mely a hagyományos forgácsolási eljárásokkal készült, nagy átmérőjű  fémtestek érzetét adja, de azok tetemes súlya nélkül. A gumírozott külső borítás ellenáll a különböző behatásoknak és megnyugtató tapadást biztosít kézbe vételkor.
      
  • "PROMINAR" lencsék 
   A távcsőben látott kép minőségének megítélését több jelentős ok mellett, a kromatikus aberráció (színhiba) befolyásolja. A színhibát a különböző hullámhosszú fények nem egyenletes szóródása okozza úgy, hogy nem egy pontban fókuszálódnak az eltérő színű fények. Ennek eredménye vöröses, lilás elszíneződés az erős kontrasztú körvonalak mentén.
   Ez a jelenség optimálisan csökkenthető fluorit lencsék használatával. 
   A TSN-773 / TSN-774 Prominar távcsövekben alkalmazott XD lencsék a fluorit kristályhoz hasonlóan jelentős mértékben csökkentik a színi hibát. Minden lencsetag környezetbarát Eco-Glass, mely nem tartalmaz ólmot, vagy egyéb károsító anyagot.

    
  • XD-Lencsék (eXtra-low-Dispersion = nagyon alacsony szórás) 
   Az XD-lencsék rendkívül jó optikai tulajdonságokkal bírnak, és jóval egyszerűbb az előállításuk, mint a fluorit kristályoké. Amikor egy XD-lencsét  alacsony színszórási tulajdonságú konkáv lencsével párosítanak, akkor a színi hiba gyakorlatilag eltűnik.
   Az XD-lencsével épített spektívek teljesítménye majdnem megközelíti a csúcskategóriás fluorit lencsetagosokét.
    
  • Kompakt kivitel
   A 4 csoportba rendezett 5 lencsetag kellőképpen lerövidíti az optika teljes hosszát míg a nagy átmérőjű frontlencse optikai teljesítménye nem szenved csorbát. 
   A belső élességállító-rendszerű kialakítás segített a prizmát könnyűnek és kicsinek tartani, miközben a fókuszálás közbeni képelmozdulás mértéke csökkent, egy hagyományos élességállítású távcsővel összehasonlítva. 
   A nagymértékben akromatizált lencsékkel a távcső a 60 mm-es kategóriájú spektívekhez hasonló hosszúságában, ám a csekély méret miatt mégsem kellett feláldozni semmit sem a megjelenített látvány minőségéből.
    
  • Beépített állványcsatlakozás
   A spektív rögzítésekor hatalmas segítség, hogy nem csak egyféle állványmenet-csatlakozó áll rendelkezésre, hanem egy eltávolítható menetátalakító segítségével 1/4"-ról 3/8"-ra alakítható át a menet. Ez nagyobb szabadságot ad az állvány kiválasztásakor és a stabilitást is nagyban 

   

 • Közelpont:5 m
  Szűrőméret átmérő:82 mm
  Hosszúság:318 mm
  Lencse típusa:XD-üveg
  Tömeg:1330 g
  Felhasználási terület:Csillagászati megfigyelés; Madármegfigyelés; Sportlövészet; Vadászat
  Garancia:10 év
  Objektívátmérő:77 mm
  • Kowa TSN-773 ferde betekintésű spektív
  • Garancia

   

 • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS