Sigma 135 mm F1.8 DG HSM Art objektív Sony fényképezőgépekhez - Tennofoto.hu

Sigma 135 mm F1.8 DG HSM Art objektív Sony fényképezőgépekhez

479 900 Ft
Sigma
240965

Jellemzők:
1.8-as fényerejével ez a full frame fényképezőgépekhez készített teleobjektív tovább erősíti az Art termékvonal
fix objektíveinek kínálatát

 • Bemutatjuk a legjobb 135mm-es csúcstelét: Ultranagy felbontást kínál, ami a legjobbat hozza ki az 50 megapixeles vagy nagyobb felbontású DSLR fényképezőgépekből is

   


  Az új etalon a 135mm-es telék között

  A 135mm-es teleobjektíveket gyakran alap teleként is szokták emlegetni, amit a legtöbb fotós elsőként ad hozzá a felszereléséhez. Ez a gyújtótávolság erős perspektívakompressziós hatást biztosít, miközben a nagy átmérőnek és az F1.8-as fényerőnek hála a drámai bokeh (háttérelmosás) is elérhető. Az axiális kromatikus aberráció minimalizálásának köszönhetően a SIGMA 135mm F1.8 DG HSM | Art által biztosított bokeh (háttérelmosás) nem csak lenyűgöző, de gyönyörű is, miközben minden felvételnél nagyszerű kontrasztot és éles rajzolatot nyújt. Biztosítja azt a kiemelkedő feloldóképességet, amire az 50 megapixeles és nagyobb felbontású DSLR fényképezőgépeknek szüksége van Az objektív felépítésének teljes átgondolásával, illetve a legújabb innovatív dizájn és optikai üveg ötvözésével a Sigma a kép teljes felületén kiemelkedő képminőséget biztosít, amivel új normát állít fel a 135 mm-es teleobjektívek terén.

   

  Az Art termékvonal biztosítja a nagyfokú művészeti önkifejezés lehetőségét

  A SIGMA az objektívjeit három különböző termékvonalba sorolja; Contemporary („kortárs”), Art („művészet”) és Sports („sportok”). A kifinomult optikai teljesítményre és bőséges kifejezőerőre kihegyezett tervezésnek köszönhetően az Art sorozat objektívjei nagyfokú művészi szabadságot nyújtanak. A legmagasabb igényeket is kielégítő megdöbbentő rajzolatnak köszönhetően tökéletes tájképekhez, portrékhoz, pillanatfelvételekhez, közeli témákhoz és a mindennapok eseményeinek megörökítéséhez. Olyan fotózásokhoz tervezve, amelyek felszabadítják a fotósban művészt. A SIGMA Art objektívek erős szövetségesek a fotózás minden válfajában, így egyaránt megállják a helyüket a stúdióban, kültéren épületfotóknál, csillagos égbolt fotózásánál és még egy sor egyéb szituációban.

   

  Az optikai teljesítményre kihegyezve - kompromisszumok nélkül
  Kiemelkedő felbontóképesség és minimalizált kromatikus aberráció, hogy ez lehessen a legjobb portré objektív

  A portrékon az egyes hajszálak elkülönítését is lehetővé tevő kristálytiszta képet biztosító felbontásnak és a gyönyörű háttérelmosást biztosító nagy fényerőnek köszönhetően a fotós kezében van minden, amire szüksége lehet. Közeli és teljes alakos képeknél jobban teljesít, mint a legtöbb nagy fényerejű standard vagy közepes teleobjektív azzal, hogy a téma jól elválik a kellemesen elmosott háttérről.

   

  Az Art termékvnal hatodik nagy fényerejű fix objektívje full frame szenzorokhoz

  Az Art termékvonal 2012-ben indult a SIGMA 35mm F1.4 DG HSM | Art objektívvel. Azóta a sorozat több különböző objektívvel bővült, az új SIGMA 135mm F1.8 DG HSM|Art pedig már a hatodik nagy fényerejű és fix gyújtótávolságú modell a teljes képkocka méretű szenzorral szerelt fényképezőgépekhez. Új norma a fix objektívek között az ultranagy felbontás korában.

   

  A képminőség az ultranagy felbontású DSLR-ek használatakor is optimális

  Az élességállítási mechanizmus a SIGMA lebegő rendszerét használja, hogy biztosítsa az 50 megapixeles és nagyobb felbontású DSLR fényképezőgépeknél szükséges rajzolatot. Mindegy, hogy a téma milyen távolságra van, ez az objektív a kép közepétől a szélekig a legjobb teljesíményt nyújtja. A torzítás minimalizálásával az objektív kifogástalan képminőséget nyújt, így nincs szükség digitális korrekcióra a képfeldolgozás során.

   

  Minimalizált kromatikus aberráció mellett ultranagy felbontást biztosító optikai felépítés

  Az optimalizált teljesítményeloszlás mellett ez az objektív két SLD (Super Low Dispersion) és két FLD (“F” Low Dispersion) lencsetagot tartalmaz. Ezek a technológiák segítenek minimalizálni a kromatikus aberrációt, ami jellemzően az élességi síkon kívüli területeken, illetve az ágakhoz hasonló vékony tárgyakon jelenik meg. A végeredmény az ultranagy felbontás és a kristálytiszta kép akár teljesen nyitott blendénél is a kép teljes területén.

   

  Ideális a drámai bokeht igénylő portrékhoz

  A 135mm-es gyújtótávolság összenyomja a teret: akár a témához viszonylag közel is lehetővé teszi, hogy a zoomgyűrű segítségével a fotós különböző drámai perspektívákat állíthasson elő. A hatás mind a közeli, mind pedig a teljes portréknál kihasználható, így igazán könnyű a komponálás. Ezen felül a nagy F1.8-as fényerőnek köszönhetően a teljes alakos képek is elkészíthetők tökéletesen elmosott háttérrel. Ez az objektív a kompozíciós lehetőségek teljes tárházát biztosítja a fotós számára.

   

  Exkluzív, alacsony szórású üveg

  Az üvegen áthaladó fény törésének mértéke függ a fény hullámhosszától. Ennek a ténynek tudható be, hogy a különböző színek nem ugyanabban a pontban lesznek élesek. Az eredmény a kromatikus aberráció és a színes szegélyek, amiket főleg teleobjektíveknél lehet megfigyelni. A kromatikus aberráció jelentős része eltüntethető egy nagy fénytörésű konvex, és egy kis fénytörésű konkáv lencsetag kombinálásával. Ennek ellenére valamennyi kromatikus képhiba maradhat, amit „másodlagos spektrumként” emlegetünk. A hagyományos objektíveknél komoly gondként jelentkező másodlagos spektrumot a SIGMA objektívekben akár három különböző alacsony szórású üvegből készült lencsetag is csökkentheti: ELD (Extraordinary Low Dispersion - extra alacsony szórású), SLD (Special Low Dispersion - speciálisan alacsony szórású) és FLD (“F” Low Dispersion - „F” alacsony szórású). Az FLD lencsetag ultra-alacsony szóródás mellett rendelkezik nagy fényáteresztő képességgel, ami a fluorit szokatlanul alacsony szórásával párosul. Az ilyen jellegű, egyedülállóan alacsony szórású lencsetagok felhasználásával készülő SIGMA objektívek kromatikus hibáktól mentes, kiemelkedő rajzolatot biztosítanak.

   

  A becsillanás és a szellemkép minimalizálására tervezve

  A SIGMA a tervezési folyamat elejétől kezdve folyamatosan mérte a becsillanásokat és a szellemképképződést, hogy a végeredmény egy olyan optikai felépítés lehessen, ami megbirkózik a nehezebb megvilágítási szituációkkal is, mint amilyen például az ellenfény. A prototípus fázisban a SIGMA nem csak szimulációk során, de konkrét fotós kísérletekkel többféle szempont szerint is megvizsgálta a becsillanásokat és a szellemképképződést, hogy megállípíthassa és kiküszöbölhesse azok képződésének forrását. Ezek mellett a SIGMA Super Multi-Layer Coating segít tovább csökkenteni a tükröződéseket és a szellemképképződést, hogy a képek még ellenfényben is élesek és kontrasztosak maradhassanak.

   

  Nagy HSM, por és fröccsenő víz ellen védő felépítés, elektromágneses blendevezérlés (Nikon bajonettnél), stb.

  A kiemelkedő teljesítmény és elfogadható használhatóság érdekében ez az objektív tartalmazza a SIGMA legújabb technológiai fejlesztéseit, mint például a nagy HSM motor, és a por illetve fröccsenő víz ellen védő felépítés.

   

  A nagy HSM reszponzív automatikus élességállítást biztosít

  A nagyméretű hypersonic motor (HSM) elegendő nyomatékot biztosít a lencsecsoportok gyors mozgatásához, amivel még lassabb állításnál is kivételesen stabil teljesítményt képes nyújtani. Az optimalizált AF algoritmussal együtt ez a rendszer rendkívül gyors automatikus élességállítást biztosít. A fókuszlimiter segítségével az automatikus élességállítás még gyorsabbá és hatékonyabbá tehető.

   

  A Nikon elektromágneses blendéjével ellátva

  Ennek az objektívnek a Nikon bajonettes változata elektromágneses diafragma mechanizmussal rendelkezik, ami képes teljesíteni a fényképezőgép váztól kapott utasításokat. Ez a funkció lehetővé teszi a precíz blendevezérlést és a stabil automatikus expozíciót (AE) sorozatfelvételek készítése során.

  * A funkcionalitás egyes fényképezőgép vázakon limitált lehet.

   

  Lekerekített diafragma

  A 9 lamellás lekerekített diafragma vonzó elmosást kínál a kép élességi síkján kívüli részén.

   

   Gyors AF állandó manuális élességállítással

  Az állandóan elérhető manuális élességállítás lehetővé teszi, hogy az objektívet az élességállító gyűrű elfordításával egyszerűen kézi élességállításra kapcsolja.

  Megjegyzés: Az állandó manuális élességállítás elérhetősége függ a bajonett típusától is.

   

  Por és fröccsenő víz ellen védett bajonett

  A bajonett gumi szigeteléssel※ lett ellátva, ami védi a fényképezőgépet és az objektívet a portól és a vízcseppektől.

  * A SIGMA bajonett kivételével

   

  Nagy precizitású, erős réz bajonett

  A sárgaréz bajonett ötvözi a nagy precizitást az erős kialakítással. A kezelt felület és a megnövelt erősség hozzájárul az objektív kivételes tartósságához.

   

  Kompatibilis az MC-11 bajonett konverterrel

  A Mount Converter MC-11 (bajonett konverter) lehetővé teszi, hogy a SIGMA SA és SIGMA EOS (Canon kompatibilis) bajonettes objektíveket a Sony E bajonettes fényképezőgépeken használhassa. Élvezze az ultratele objektívek világát a Sony E bajonettes fényképezőgépeken is.

   

  A SIGMA USB DOCK lehetővé teszi a paraméterek rugalmas állítását - SIGMA USB DOCK a SIGMA GLOBAL VISION objektívekhez (opcionális)

  Az opcionális SIGMA USB DOCK segítségével frissítheti az objektív belső szoftverét (firmware), beállíthatja a fókuszt, és egyéb paramétereket is módosíthat. Egyszerűen csatlakoztassa az objektívet a SIGMA USB DOCK-hoz, majd a dokkolót a számítógéphez, és a SIGMA Optimization Pro szoftver segítségével végezze el a szükséges módosításokat és beállításokat.

   

  Ennek az objektívnek a csatlakozása a bajonett konverziós szolgáltatás keretében lecserélhető (külön díj ellenében)
  Használja tovább a kedvenc objektívjeit más rendszerű fényképezőgép vázon is.

  Az évek során a SIGMA a cserélhető objektívek egy nagyon széles skáláját alakította ki. Kihasználva az egyedülálló know-how-t és az erőforrásokat, bemutatjuk az új bajonettcsere szolgáltatásunkat, ami több más objektív mellett elérhető a SIGMA 135mm F1.8 DG HSM | Art objektívhez is. A SIGMA kicseréli a csatlakozó bajonettet és a kapcsolódó belső alkatrészeket, hogy a kedvenc objektívjeit egy másik fényképezőgépvázzal is tovább használhassa. Ennek a szolgáltatásnak köszönhetően hosszú ideig használhatja majd kedvenc objektívjeit függetlenül a fényképezőgépen lévő csatlakozó típusától.

  Megjegyzés: A SIGMA bajonettcsere szolgáltatása eltér a hagyományos javításoktól és terméktámogatástól, így ezt a szolgáltatást a helyi SIGMA képviseletek és fotós szervizek nem biztosítják. A szolgáltatás igénybevételéhez vegye fel a kapcsolatot közvetlenül a SIGMA-val.

   

  Az új SIGMA GLOBAL VISION termékek új szintet állítanak fel a képminőség terén

  Kiértékelés a SIGMA saját MTF rendszere alapján: A1

  Az objektív teljesítményét Modulation Transfer Function (MTF) mérési rendszer szerint végeztük hagyományos szenzorok felhasználásával. Ehhez kifejlesztettük a saját MTF mérési rendszerünket (A1)*, amihez 46 megapixeles Foveon képszenzort használtunk. Így még a korábban kimutathatatlan nagy frekvenciás részletek is a minőségbiztosításunk látókörébe kerültek. Szállítás előtt minden SIGMA 135mm F1.8 DG HSM | Art objektívet az A1 rendszer segítségével ellenőrzünk.

  * A1: Aizu 1

  46 megapixeles Foveon képszenzor

  A 46 effektív megapixeles (4800 × 3200 × 3 réteg) és a 44 rögzített megapixeles (4704 × 3136 × 3 réteg) 23,5 × 15,7mm APS-C X3 képszenzor minden egyes képponton rögzíti mindhárom alapszín (RGB) adatait, biztosítva, hogy minden képponton teljes színinformáció álljon rendelkezésre. Az egymás tetejére tett fényérzékeny rétegek a különböző hullámhosszú fénysugarak szilicium rétegekben való különböző mértékű elnyelődését felhasználva pontosabban reprodukálják a színeket, és élesebb, részletgazdagabb képet eredményeznek, mint a hagyományos szenzorok. Mivel a rendszer nem generál moirét, aluláteresztő szűrő használata nem szükséges. Így a 46 megapixeles APS-C X3 képszenzor által rögzített fények és színek három dimenzós hatást keltenek.

   

  Ultra magas precizitás és minőség Japánból.

  Néhány apró kivételtől eltekintve a Sigma összes terméke, ideértve a lencséket és az alkatrészeket is, egyetlen integrált gyártói rendszerben készül Japánban. Ma azon nagyon kevés cég egyike vagyunk, amelynek termékei valóban Japánban készülnek. Úgy gondoljuk, hogy a termékeinket átitatja hazánk esszenciája, a tiszta levegő és víz illetve a keményen dolgozó emberek elhivatottsága. Büszkék vagyunk a SIGMA termékek hiteles minőségére, ami a tökéletes szakértelem és az intelligens, korszerű technológia házasításának eredménye. Kifinomult termékeink profik és lelkes amatőrök tömegeit győzték már meg maguknak a világ minden táján, mert a gyártást a valódi szaktudásra, a szenvedélyre és a szakembereink büszkeségére építettük.

   

 • Kompatibilitás:Sony
  Típus:Fix teleobjektív
  Gyújtótávolság:135 mm
  Maximális rekesz:f/1,8
  Minimális rekesz:f/16
  Felépítés:13 lencsetag / 10 csoport
  Látószög:18.2°
  Minimum fókusztávolság:87,5 cm
  Nagyítás:0,2x
  Íriszlamellák száma:9
  Szűrő méret:82 mm
  Átmérő:91,4 mm
  Hosszúság:114,9 mm
  Tömeg:1130 g
  Garancia:3 év
 • Sigma 135 mm F1.8 DG HSM Art objektív Sony fényképezőgépekhez

  Használati útmutató 

  Garancia

   

 • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS