Kowa Prominar 500 mm teleobjektív/spektív - Tennofoto.hu

Kowa Prominar 500 mm teleobjektív/spektív

Kowa
TP-556FL

- mesterlencse és illesztőtubus nélkül
A Kowa TP-556FL 500 mm/f5,6 teleobjektív egy extrém objektív extrém helyzetekhez - Alap objektívtest manuális élességállítással és írisszel, levehető napellenzővel

A KOWA 2010-ben mutatta be az első csúcsminőségű variálható teleobjektív rendszerét. A PROMINAR rendszer alapja egy 500mm-es teleobjektív, F5,6-os fényerővel. Kiegészítők segítségével átalakítható 350mm-es illetve 850mm-es teleobjektívvé.

Jelenleg nem kapható!
  • Kowa Prominar 500 mm teleobjektív/spektív


    Minőségben nem ismerünk kompromisszumot!
    A Prominar 500 mm (TP-556FL) teleobjektív/spektív a Kowa úttörő vállalkozása. Ez az alpvetően 500 mm-es, fényerős objektív egyesíti magában az igényes fotózáshoz használható, nagyteljesítményű objektívek és a spektívként használható optikák előnyeit. A Prominar 500 mmobjektív fluorit lencsetagokat tartalmaz, amik felhasználásával egycsapásra az extrém nagy gyújtótávolságú fotó teleobjektívek élvonalába tört be és vívott ki magának előkelő helyet.

    Kiegészítő konverterekkel, fényképezőgépen használva, variálható az optika gyújtótávolsága 350 mm (F4), 500 mm (F5,6) és 850 mm (F9,6) értékek között. A multifokális kialakítás, valamint a gyorsan spektívvé átalakítható megoldás igazán remek, rugalmas munka- és hobbieszközzé teszik a Prominar 500 mm optikát.

    Segítségével minden igényt maximálisan kielégítő, brilliáns minőség érhető el a fényképeken, azonban más gyártók extrém nagy teleoptikáival összehasonlítva, a TP-556FL ezt jóval kedvezőbb áron nyújtja


     

    Tulajdonságok


    • Élvonalbeli fluorit és XD lencsék
      A Kowa egyedül a csúcskategóriás spektívjeiben és felsőkategóriás keresőtávcsöveiben alkalmaz fluorit lencsetagokat. A fluorit kristály lencsetag mesterségesen növesztett monokristály, melynek jó tulajdonságaival a széles körben alkalmazott optikai üvegek nem rendelkeznek.

      Emiatt ideális lencse-alapanyag amely szinte teljesen kiküszöböli a kromatikus aberrációt (színhibát). A Kowa kifinomult gyártástechnológiájával előállított fluorit kristály éveken át tartó, maximális képminőséget garantáló látványt nyújt.

      A látott képet a kontrasztos szélek mentén zöldes, lilás elszíneződéssel elrontó jelenséget színhibának, kromatikus aberrációnak nevezzük. A nagy gyújtótávolságú optikáknál fokozottan tapasztalható jelenség fluorit kristály lencsetagokkal nagyon alacsony szintre szorítható le, szinte teljesen eltüntethető. A TP-556FL egy ilyen fluoritlencsét, valamint két XD-lencsetagot is kapott, melyek szintén nagy hatékonysággal minimalizálják ezt a fajta optikai hibát. 
       
    • XD-Lencsék (eXtra-low-Dispersion = nagyon alacsony szórás) 
      Az XD-lencsék rendkívül jó optikai tulajdonságokkal bírnak, és jóval egyszerűbb az előállításuk, mint a fluorit kristályoké. Amikor egy XD-lencsét  alacsony színszórási tulajdonságú konkáv lencsével párosítanak, akkor a színi hiba gyakorlatilag eltűnik.  

      Gyönyörűen elmosott háttér
      A fotózáshoz használt teleoptikák fontos ismérve, hogy milyen az életlen részek elmosása, azaz ahogyan a szakzsargonban hívjuk: a bokeh. A legszebb elmosódottságot a soklamellás, körkeresztmetszetű blendék adják. A Prominar 500 mm ezt a kritériumot szépen teljesíti, hiszen 9 darab rekeszlemezével, teljes kör alakot rajzol. A gyakorlatban emiatt és a nagy gyújtótávolság miatt, az objektív egyenletesen homogén hátteret ad, szépen kiemelve abból a témát.
       

    • Időjárás- és porálló tömítés
      A Prominar 500 mm, időjárásálló, portömített kialakításának köszönhetően, poros, nedves környezetben is jól használható.
       

    • Kettős, manuális fókuszállító mechanizmus  (gyors és pontos élességállítás)
      A Kowa Prominar 500 mm optika élessége, elkerülendő a folyamatos és idegesítő „fókuszhajszát", nem tartalmaz autofókusz-rendszert, így az mindig pontosan állítható be, kézzel. A gyorsabb élesítés érdekében a szélesebb fókuszgyűrűvel a gyors fókuszálás, míg a keskenyebbel apró mozdulatokkal véglegesthető. A finombeállítás, tűhegyni pontossággal szabályozható, a legnagyobb nagyítás mellett, akár fotózáshoz is. A kézi fókuszálás segít abban is, hogy gyenge fényviszonyokközött se maradjon le egy gyönyörű pillanatról sem, az autofókusz lassúsága miatt.
       

    • Másodpercek alatt átalakítható
      A Kowa Prominar 500 mm optikát a teleobjektív felhasználók igényei alapján, modulárisan alakíthatóvá tették. Az alapobjektív így kiegészíthető egy 350 mm/F4, vagy egy 850 mm/F9,6 paraméterűre átalakító konverterrel. Alaphelyzetben (500 mm/F5,6) az objektív és a fényképezőgép közé szükséges bajonett-adapter (TX10) nem tartalmaz optikai elemet. A másik két esetben a konverter XD lencsetagjainak köszönhetően, nem rontják az optika rajzolatát, nem „lágyítják" az élességet.

    • Nincs többé nyomasztó döntési kényszer...
      ... hogy mi maradjon otthon, a spektív, vagy a nagytele? Ezentúl mindkettőt magával viheti, mert a teleobjektívet csak pár másodperc spektívvé alakítani és viszont. A TP-88EC1 prizma egységgel másodpercek alatt csúcsminőségű spektív válik az objektívből. A prizma egységhez négyféle, zoomolható, vagy éppen széleslátó, fix okulár csatlakoztatható, bajonettel. Ha a TE-11WZ okulárt választja, akkor maradéktalanul kiélvezheti a kristálytiszta látványt, az XD lencsetagoknak köszönhetően.
       

    • Kompakt és hordozható
      Az úton lévő lévő fotósoknak egyedülálló ajánlat a Prominar 500 teleobjektív, rendkívül praktikusan hordozható mivoltából fakadóan. A napellenző és a gyújtótávolság-konverter eltávolításával egy fix 300 mm-es lencse méreteivel vetekszik. A Kowa 500 mm-es optika/spektív kivitelnek hordozhatóságban nincs párja. Mindhárom gyújtótávolság-konverterrel, valamint a spektív kiegészítőkkel elfér egy kisebb fotós hátizsákban. Tökéletes társaság a nagyobb fotós túrákhoz is, akár földön, vízen, vagy levegőben.

    • A Prominar 500 mm, TX10 konverterrel (500 mm), „akcióra készen" mindössze 1,9 kg, mellyel bőven megelőzi a hasonló gyújtótávolságú és optikai minőségű versenytársakat, a maguk 2,5 – 5 kg közötti súlyukkal.
    • Többféle fényképezőgéppel kompatibilis
      A Prominar 500 mm többféle érzékelőformátumhoz, különböző gyártók bajonettjeivel is használható. A 4/3, APS-C és Full Frame érzékelőlapkákon is teljes rajzolatot adó optika, Nikon, Canon, Pentax, Micro 4/3, és Sony „A" bajonettcsatlakozóval kapható.
       

    • Napellenző, gyorsirányzékkal
      A Prominar 500 mm alaptartozéka a szállításhoz megfordítva feltehető napellenző. Használat közben az árnyékolóra és a vakupapucsba felhelyezhető a gyújtótávolságnak megfelelő irányzék is, mellyek segítségével nagy gyújtótávolságon is könnyen megtalálható a megfigyelni, lefotózni kívánt motívum.
       

    • Stabil, elfordítható, eltávolítható állványgyűrű
      Az állványgyűrű talpa kompatibilis számos Gitzo és Manfrotto videós álványfejjel, így közvetlenül, gyorscseretalpra való áttérés nélkül használható velük. Egyszerűen állványra rögzíthető és kioldható anélkül, hogy kilazulástól kellene tartanunk. A fenti gyártóktól eltérő típusokon is használható  a talpon kiképzett 1/4"-os állványmeneteknek köszönhetően.
       

    • Gyújtótávolságok összehasonlítása

       



    Tulajdonságok


    • Teleobjektív, alapkiépítésben: 500 mm (TX10 konverterrel)
      Gyújtótávolság:   500 mm
      Maximális rekesznyílás (fényerő):   F5,6
      Legkisebb rekesznyílás:   F11
      Rekeszlamellák száma:     9 db (kör rajzolatú bokeh)
      Felépítés:     7 lencsetag, 7 csoportban
      Látószög:     4,9° (teljes képmezőnél, 24×36 mm)
      Maximális nagyítás:   0,17-szeres
      Szűrőmenet átmérője:   95 mm
      Közelpont:     3 m
      Lencse típusa:   2× Fluorit kristály, 1× XD-lencse
      Objektív hossza:   341 mm (napellenző nélkül)
      Objektív legnagyobb átmérője:   104 mm
      Távcső tömege:   1,97 kg

     

    • Teleobjektív: 350 mm (TX07 opcionális konverterrel)
      Gyújtótávolság:   350 mm
      Maximális rekesznyílás (fényerő):   F4
      Legkisebb rekesznyílás:   F8
      Rekeszlamellák száma:     9 db (kör rajzolatú bokeh)
      Felépítés:     10 lencsetag, 10 csoportban
      Látószög:     7° (teljes képmezőnél, 24×36 mm)
      Maximális nagyítás:   0,12-szeres
      Szűrőmenet átmérője:   95 mm
      Közelpont:     3 m
      Lencse típusa:   2× Fluorit kristály, 1× XD-lencse
      Objektív hossza:   296 mm (napellenző nélkül)
      Objektív legnagyobb átmérője:   104 mm
      Távcső tömege:   2,025 kg

     

    • Teleobjektív: 850 mm (TX17 opcionális konverterrel)
      Gyújtótávolság:   850 mm
      Maximális rekesznyílás (fényerő):   F9,6
      Legkisebb rekesznyílás:   F19
      Rekeszlamellák száma:     9 db (kör rajzolatú bokeh)
      Felépítés:     10 lencsetag, 10 csoportban
      Látószög:     2,9° (teljes képmezőnél, 24×36 mm)
      Maximális nagyítás:   0,29-szeres
      Szűrőmenet átmérője:   95 mm
      Közelpont:     3 m
      Lencse típusa:   2× Fluorit kristály, 1× XD-lencse
      Objektív hossza:   396 mm (napellenző nélkül)
      Objektív legnagyobb átmérője:   104 mm
      Távcső tömege:   2,227 kg
  • Közelpont:3 m
    Szűrőméret átmérő:95 mm
    Hosszúság:341 mm
    Lencse típusa:Fluorit kristály; XD-üveg
    Tömeg:1970 g
    Felhasználási terület:Állatkert, szafari; Csillagászati megfigyelés; Madármegfigyelés; Túrázás; Vadászat
    Garancia:10 év
    Nagyítás:0,17x
    Valódi látómező:4,9°
    • Alap teleobjektív

    • TX10 konverter (választható Nikon, Canon, Pentax, Sony „A", vagy Micro 4/3 csatlakozással)
    • Napellenző
    • Állványgyűrű
    • Első lencsevédő kupak (TP-100LH)
    • Hátsó lencsevédő az objektívre
    • Első, hátsó védőkupak a konverterre
    • Vakupapucsba csúsztatható irányzék (Kicsi, közepes, nagy)
    • Garancia

     

     

  • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS