Kowa SVII 8X42 keresőtávcső - Tennofoto.hu

Kowa SVII 8X25 keresőtávcső

41 900 Ft
Kowa
KOWBIN0059

Kategóriájában kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik:
- 100 %-ig vízálló tubus
- víz- és szennyeződéslepergető bevonat
- kompakt összetevők miatt kis súly
- tetőélprizmás, mely fáziskorrekciós réteggel van ellátva

 • Kowa SVII 8X42 keresőtávcső


  A ma kapható távcsövek legfontosabb ismérve, a megjelenített látvány, azaz a belső optikai rendszer minősége. Ez az a terület, ahol a Kowa hatalmas tapasztalattal rendelkezik. Az SV sorozat lencsetagjai kitűnő minőségű, japán optikai üvegből készülnek, melyek nem tartalmaznak a környezetre  káros hatású anyagokat (Eco-Glass), felületük többrétegű bevonatot tartalmaz. Ezek a lencsék éles, világos és tiszta képet biztosítanak.

  Több, mint 50 év megújító eredményeit ötvözte, többek között a 100%-ig vízálló tubust, vagy a vízlepergető lencsebevonatot (Kowa Repellent, KR), Az SVII sorozat egyensúlyt teremt az optimális képminőség és a modern tervezés között.


  Sokat nyújt, mégis nagyon könnyű

  A Kowa az SV II 25 sorozatot kis tömegű, kompozit összetevőkből készíti, így lehetséges a feltűnően csekély tömeg elérése. A drámai súlycsökkentésnek köszönhetően, ennek a távcsőnek a felhasználhatósága nagyon  széles körű. A kis tömeg miatt sokkal több helyre vihetjük magunkkal, mert mind a szállítása, mind pedig a használata egyszerűbb.


  Robusztus felépítés

  A Kowa SV sorozatot a felhasználói igények és visszajelzések alapján tervezték meg. A vastag gumírozású ház nem csak kényelmes fogást biztosít, de megvédi az akaratlan sérülésektől is a lencséket. A kategória hasonló típusaihoz képest, a tárgylencse méretével arányban, megnövelték annak külső védelmét is, mely egyfajta "lökhárítóként" védi meg az ütéstől, repedéstől vagy töréstől a frontlencsét.


  Elemi behatások ellen is védve

  Amellett, hogy a Kowa a távcsöveit tartósnak gyártja, az SV sorozatot ráadásul bármely klimatikus viszonyok között használhatónak tervezte meg.
  Először is, a tubus összes csatlakozása és toldása teljesen tömített, 100%-ig vízálló. Minden egyes példányt, külön-külön is letesztelnek Tömítettség szempontjából, a gyártás folyamán. Amelyik elbukik a teszten, az a darab nem kerülhet ki a gyárkapun!
  A klimatikus optimalizáció második területe, a tubus kialakítása és a felület kiképzése. A váz számos természetes ívét sima és szemcsés felületek váltakozása tagolja. E kétféle kiképzés kellemes tapintást és jó tapadású fogást biztosít bármely időjárási körülmények között, akár esőben is, vagy kesztyűben tartva a távcsövet.


  Nitrogén Gáz Töltés

  A klimatikus optimalizáció végső fokozata az illesztések lezárása injektált ragasztóval, valamint a tubusok száraz nitrogén gázzal való feltöltése. Ez biztosítja, hogy a hirtelen hőmérsékletváltozások (pl. száraz hideg környezetből, párás melegbe való belépés) ne okozzanak páralecsapódást a tubuson belüli lencsefelületeken, amely a távcsövek általános problémája.

   

  Fázis Korrigált Tetőél Prizma

  A tetőél prizma speciális bevonatai gondoskodnak a fázis korrekcióról, és növeli a visszaverődést. A bevonatok egymást erősítve és kiegészítve gondoskodnak, hogy a lencsék által adott kép mindig maximális színhűségű, világosságú és kontrasztú legyen.
  Így a távcső természetes, élénk és kristálytiszta képet ad a megfigyelt motívumról.
  A tárgylencsét és az okulár külső lencséjét KR bevonattal is ellátták, mely segít távol tartani a szennyeződések és a víz okozta foltokat. Ez a különleges lepergető réteg könnyen eltávolíthatóvá teszi az ujjlenyomatok eredményét, az olajos, vagy zsíros szennyeződéseket is. A Kowa Repellent bevonat meggátolja, hogy a szennyeződés mélyen beszivárogjon a lencsebevonat alá és kikezdje az üvegfelületet. Mindent egybevetve, a KR bevonat minimálisra csökkenti a tisztítás során a mély karcok létrejöttét, mert a szennyeződés eltávolítása sokkal kisebb erőbehatást igényel. Ez a típusú védő bevonat korábban csak a jóval drágább távcsövek privilégiuma volt.


  Felhasználás

  A Kowa SV sorozat széleskörűen alkalmazható. A kiváló képminőség és a kitűnő lencsetagok teszik alkalmassá a távcsövet olyan megfigyelésekre, ahol a látvány legkisebb részletei is fontosak. Ez számos olyan feladatot jelent amelyek a hobbiszerű általános nézelődéstől kezdve, a specializált, professzionális felhasználásig terjed. A robusztus kialakítás és a klimatikus optimalizáció biztosítja, hogy a távcső mostoha, esős körülmények között is jól használható legyen. 
  Ezek a jellemzők ideálissá teszik például madarak megfigyelésére, de ugyanúgy felhasználható hajókon is, hisz mindkét környezetben jól tűri a gyakori szélsőségeket.
  A KR lencsebevonat egyszerűsíti a karbantartást egy-egy porosabb kaland után, így akár szafarira, vadasparkba is magunkkal vihetjük. 
  A távcső csekély tömege miatt kirándulásnál, hegyi túránál (ahol minden gramm súly számít) sem kell otthon hagyni, így jó szolgálatot tehet az élmény fokozására.


  Állítható szemkagyló

  A pupillatávolság egyszerű beállítását segíti a három fokozatban állítható (kitekerhető) szemkagyló. Ez jól jön szemüveg viselésekor, mert nem kell azt levenni a távcső használatához. 

 • Közelpont:1,5 m
  Hosszúság:104 mm
  Lencse típusa:Tetőél prizmás
  Tömeg:280 g
  Felhasználási terület:Állatkert, szafari; Koncert, színház; Madármegfigyelés; Rendészeti alkalmazás; Természet; Túrázás; Utazás; Vadászat
  Garancia:1 év
  Nagyítás:8x
  Objektívátmérő:25 mm
  Valódi látómező:6,2°
  Látómező 1000 méternél :108 m
  Betekintési távolság:15 mm
  Pupillatávolság:55-73mm
  • Kowa SVII 8x25 távcső
  • Puha hordtáska
  • Nyakpánt
  • Első, hátsó védőkupak

  • Használati útmutató

  • Garancia

   

 • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS