OM System OM-1 digitális fényképezőgép 1240II KIT - Tennofoto.hu

OM System OM-1 digitális fényképezőgép 1240II KIT

1 119 000 Ft
Olympus
OMSNHM002

- 20,4 millió pixel
- magnéziumötvözet váz
- Supersonic Wave Filter
- 5 irányű, szenzor eltolásos stabilizátor
- 4/3'' Stacked BSI Live MOS érzékelő
- TruePic X Képprocesszor
- 12-40 mm objektív F2.8

 • OM System OM-1 digitális fényképezőgép váz + OM System M.ZUIKO DIGITAL 12-40MM F1:2.8 II PRO objektív

   

  Köszönhetően az új fejlesztésű, a korábbi modellekben található processzorokhoz képest 3x gyorsabb TruePic X képprocesszornak és az szintén saját fejlesztésű 20 megapixel felbontású Stacked BSI Live MOS szenzornak, az OM SYSTEM OM-1 által kínált kiváló képminőség messze felülmúlja a szenzormérethez kapcsolódó elvárásokat. 

  Az OM SYSTEM egyik legnagyobb büszkesége a csúcsminőségű képstabilizátor rendszer, mely az új modellben akár 8,0 FÉ lépésnyi3 kompenzációt kínál az 5-tengelyes sync IS kiegészítésével, vagy akár 7,0 FÉ lépést4 csak a váz képstabilizátorának használatával. Az új Handheld Assist funkció még egyszerűbbé teszi a lassabb zársebességek kézből történő használatát – amihez korábban kénytelenek voltunk állványt használni.

  A nagy felbontáso M. Zuiko Digital objektívek teljesítményét teljesen kihasználhatjuk, ha ezt a modellt választjuk. A fejlesztéseknek köszönhetően a színek és a tónusok minden eddiginél gazdagabb skálán mozognak, a dinamikatartomány is tovább javult. Az új zajfeldolgozó technológiát alkalmazva a legnagyobb normál érzékenység akár ISO 25600 értékre növelhető, a kiterjesztett legnagyobb érzékenység pedig akár ISO 102400 értékre.

   

  Digitális felvételkészítés-funkciók, melyek tovább bővítik a képalkotás lehetőségeit az elképzelések megvalósításához

  Az OM SYSTEM OM-1 fényképezőgépben olyan fotós kifejezésmódok érhetők el, melyek korábban csak speciális felszereléssel, vagy komoly számítógépes utómunkával álltak rendelkezésünkre. A fejlett digitális képfeldolgozásnak köszönhetően ezek a funkciók felvételi üzemmódként adoptálhatók lettek akár egy cserélhető objektíves gépben. Az OM SYSTEM OM-1 az új TruePic X képprocesszor, egy szintén új képérzékelő, valamint a legmodernebb technológiák alkalmazása által a digitális felvételkészítés-funkciókat még fejlettebb és még könnyebben használható formában kínálja. A nagy teljesítményű M.Zuiko PRO objektívekkel párosítva a csak az OM SYSTEM OM-1 gépben elérhető kifejezésmódok még kiemelkedőbbek.

   

  Új fejlesztésű autofókusz elképesztően gyors felvételekhez – akár 50 fps5 sorozatfelvétel AF/AE Tracking funkcióval

  Négy részre osztott fotódióda-elrendezés segíti a szenzorba épített fáziseltérés-érzékelést vertikális és horizontális irányban. Az 1053 pontos, kereszt típusú, Cross Quad Pixel AF különféle témák követését teszi lehetővé minden képponton, illetve a teljes képen. Az új TruePic X processzor nagy feldolgozási sebessége, valamint az új AF algoritmus által nagysebességű és nagypontosságú élességállítást tapasztalhatunk – mindegy, hogy a téma hol helyezkedik el a képen. Emellett a gép fel van szerelve az új AI Detection AF funkcióval, mely mélytanulás technológiával került kifejlesztésre. Minden eddiginél gyorsabb és pontosabb témafelismerés- és követés jellemzi, ráadásul az új modell felismeri az autókat, motorokat, repülőket, helikoptereket, vonatokat, madarakat, valamint más állatokat is (kutyákat, macskákat). A C-AF mellett ez a funkció az S-AF beállítással is együttműködik, így a felvételi lehetőségek még szélesebb skáláját kínálja. A felismerés pontossága, a követés teljesítménye, valamint a Face Priority / Eye Priority AF észlelési pontossága jelentősen javult.
  A sorozatfelvétel funkciók esetében is exponenciális mértékű javulás történt, akár 50 fps felvételi sebességgel, blackout-mentesen, AF / AE követéssel, kb. 20,37 megapixel felbontással – valamint 120 fps sebességgel, rögzített AF / AE esetén, ami rendkívül gyors sorozatfelvétel-készítést jelent. A Pro Capture felvételi mód használatakor – mely a normál fotózással szinte el nem kapható pillanatok megörökítésére alkalmas – a sorozatfelvétel szintén 50 fps (AF / AE Tracking), illetve 120 fps (AF / AE Locked) sebességgel lehetséges.

   

  Fokozottan por- és cseppálló váz, nagysebességű, nagy felbontású keresővel


  A por- és cseppálló kivitel tömítések rendszerével érhető el, mely a teljes – masszív és könnyű magnéziumból készülő – váz és a burkolatok közötti optimális elhelyezéssel áll össze védelmi vonallá. A por- és cseppállóság az IP53 szabványnak is megfelel6, ráadásul a fényképezőgép fagyálló is -10°C hőmérsékletig. Mivel egyszerre kompakt, könnyű, ráadásul remek por- és cseppálló kivitellel büszkélkedhet, így nagyszerű társ lehet akár zord körülmények között is. A kereső kiemelkedő teljesítménye különösen fontos volt a tervezés során, hiszen ez lényeges elem a kényelmes felvételkészítés eléréséhez. Az EVF így kb. 5,76 millió képpontos felbontást kínál, akár 1,65x képnagyítás mellett, mindössze 0,005 mp7 késéssel, illetve 120 fps megjelenítési sebességgel. Nem csak az optikai kereső élményét kínálja, hanem a digitális kereső előnyeivel is büszkélkedhet, hiszen a téma és az expozíció ellenőrzése így sötétebb helyeken is lehetséges. A menü felépítése teljes áttervezésre került az OM SYSTEM OM-1 modell fejlesztésekor. A menüpontok felosztása, összevonása és átcsoportosítása mellett a leírás egyszerűsítésével könnyebben megtalálhatók a keresett funkciók, így a beállítások változtatása egyszerűbb lehet a fényképezőgéppel még csak ismerkedő felhasználók számára.

   

  Továbbfejlesztett videofelvétel-funkciók filmkészítéshez (10bit 4K 60p, Full HD 240p)


  A kompakt és könnyű kialakításnak, valamint az élvonalat képviselő képstabilizátornak köszönhetően kézből is stabil videofelvétel-készítés érhető el. A kreatív filmes funkciók között találjuk a lélegzetelállító minőségű 4K 60p felvételi módot, valamint az akár 240p nagysebességű videofelvételt, ami Full HD felbontással érhető el. A kamera támogatja a H.264 (8bit), H.265 (10bit) és Multi Frame Rate felvételt akár 30 perc hosszúságú filmek készítéséhez. A RAW adatok 12 bit 4:4:4 továbbítása is elérhető külső eszköz számára, utómunkák elvégzéséhez. Ráadásul az OM SYSTEM OM-1 támogatja az OM-Log funkciót, mely nagyobb szabadságot kínál a fényeléshez, így a fényes és árnyékos részek túl- és alulexponálás nélkül jelenhetnek meg a kész munkán. Mindezek mellett új HLG (Hybrid Log Gamma)8 videó felvételi mód segíti a HDR filmek készítését.

   

  Hivatalos termékadatlap

   

  OM System M.ZUIKO DIGITAL 12-40MM F1:2.8 II PRO objektív

   

  Sokoldalú, nagy teljesítményű zoomobjektív, amely egy népszerű gyújtótávolság-tartományt fed le. Az Olympus M.Zuiko Digital ED 12-40mm f/2.8 PRO, mely 24-80 mm-es egyenértékű objektív Micro Four Thirds tükör nélküli fényképezőgépekhez készült. Kifinomult optikai kialakítás jellemzi, EDA, DSA, HD, HR, ED és négy aszférikus lencse alkotja azt az egységet, mely kiküszöböli a hagyományosan a zoom objektíveknél előforduló aberrációkat és becsillanásokat. ZERO lencsebevonatot is alkalmaztak a kontraszt javítására erős fényviszonyok mellett. A továbbfejlesztett objektívkialakításon túl az állandó f/2.8 maximális rekeszérték, valamint az időjárástól védett, strapabíró konstrukció is jellemzi, amellyel különféle körülmények között dolgozhat. Tökéletes tájak, a vadvilág, emberek, vagy akár makró témák megörökítéséhez, ráadásul állvány nélkül! . Ezenkívül a Movie & Still kompatibilis automatikus élességállítási rendszer gyors, egyenletes és csendes élességállítást tesz lehetővé, a kézi élességállítási tengelykapcsoló pedig azonnali váltást tesz lehetővé az élességállítási módok között.  Az igen népszerű M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO Mikro-NégyHarmad standard zoom objektív utódja a komoly fejlesztéséknek köszönhetően még kiemelkedőbb képminőséget kínál. 

   

  Kompakt. Fényerős. Kihagyhatatlan!


  Ez a nagy felbontású, nagy rekesznyílású zoomobjektív elképesztő sokoldalúságot biztosít a nagylátószögtől a középtartományú telefotókig - sőt, makrófotózáshoz is kiváló! Ha magaddal viszed a fotóstáskádban, észre fogod venni, hogy újra és újra a kezedbe kerül. Még az ilyen, kiemelkedő képalkotó képesség mellett is elég könnyű és kompakt ahhoz, hogy kényelmesen elférjen a kezedben. Az IP53 szabványnak megfelelően védett az időjárás viszontagságaival szemben, így gondtalan felvételkészítést tesz lehetővé akár a legzordabb körülmények között. Ez lehet az egyik legsokoldalúbb objektív, amivel valaha dolgod volt!

   

  F2.8 fényerő

  A fényerős és gyors F2.8 rekesz segítségével sekély mélységélesség és kivételes élesség érhető el, még gyenge fények esetén is. Tökéletes tájak, a vadvilág, emberek, vagy akár makró témák megörökítéséhez, ráadásul állvány nélkül! Ezt az objektívet igencsak sokrétűen használhatod, a legkülönfélébb környezetben, minden alkalommal kiemelkedő képminőség biztosításával.

   

  14 lencsetag 9 csoportba rendezve


  A belső felépítés vizsgálatakor csúcsminőségű üvegből készült lencséket találunk, 14 lencsetagot 9 csoportban. EDA, DSA, HD, HR, ED és négy aszférikus lencse alkotja azt az egységet, mely kiküszöböli a hagyományosan a zoom objektíveknél előforduló aberrációkat és becsillanásokat. A felvételek így széltől szélig kiváló felbontással és élességgel büszkélkedhetnek!

   

  ZERO bevonat

   
  Amellett, hogy a világ legjobb üvegei kerülnek bele, még egy extra bevonatot is kapott, mely nagymértékben kiküszöböli a zavaró becsillanás és a szellemkép esélyét.

   

  Fluorin bevonat


  Ha az objektív frontlencséje nedves lesz, a következő felvétel készítése előtt le kell törölni azt. A fluorin bevonat segít a gyors és tiszta lencse eléréséhez! Csak egy törlés és kész - nem marad csík, vagy vízcsepp. A gyors és hatékony tisztításnak köszönhetően pedig hamarabb térhetünk vissza a felvételkészítéshez!

   

  Műszaki adatok

   

  Alkalmazás

  - Javasolt alkalmazás : Portré, Építészet, Gyenge fényviszonyok,, Természet, Utazás, Tájkép, Sport, Általános, Adventure Landscape

   

  Gyújtótávolság

  - Gyújtótávolság: 12 - 40 mm

  - Gyújtótávolság 35 mm-es megfelelője: 24 - 80 mm

   

  Objektív felépítés

  - Látószög: 84 - 30°

  - Élességállítás legrövidebb távolsága: 0,2 m

  - Nagy törésmutatójú lencsetag: 2

  - Aszferikus üveglencsék: 1 (1 ED üveglencse)

  - Aszferikus ED lencsetag: 2

  - DSA lencsetagok: 1

  - ED lencsetagok: 2

  - Felépítés: 14 lencsetag / 9 csoport

  - Maximális nagyítás: 0,3x (Mikro-NégyHarmad) / 0,6x (35 mm-es formátum)

  - Minimális mezőméret: 58 x 44 mm

  - HR lencsetagok: 2

  - HD lencsetagok:1 lencsetag

   

  Rekeszérték

  - Maximális rekesznyílás: F2.8

  - Minimális rekesznyílás: F22

  - Lamellák száma: 7 A kerek formájú fényrekesz természetes hatással életleníti a hátteret

   

  Professzionális jellemzők

  - Por-, csepp- és fagyálló: Beállítható

  - Objektív-védősapka zár: Biztonsági gomb

  - L-Fn gomb: Beállítható

  - MF Clutch mechanizmus: Beállítható az IP53 szabványnak megfelelően

   

  Méret

  - Szűrő átmérő: 62 mm

  - Hossz: 84 mm

  - Átmérő: 69,9 mm

  - Súly: 382 g

   

  Kompatibilitás

  - 50 fps kompatibilis: Igen

  - MC-14 telekonverterrel kompatibilis: Nem

  - MC-20 telekonverterrel kompatibilis: Nem

  - Együttműködés az 5-tengelyes Sync IS képstabilizátor rendszerrel: Nem

   

  Tok és védősapka

  - Objektívvédő sapka: LC‑62G

  - Objektív fényellenző: LH‑66D

          

 • Garancia:3 év; 2 év
  Kompatibilitás:Olympus
  Típus:standard zoomobjektív ; Cserélhető Objektíves kompakt (tükör nélküli)
  Gyújtótávolság:12-40 mm
  Maximális rekesz:f/2,8
  Minimális rekesz:f/22
  Felépítés:14 lencsetag / 9 csoport
  Látószög:84 - 30°
  Minimum fókusztávolság:0,2 m
  Nagyítás:0,3x
  Íriszlamellák száma:7
  Szűrő méret:62 mm
  Átmérő:69,9 mm
  Hosszúság:84 mm
  Tömeg:382 g
  LCD:3,0"
  Pixelszám:20 megapixel
  Iso értékek:Automatikus ISO LOW* - 102400 (felső alapértelmezett beállítás: ISO 25600); Manuális ISO LOW* - 102400 1/3 vagy 1 FÉ ISO lépésenként; manuális: ISO LOW - 25600 1/3 vagy 1 FÉ ISO lépésenként
  Képstabilizátor:automatikus; ötdimenziós; Szenzor eltolás; vízszintes és függőleges aktiválás
  Beépített vaku:nincs
  Vaku opciók:Kompatibilis külső vaku FL‑LM3, FL‑600R, FL‑900R, STF‑8, FL‑700WR
  Autófókusz:1053 pontos; fázis-különbség elvű; keresztérzékelős AF; Kontrasztérzékelő AF rendszer; TTL fáziskülönbség-érzékelő rendszer
  Makró:objektívtől függ
  Szűrőméret:objektívtől függ
  Kereső:elektronikus
  Fehéregyensúly:4 előre beállított; auto; Egyérintéses fehéregyensúly; manuális
  Szenzor típusa:4/3'' LiveMOS; 4/3'' Stacked BSI Live MOS szenzor
  Zársebesség-tartomány:1/8000 - 60 másodperc
  Expozíciókompenzáció:±5EV 1/3, 1/2 vagy 1 lépésközzel
  Fénymérés:324 zónás; csúcsfény; digitális ESP; középre súlyozott; shadow; szpot; TTL nyitott rekeszes fénymérés
  Rekesz-elõválasztás:van
  Zársebesség-előválasztás:van
  Önkioldó:12 másodperc; 2 másodperc; egyéni
  Memóriakártya foglalat:SDHC; SDXC; UHS-II támogatás
  Burkolat anyaga:Magnéziumötvözet
  Tömörítetlen formátum:RAW
  Energiaforrás:BLX‑1 Lítium-ion
  Videokimenet:van
  USB:van
 • OM-1 váz
  OM System M.Zuiko Digital 12-40mm F1:2.8 II PRO objektív
  BLX‑1 Lítium-ion akkumulátor
  F-7AC Hálózati adapter
  Vállpánt
  Mikro‑NégyHarmad szabványos vázsapka (BC‑2)
  CP‑2 Kábelvédő
  CB‑USB13 USB kábel
  EP-18 Szemkegyló
  Használati útmutató
  Jótállási jegy

 • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS