OM System OM-5 1240 KIT digitális fényképezőgép + M.Zuiko Digital ED 12‑40mm F2.8 PRO objektív - Tennofoto.hu

OM System OM-5 1240 KIT digitális fényképezőgép + M.Zuiko Digital ED 12‑40mm F2.8 PRO objektív

799 900 Ft
Olympus

- 20,4 millió pixel, 4,/3" Live MOS érzékelő
- TruePic IX képprocesszor
- 2,36 m-es szemmagasságú OLED EVF
- 3,0 hüvelykes változtatható szögű érintőképernyő
- DCI 4K/24p & UHD 4K/30p Video Recording
- 5 irányú, szenzoreltolásos képstabilizátor
- ISO 200-25600
- IP53 időjárásállóság
- Pormentesítő rendszer: Supersonic Wave Filter

  • OM System OM-5 1240 KIT digitális fényképezőgép + M.Zuiko Digital ED 12‑40mm F2.8 PRO objektív

     

    A jó kalandokhoz nem kell más, csak egy jó fényképezőgép! Az OM System OM-5 csúcsmodell olyan kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik, mint azP53 o Isztályú időjárásvédelem, 5 tengelyes képstabilizátor, vagy a Starry Sky AF az egyszerű asztrofotózáshoz. A népszerű 20.37 millió effektív képpontos 5 Live MOS szenzorral és a nagyteljesítményű TruePic IX képprocesszorral felszerelt modell természetes színátmeneteket biztosít minimális képzaj és maximális képminőség mellett, magas érzékenység esetén is.

     

    Kompakt és könnyű kivitel, 5-tengelyes képstabilizátorral


    Az OM SYSTEM OM-5 5-tengelyes képstabilizátort kínál egy különösen kompakt vázban, mely 125,3 x 85,2 x 49,7 mm (Sz × Ma × Mé) méretekkel és 366g (csak váz) tömeggel büszkélkedhet. A képstabilizátor akár 6,5 zársebesség-lépésnyi2 korrekciót biztosít, mely megfelelő – kompatibilis – objektívvel3 párosítva 7,5 lépésnyi4 korrekcióra is képes az 5-tengelyes Sync IS rendszernek köszönhetően. A nagyteljesítményű képstabilizátor biztosítja a lassabb zársebességgel történő felvételkészítést, például olyan helyeken, ahol állvány használata nem lehetséges – így tökéletes társ az utazó fotósok számára. A népszerű 20.37 millió effektív képpontos5 Live MOS szenzorral és a nagyteljesítményű TruePic IX képprocesszorral felszerelt modell természetes színátmeneteket biztosít minimális képzaj és maximális képminőség mellett, magas érzékenység esetén is.

    Az OM-5 121-pontos, All Cross-type On-chip Phase Detection AF szenzorával a kép szinte bármely részére fókuszálhatunk a kép komponálásának szabadságát és a nagypontosságú élességállítást biztosítva. A Starry Sky AF különösen nagy pontosságú automatikus élességállítást kínál az egyszerű asztrofotózáshoz – ami korábban különösen nehéz feladat volt.

     

    IP53 osztályú időjárásvédelem


    Az OM SYSTEM OM-5 tömítésrendszere IP531 osztályú por- és cseppállóságot biztosít, -10°C-ig fagyállóság mellett – tehát ugyanazt a kiváló időjárásállóságot, amit az OM SYSTEM OM-1 csúcsmodell. Ennek a kivitelnek köszönhetően a felhasználók még a legkeményebb körülmények között is a fotós feladatra összpontosíthatnak anélkül, hogy aggódniuk kellene a hirtelen eső, hó, vagy a fröccsenő víz miatt. A gép az SSWF (Supersonic Wave Filter) rendszerrel is rendelkezik, mely hatékonyan távolítja el az objektívcserekor esetlegesen a gépbe kerülő szennyeződéseket, porszemeket a szenzorról, ezáltal tökéletes megoldást kínál az aktív fotózáshoz és a gondtalan kültéri objektívcseréhez. A gépben használt kompakt BLS-50 akkumulátort a gépben, a mellékelt USB-AC adapterrel tölthetjük.

     

    Sokoldalú digitális felvételkészítés-funkciók


    A digitális felvételi funkciók által egyszerűen készíthetünk olyan képeket, melyeket régebben jellemzően csak speciális felszerelés és komoly képszerkesztő szoftver segítségével tudtunk előállítani. Az OM SYSTEM OM-5 olyan kényelmesen kezelhető, sokoldalú digitális felvételi funkciókkal rendelkezik, amelyek inspirációt kínálnak a kreatív fotózáshoz – ilyen például a High-Res Shot és a Live ND.

     

    -  High-Res Shot

    Ebben a modellben megtalálhatjuk a Handheld High-Res Shot funkciót, mely több felvétel kombinálásával készít egy igencsak nagy felbontású, kb. 50 megapixeles képet. Ezzel a funkcióval akár kézből kitartva, szinte bármilyen szögből élvezhetjük nagyfelbontású képek készítését. Több felvétel felhasználása nem csak a felbontást javítja, de a képzajt is csökkenti. A gépben a népszerű Tripod High-Res Shot funkció is helyet kapott.

     

    - Live ND

    Alacsony zársebesség használata – mintha ND szűrőt használnánk akár ND16 (4 zársebesség-lépésig).
    E funkcióval elérhetjük azt, hogy az ND-szűrővel egyébként nem kompatibilis ultra-nagylátószögű objektívekkel is alkalmazhatjuk az ND-szűrő hatást. Ha az LV Simulation funkciót aktiváljuk, a fotózás előtt ellenőrizhetjük az alacsony zársebesség hatását a keresőben, illetve a kijelzőn.

     

    - Pro Capture

    Ha a kioldót félig lenyomjuk, a Pro Capture elkezdi a felvételkészítést és a kioldó teljes lenyomása előtti pillanatok így megörökítésre kerülnek – ezáltal a reakciónk lassúságából, valamint a gép kezeléséből adódó késlekedés problémája megoldódik. A nagy, akár 30 fps sebességű sorozatfelvétel (AF/AE locked) használatakor kb. 14 korábbi felvétel áll rendelkezésünkre.

     

    - Focus Stacking

    A Focus Stacking3 nyolc felvételt készít eltérő fókuszpozícióval, majd automatikusan egy képet generál – ezáltal anélkül használhatjuk a háttér elmosódást, hogy jelentősebben lecsökkentenénk a rekeszt a mélységélesség beállításához. Ez a funkció makrófotózáshoz ideális.

     

    - Live Composite

    Ezzel a funkcióval úgy készíthetünk gyönyörű, változatos felvételeket, hogy közben a Live View által a kijelzőn követjük a kép létrehozásának folyamatát, bonyolultabb expozícióvezérlést igénylő szituációkban, például város fotózásakor a csillagos égbolt alatt.

     

    - Keystone Compensation

    A Live View segítségével egyidejűleg függőleges / vízszintes trapézkorrekciót és perspektívajavítást is végrehajthatunk.

    A gépben ezek mellett megtalálhatjuk a Live Bulb, Interval Shooting / Time Lapse Movie, Focus Bracketing, HDR, Color Creator, Művészi szűrő és halszem-kompenzáció funkciókat is.

     

    Kiváló minőségű 4K Hand-Held videofelvétel és függőleges elrendezésű videók


    Az OM SYSTEM OM-5 vázba épített 5-tengelyes képstabilizátora videofelvétel közben is hatékony használható. A speciális elektronikus videó-stabilizátorral kombinálva stabil, kézből kitartható, időkorlát nélküli 4K rögzítést biztosít. A kamera által használt On-chip Phase Detection AF szenzor információk segítenek a videofelvétel fókuszvezérlésében – az egyenletes, a videó jellemzőinek megfelelő élességállításban. Az OM-Log nagyobb szabadságot kínál a szerkesztéshez és a fényeléshez, így túl- és alulexponálás nélkül használhatjuk a csúcsfényeket és az árnyékokat. A függőleges videofelvétel funkció ugyancsak megtalálható az OM-5-ben; A videók így az okostelefonok által igényelt formátumban készülnek és kerülnek mentésre, ezáltal könnyebben, szerkesztés nélkül posztolhatók a közösségi oldalakon. Gond nélkül csatlakoztathatjuk6 High-Res LS-P5 Lineáris PCM hangrögzítőnket a kiváló minőségű video-hanganyag érdekében – a Slate Tone funkciót használva pedig egyszerű hanganyag szinkronizálást végezhetünk videoszerkesztés közben.

     

    1. Amennyiben por és cseppálló objektívvel párosítjuk (az objektív szabvány szerint). Nem érvényes töltés, illetve HDMI csatlakoztatás esetén
    2. A 6,5 lépésnyi képstabilizátor teljesítmény elérésére a vázhoz az M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO objektívek kell használnunk - gyújtótávolság: f=40mm (35mm ekvivalens gyújtótávolság: f=80mm)
    3. A kompatibilis objektívekkel kapcsolatos információ a fényképezőgép terméklapján érhető el
    4. Az 5-tengelyes Sync IS és 7,5 lépésnyi képstabilizátor teljesítményhez szükséges objektív: M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO, gyújtótávolság: f=100mm (35mm ekvivalens gyújtótávolság: f=200mm), képstabilizátor félig lenyomott kioldónál: kikapcsolva
    5. Kb. 21,77 millió pixel
    6. KA335 audiokábel és SM2 Shock mount szükséges (mindkettő külön megvásárolható)
    7. Vezeték nélküli kapcsolat esetén, IP51 kábel csatlakoztatása esetén.

    OM System M.ZUIKO DIGITAL 12-40MM F1:2.8 II PRO objektív

     

    Sokoldalú, nagy teljesítményű zoomobjektív, amely egy népszerű gyújtótávolság-tartományt fed le. Az Olympus M.Zuiko Digital ED 12-40mm f/2.8 PRO, mely 24-80 mm-es egyenértékű objektív Micro Four Thirds tükör nélküli fényképezőgépekhez készült. Kifinomult optikai kialakítás jellemzi, EDA, DSA, HD, HR, ED és négy aszférikus lencse alkotja azt az egységet, mely kiküszöböli a hagyományosan a zoom objektíveknél előforduló aberrációkat és becsillanásokat. ZERO lencsebevonatot is alkalmaztak a kontraszt javítására erős fényviszonyok mellett. A továbbfejlesztett objektívkialakításon túl az állandó f/2.8 maximális rekeszérték, valamint az időjárástól védett, strapabíró konstrukció is jellemzi, amellyel különféle körülmények között dolgozhat. Tökéletes tájak, a vadvilág, emberek, vagy akár makró témák megörökítéséhez, ráadásul állvány nélkül! . Ezenkívül a Movie & Still kompatibilis automatikus élességállítási rendszer gyors, egyenletes és csendes élességállítást tesz lehetővé, a kézi élességállítási tengelykapcsoló pedig azonnali váltást tesz lehetővé az élességállítási módok között.  Az igen népszerű M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO Mikro-NégyHarmad standard zoom objektív utódja a komoly fejlesztéséknek köszönhetően még kiemelkedőbb képminőséget kínál. 

     

    Kompakt. Fényerős. Kihagyhatatlan!


    Ez a nagy felbontású, nagy rekesznyílású zoomobjektív elképesztő sokoldalúságot biztosít a nagylátószögtől a középtartományú telefotókig - sőt, makrófotózáshoz is kiváló! Ha magaddal viszed a fotóstáskádban, észre fogod venni, hogy újra és újra a kezedbe kerül. Még az ilyen, kiemelkedő képalkotó képesség mellett is elég könnyű és kompakt ahhoz, hogy kényelmesen elférjen a kezedben. Az IP53 szabványnak megfelelően védett az időjárás viszontagságaival szemben, így gondtalan felvételkészítést tesz lehetővé akár a legzordabb körülmények között. Ez lehet az egyik legsokoldalúbb objektív, amivel valaha dolgod volt!

     

    F2.8 fényerő

    A fényerős és gyors F2.8 rekesz segítségével sekély mélységélesség és kivételes élesség érhető el, még gyenge fények esetén is. Tökéletes tájak, a vadvilág, emberek, vagy akár makró témák megörökítéséhez, ráadásul állvány nélkül! Ezt az objektívet igencsak sokrétűen használhatod, a legkülönfélébb környezetben, minden alkalommal kiemelkedő képminőség biztosításával.

     

    14 lencsetag 9 csoportba rendezve


    A belső felépítés vizsgálatakor csúcsminőségű üvegből készült lencséket találunk, 14 lencsetagot 9 csoportban. EDA, DSA, HD, HR, ED és négy aszférikus lencse alkotja azt az egységet, mely kiküszöböli a hagyományosan a zoom objektíveknél előforduló aberrációkat és becsillanásokat. A felvételek így széltől szélig kiváló felbontással és élességgel büszkélkedhetnek!

     

    ZERO bevonat

     
    Amellett, hogy a világ legjobb üvegei kerülnek bele, még egy extra bevonatot is kapott, mely nagymértékben kiküszöböli a zavaró becsillanás és a szellemkép esélyét.

     

    Fluorin bevonat


    Ha az objektív frontlencséje nedves lesz, a következő felvétel készítése előtt le kell törölni azt. A fluorin bevonat segít a gyors és tiszta lencse eléréséhez! Csak egy törlés és kész - nem marad csík, vagy vízcsepp. A gyors és hatékony tisztításnak köszönhetően pedig hamarabb térhetünk vissza a felvételkészítéshez!

     

    Műszaki adatok

     

    Alkalmazás

    - Javasolt alkalmazás : Portré, Építészet, Gyenge fényviszonyok,, Természet, Utazás, Tájkép, Sport, Általános, Adventure Landscape

     

    Gyújtótávolság

    - Gyújtótávolság: 12 - 40 mm

    - Gyújtótávolság 35 mm-es megfelelője: 24 - 80 mm

     

    Objektív felépítés

    - Látószög: 84 - 30°

    - Élességállítás legrövidebb távolsága: 0,2 m

    - Nagy törésmutatójú lencsetag: 2

    - Aszferikus üveglencsék: 1 (1 ED üveglencse)

    - Aszferikus ED lencsetag: 2

    - DSA lencsetagok: 1

    - ED lencsetagok: 2

    - Felépítés: 14 lencsetag / 9 csoport

    - Maximális nagyítás: 0,3x (Mikro-NégyHarmad) / 0,6x (35 mm-es formátum)

    - Minimális mezőméret: 58 x 44 mm

    - HR lencsetagok: 2

    - HD lencsetagok:1 lencsetag

     

    Rekeszérték

    - Maximális rekesznyílás: F2.8

    - Minimális rekesznyílás: F22

    - Lamellák száma: 7 A kerek formájú fényrekesz természetes hatással életleníti a hátteret

     

    Professzionális jellemzők

    - Por-, csepp- és fagyálló: Beállítható

    - Objektív-védősapka zár: Biztonsági gomb

    - L-Fn gomb: Beállítható

    - MF Clutch mechanizmus: Beállítható az IP53 szabványnak megfelelően

     

    Méret

    - Szűrő átmérő: 62 mm

    - Hossz: 84 mm

    - Átmérő: 69,9 mm

    - Súly: 382 g

     

    Kompatibilitás

    - 50 fps kompatibilis: Igen

    - MC-14 telekonverterrel kompatibilis: Nem

    - MC-20 telekonverterrel kompatibilis: Nem

    - Együttműködés az 5-tengelyes Sync IS képstabilizátor rendszerrel: Nem

     

    Tok és védősapka

    - Objektívvédő sapka: LC‑62G

    - Objektív fényellenző: LH‑66D

  • Garancia:2 év
    Típus:Cserélhető Objektíves kompakt (tükör nélküli)
    Jellemzők:4/3' Live MOS szenzor; 5 tengelyes szenzor eltolásos stabilizátor; Bluetooth; Supersonic Wave Filter ; TruePic IX processzor; Wi-Fi
    LCD:3,0"
    Pixelszám:20 megapixel
    Iso értékek:200-25600
    Képstabilizátor:automatikus; ötdimenziós; Szenzor eltolás; vízszintes és függőleges aktiválás
    Beépített vaku:nincs
    Autófókusz:Folyamatos AF; keresztérzékelős AF; Kontrasztérzékelő AF rendszer; TTL fáziskülönbség-érzékelő rendszer
    Makró:objektívtől függ
    Szűrőméret:objektívtől függ
    Kereső:elektronikus; OLED
    Fehéregyensúly:auto; Egyérintéses fehéregyensúly; manuális
    Szenzor típusa:4/3'' LiveMOS
    Zársebesség-tartomány:1/32000-60 másodperc elektronikus; 1/8000 - 60 másodperc
    Expozíciókompenzáció:±5EV 1/3, 1/2 vagy 1 lépésközzel
    Fénymérés:középre súlyozott; mátrix; több zónás; TTL nyitott rekeszes fénymérés
    Rekesz-elõválasztás:van
    Zársebesség-előválasztás:van
    Önkioldó:12 másodperc; 2 másodperc; egyéni
    Memóriakártya foglalat:SD; SDHC; UHS-II támogatás
    Burkolat anyaga:időjárásálló szigetelés; polikarbon
    Tömörítetlen formátum:RAW
    Energiaforrás:BLS-50 Li-ion
    Videokimenet:van
    USB:van
  • OM‑5 váz (fekete)
    BLS‑50 Lítium-ion akkumulátor
    EP‑15 Szemkagyló
    Vállpánt
    CB‑USB12 USB kábel
    Mikro‑NégyHarmad szabványos vázsapka (BC‑2)
    Használati útmutató
    Jótállási jegy

     

  • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS