OM System OM-5 1415 KIT (OM-5 váz + M.Zuiko Digital ED 14-150mm F4-5.6II objektív) - Tennofoto.hu

OM System OM-5 1415 KIT (OM-5 váz + M.Zuiko Digital ED 14-150mm F4-5.6II objektív)

694 900 Ft
Olympus
OMSNHM005

- 20,4 millió pixel, 4,/3" Live MOS érzékelő
- TruePic IX képprocesszor
- 2,36 m-es szemmagasságú OLED EVF
- 3,0 hüvelykes változtatható szögű érintőképernyő
- DCI 4K/24p & UHD 4K/30p Video Recording
- 5 irányú, szenzoreltolásos képstabilizátor
- ISO 200-25600
- IP53 időjárásállóság
- Pormentesítő rendszer: Supersonic Wave Filter

 • OM System OM-5 1415 KIT (OM-5 váz + M.Zuiko Digital ED 14-150mm F4-5.6II objektív)

   

  A jó kalandokhoz nem kell más, csak egy jó fényképezőgép! Az OM System OM-5 csúcsmodell olyan kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik, mint azP53 o Isztályú időjárásvédelem, 5 tengelyes képstabilizátor, vagy a Starry Sky AF az egyszerű asztrofotózáshoz. A népszerű 20.37 millió effektív képpontos 5 Live MOS szenzorral és a nagyteljesítményű TruePic IX képprocesszorral felszerelt modell természetes színátmeneteket biztosít minimális képzaj és maximális képminőség mellett, magas érzékenység esetén is.

   

  Kompakt és könnyű kivitel, 5-tengelyes képstabilizátorral


  Az OM SYSTEM OM-5 5-tengelyes képstabilizátort kínál egy különösen kompakt vázban, mely 125,3 x 85,2 x 49,7 mm (Sz × Ma × Mé) méretekkel és 366g (csak váz) tömeggel büszkélkedhet. A képstabilizátor akár 6,5 zársebesség-lépésnyi2 korrekciót biztosít, mely megfelelő – kompatibilis – objektívvel3 párosítva 7,5 lépésnyi4 korrekcióra is képes az 5-tengelyes Sync IS rendszernek köszönhetően. A nagyteljesítményű képstabilizátor biztosítja a lassabb zársebességgel történő felvételkészítést, például olyan helyeken, ahol állvány használata nem lehetséges – így tökéletes társ az utazó fotósok számára. A népszerű 20.37 millió effektív képpontos5 Live MOS szenzorral és a nagyteljesítményű TruePic IX képprocesszorral felszerelt modell természetes színátmeneteket biztosít minimális képzaj és maximális képminőség mellett, magas érzékenység esetén is.

  Az OM-5 121-pontos, All Cross-type On-chip Phase Detection AF szenzorával a kép szinte bármely részére fókuszálhatunk a kép komponálásának szabadságát és a nagypontosságú élességállítást biztosítva. A Starry Sky AF különösen nagy pontosságú automatikus élességállítást kínál az egyszerű asztrofotózáshoz – ami korábban különösen nehéz feladat volt.

   

  IP53 osztályú időjárásvédelem


  Az OM SYSTEM OM-5 tömítésrendszere IP531 osztályú por- és cseppállóságot biztosít, -10°C-ig fagyállóság mellett – tehát ugyanazt a kiváló időjárásállóságot, amit az OM SYSTEM OM-1 csúcsmodell. Ennek a kivitelnek köszönhetően a felhasználók még a legkeményebb körülmények között is a fotós feladatra összpontosíthatnak anélkül, hogy aggódniuk kellene a hirtelen eső, hó, vagy a fröccsenő víz miatt. A gép az SSWF (Supersonic Wave Filter) rendszerrel is rendelkezik, mely hatékonyan távolítja el az objektívcserekor esetlegesen a gépbe kerülő szennyeződéseket, porszemeket a szenzorról, ezáltal tökéletes megoldást kínál az aktív fotózáshoz és a gondtalan kültéri objektívcseréhez. A gépben használt kompakt BLS-50 akkumulátort a gépben, a mellékelt USB-AC adapterrel tölthetjük.

   

  Sokoldalú digitális felvételkészítés-funkciók


  A digitális felvételi funkciók által egyszerűen készíthetünk olyan képeket, melyeket régebben jellemzően csak speciális felszerelés és komoly képszerkesztő szoftver segítségével tudtunk előállítani. Az OM SYSTEM OM-5 olyan kényelmesen kezelhető, sokoldalú digitális felvételi funkciókkal rendelkezik, amelyek inspirációt kínálnak a kreatív fotózáshoz – ilyen például a High-Res Shot és a Live ND.

   

  -  High-Res Shot

  Ebben a modellben megtalálhatjuk a Handheld High-Res Shot funkciót, mely több felvétel kombinálásával készít egy igencsak nagy felbontású, kb. 50 megapixeles képet. Ezzel a funkcióval akár kézből kitartva, szinte bármilyen szögből élvezhetjük nagyfelbontású képek készítését. Több felvétel felhasználása nem csak a felbontást javítja, de a képzajt is csökkenti. A gépben a népszerű Tripod High-Res Shot funkció is helyet kapott.

   

  - Live ND

  Alacsony zársebesség használata – mintha ND szűrőt használnánk akár ND16 (4 zársebesség-lépésig).
  E funkcióval elérhetjük azt, hogy az ND-szűrővel egyébként nem kompatibilis ultra-nagylátószögű objektívekkel is alkalmazhatjuk az ND-szűrő hatást. Ha az LV Simulation funkciót aktiváljuk, a fotózás előtt ellenőrizhetjük az alacsony zársebesség hatását a keresőben, illetve a kijelzőn.

   

  - Pro Capture

  Ha a kioldót félig lenyomjuk, a Pro Capture elkezdi a felvételkészítést és a kioldó teljes lenyomása előtti pillanatok így megörökítésre kerülnek – ezáltal a reakciónk lassúságából, valamint a gép kezeléséből adódó késlekedés problémája megoldódik. A nagy, akár 30 fps sebességű sorozatfelvétel (AF/AE locked) használatakor kb. 14 korábbi felvétel áll rendelkezésünkre.

   

  - Focus Stacking

  A Focus Stacking3 nyolc felvételt készít eltérő fókuszpozícióval, majd automatikusan egy képet generál – ezáltal anélkül használhatjuk a háttér elmosódást, hogy jelentősebben lecsökkentenénk a rekeszt a mélységélesség beállításához. Ez a funkció makrófotózáshoz ideális.

   

  - Live Composite

  Ezzel a funkcióval úgy készíthetünk gyönyörű, változatos felvételeket, hogy közben a Live View által a kijelzőn követjük a kép létrehozásának folyamatát, bonyolultabb expozícióvezérlést igénylő szituációkban, például város fotózásakor a csillagos égbolt alatt.

   

  - Keystone Compensation

  A Live View segítségével egyidejűleg függőleges / vízszintes trapézkorrekciót és perspektívajavítást is végrehajthatunk.

  A gépben ezek mellett megtalálhatjuk a Live Bulb, Interval Shooting / Time Lapse Movie, Focus Bracketing, HDR, Color Creator, Művészi szűrő és halszem-kompenzáció funkciókat is.

   

  Kiváló minőségű 4K Hand-Held videofelvétel és függőleges elrendezésű videók


  Az OM SYSTEM OM-5 vázba épített 5-tengelyes képstabilizátora videofelvétel közben is hatékony használható. A speciális elektronikus videó-stabilizátorral kombinálva stabil, kézből kitartható, időkorlát nélküli 4K rögzítést biztosít. A kamera által használt On-chip Phase Detection AF szenzor információk segítenek a videofelvétel fókuszvezérlésében – az egyenletes, a videó jellemzőinek megfelelő élességállításban. Az OM-Log nagyobb szabadságot kínál a szerkesztéshez és a fényeléshez, így túl- és alulexponálás nélkül használhatjuk a csúcsfényeket és az árnyékokat. A függőleges videofelvétel funkció ugyancsak megtalálható az OM-5-ben; A videók így az okostelefonok által igényelt formátumban készülnek és kerülnek mentésre, ezáltal könnyebben, szerkesztés nélkül posztolhatók a közösségi oldalakon. Gond nélkül csatlakoztathatjuk6 High-Res LS-P5 Lineáris PCM hangrögzítőnket a kiváló minőségű video-hanganyag érdekében – a Slate Tone funkciót használva pedig egyszerű hanganyag szinkronizálást végezhetünk videoszerkesztés közben.

   

  1. Amennyiben por és cseppálló objektívvel párosítjuk (az objektív szabvány szerint). Nem érvényes töltés, illetve HDMI csatlakoztatás esetén
  2. A 6,5 lépésnyi képstabilizátor teljesítmény elérésére a vázhoz az M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO objektívek kell használnunk - gyújtótávolság: f=40mm (35mm ekvivalens gyújtótávolság: f=80mm)
  3. A kompatibilis objektívekkel kapcsolatos információ a fényképezőgép terméklapján érhető el
  4. Az 5-tengelyes Sync IS és 7,5 lépésnyi képstabilizátor teljesítményhez szükséges objektív: M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO, gyújtótávolság: f=100mm (35mm ekvivalens gyújtótávolság: f=200mm), képstabilizátor félig lenyomott kioldónál: kikapcsolva
  5. Kb. 21,77 millió pixel
  6. KA335 audiokábel és SM2 Shock mount szükséges (mindkettő külön megvásárolható)
  7. Vezeték nélküli kapcsolat esetén, IP51 kábel csatlakoztatása esetén.

  M.Zuiko Digital ED 14‑150mm F4‑5.6 II objektív

   

  Az OLYMPUS M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1:4.0-5.6 II nagyteljesítményű zoom objektív minden igényt kielégít – a nagy látószögű felvételektől a telefotózásig. Felépítését tekintve kompakt és könnyű, használatával elkerülhető a gyakori objektívcsere – így mindig azonnal megörökíthetjük a tökéletes pillanatokat. Robusztus, por- és cseppálló konstrukciójának köszönhetően mindig tökéletes társ, bármerre vigyen is az utunk. A mindig élethű képek készítését biztosítandó, a M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1:4.0-5.6 II objektív speciális OLYMPUS ZERO (ZUIKO Extra-low Reflection Optical) bevonatot kapott, amely megakadályozza a szellemkép képződést és a reflexiót például, amikor ellenfényben fotózunk, ugyanakkor védelmet nyújt a karcolódás és a kopás ellen.

   

  Tulajdonságok: 

  -Nagyteljesítményű 10,7x zoom

  -Extrém nagysebességű kontraszt AF

  -Gyenge élességállítási zajjal videofelvételekhez optimalizálva

  -Ultra kompakt, mindössze 83mm hosszú

  -Kör alakú fényrekesz

  -ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) lencsebevonat

  -Por-, csepp- és fagyálló

   

  Teljes specifikáció (Gyártói weboldal, magyar nyelvű)

 • Garancia:2 év
  Típus:Cserélhető Objektíves kompakt (tükör nélküli)
  Jellemzők:4/3' Live MOS szenzor; 5 tengelyes szenzor eltolásos stabilizátor; Bluetooth; Supersonic Wave Filter ; TruePic IX processzor; Wi-Fi
  LCD:3,0"
  Pixelszám:20 megapixel
  Iso értékek:200-25600
  Képstabilizátor:automatikus; ötdimenziós; Szenzor eltolás; vízszintes és függőleges aktiválás
  Beépített vaku:nincs
  Autófókusz:Folyamatos AF; keresztérzékelős AF; Kontrasztérzékelő AF rendszer; TTL fáziskülönbség-érzékelő rendszer
  Makró:objektívtől függ
  Szűrőméret:objektívtől függ
  Kereső:elektronikus; OLED
  Fehéregyensúly:auto; Egyérintéses fehéregyensúly; manuális
  Szenzor típusa:4/3'' LiveMOS
  Zársebesség-tartomány:1/32000-60 másodperc elektronikus; 1/8000 - 60 másodperc
  Expozíciókompenzáció:±5EV 1/3, 1/2 vagy 1 lépésközzel
  Fénymérés:középre súlyozott; mátrix; több zónás; TTL nyitott rekeszes fénymérés
  Rekesz-elõválasztás:van
  Zársebesség-előválasztás:van
  Önkioldó:12 másodperc; 2 másodperc; egyéni
  Memóriakártya foglalat:SD; SDHC; UHS-II támogatás
  Burkolat anyaga:időjárásálló szigetelés; polikarbon
  Tömörítetlen formátum:RAW
  Energiaforrás:BLS-50 Li-ion
  Videokimenet:van
  USB:van
 • OM System OM‑5 váz 

  M.Zuiko Digital ED 14‑150mm F4‑5.6 II objektív
  BLS‑50 Lítium-ion akkumulátor
  EP‑15 Szemkagyló
  Vállpánt
  CB‑USB12 USB kábel
  Mikro‑NégyHarmad szabványos vázsapka (BC‑2)
  Használati útmutató
  Jótállási jegy

   

 • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS