Sigma 14-24 mm F2.8 DG DN objektív, Sony fényképezőgépekhez - Tennofoto.hu

Sigma 14-24 mm F2.8 DG DN objektív, Sony fényképezőgépekhez

579 800 Ft
Sigma
213965

- 18 lencsetag 13 csoportban
- 795 g
- egyedi nanoporózus bevonat
- Erős, nagy precizitású, sárgaréz bajonett
- Látószög 114,2° - 84,1°

  • Sigma 14-24 mm F2.8 DG DN objektív, Sony fényképezőgépekhez

     

    Az egyre gyorsuló ütemben terjedő tükör nélküli fényképezőgépek mellett egyre nagyobb az elvárás a full frame tükör nélküli fényképezőgépekhez tervezett csúcsminőségű objektívekkel szemben. Sajnos sok fotós úgy érzi, hogy teljesítmény, méret és objektívkínálat terén nincs sok választási lehetősége a tükör nélküli objektív rendszerek esetén, pláne ha többféle rendszert is használnia kell. A SIGMA erre a kihívásra válaszként kidolgozott és bemutatott egy új, full frame tükör nélküli fényképezőgépekhez tervezett objektív sorozatot.

    A SIGMA soha nem látott specifikációjú és teljesítményű objektíveket fog tervezni, amelyek kihasználják a rövid bázistávolságból adódó előnyöket, miközben megtartják a „Contemporary”, „Art” és „Sports” kategóriák koncepcióját. A sorozat három objektívvel indul.

     

    Tulajdonságok

    Sok fotós szeret alacsony érzékenységgel fotózni, hogy a lehető legminimálisabb szinten tartsa a képzajt. Ez különösen igaz a csillagos égbolt fotózásakor, amikor nagy fényerejű és nagy látószögű objektíveket választanak, mert azok hatékonyan tudják begyűjteni a gyenge fényt is. A 14-24mm F2.8 DG DN | Art nagy fényerejű és nagy látószögű zoom objektívként úgy lett kifejlesztve, hogy az full frame tükör nélküli fényképezőgépen alkalmas legyen a csillagos égbolt fotózására. Az egyenletes rajzolat és a kép szélein is kiemelkedő felbontás teszi ezt az objektívet a legjobb asztrofotós objektívvé. Kihasználva az alacsony bázistávolság adta lehetőségeket, ez az új generációs nagy átmérőjű zoom objektív kombinálja a kis méretet és a soha nem látott nagy felbontású képminőséget.

     

    A kimagasló képminőséget az egyedi alacsony szórású üveg lencsetagok és az NPC bevonat teszi lehetővé (Nano Porous Coating)

    Egy FLD és öt SLD lencsetag megfelelő elrendezése biztosítja, hogy a kép szélei felé is minimális maradjon a kromatikus aberráció. Három aszférikus lencsetag, köztük egy nagy átmérőjű aszférikus tag segítenek minimalizálni a kómát, biztosítva a lélegzetelállító felbontást. A többrétegű bevonatot a frissen kifejlesztett NPC (Nano Porous Coating)* bevonat egészíti ki. Az objektív úgy lett tervezve, hogy kevésbé legyen érzékeny az ellenfényhez hasonló erős beeső fényre.

    A SIGMA egyedi NPC (Nanoporózus) bevonata

    A SIGMA új, egyedi „NPC (Nano Porous Coating - Nanoporózus bevonat)” bevonat technológiája porózus szilícium-dioxidot alkalmaz. A porózus szilícium-dioxid réteg levegővel töltött nano méretű lyukakat tartalmaz. Az ilyen apró lyukak lehetővé teszik a törésmutató jelentős mérséklését, csökkentve a tükröződéseket az alacsony tükröződésű bevonatokhoz képest is. Ennek köszönhetően a tükröződéseket és szellemképeket eredményező fény mennyisége jelentősen csökken, biztosítva a kiváló képminőséget.

    A legfontosabb funkcióknak köszönhetően az objektívre a legkeményebb megpróbáltatások során is lehet számítani.

    A léptetőmotor lehetővé teszi a gyors és csöndes automatikus élességállítást. A felvételek készítése szem és arcfelismerő követő AF használatakor és videózás során is kényelmes. A más funkcióra is átprogramozható AFL gomb kibővíti az objektíven elérhető funkciók skáláját. Ezen felül az objektív por és fröccsenő víz ellen védő felépítéssel rendelkezik, kiegészítve a víz- és olajtaszító frontlencse bevonattal, ami minden szituációban segíti a fotózást.

    Hátsó szűrőtartó mint alaptartozék

    Az objektív egy hátsó szűrőtartóval rendelkezik, amin a kiesést gátló rögzítés lehetővé teszi a szűrők használatát akár éjszakai égbolt fotózásánál is.

     

    Egyéb jellemzők
    A becsillanás és a szellemkép minimalizálására tervezve

    Az objektív tervezésének korai fázisától folyamatosan mértük a becsillanást és a szellemképet, hogy olyan optikai felépítést készíthessünk, ami ellenáll akár az ellenfényhez hasonló problémás megvilágításoknak is. A SIGMA Super Multi-Layer Coating bevonata csökkenti a becsillanásokat és a szellemkép képződést, segítve a fotóst az éles és kontrasztos képek elkészítésében akár ellenfényben is.

    Lekerekített diafragma

    A 11 lamellás lekerekített diafragma vonzó háttérelmosást biztosít az élességi síkon kívül eső területeken.

    Kompatibilis az objektív torzítás korrekcióval

    Az objektív optikai karakterisztikájához igazodva ez a funkció a kép minőségének javítása érdekében a gépen belül korrigálja a periférikus megvilágítást, kromatikus aberrációt, torzítást és egyéb jellemzőket.

    Erős, nagy precizitású, sárgaréz bajonett

    A sárgaréz bajonett ötvözi a nagy precizitást az erős kialakítással. A kezelt felület és a megnövelt erősség hozzájárul az objektív kivételes tartósságához.

     

    Föbb technikai adatok: 

    - Objektív felépítése 18 lencsetag 13 csoportban

    - Legszűkebb blende (W) F22

    - Szűrőmenet mérete

    - Látószög 114,2° - 84,1°

    - Legkisebb tárgytávolság 28 cm

    - Méretek (átmérő × hossz) φ85.0mm × 131.0mm

    - Rekesz lamelláinak száma 11 (lekerekített diafragma)

    - Legnagyobb nagyítási arány 1:7,3

    - Tömeg 795 g

  • Kompatibilitás:Sony
    Gyújtótávolság:14-24 mm
    Maximális rekesz:f/2,8
    Minimális rekesz:f/22
    Felépítés:18 lencsetag / 13 csoport
    Látószög:114,2° - 84,1°
    Minimum fókusztávolság:0,28 m
    Nagyítás:0,14x
    Íriszlamellák száma:11
    Átmérő:85 mm
    Hosszúság:133 mm
    Tömeg:795 g
    Garancia:3 év
    • Sigma 14-24 mm F2.8 DG DN objektív, Sony fényképezőgépekhez
    • Tok
    • Objektív sapka
    • Kezelési útmutató
    • Garancia
  • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS