Tamron SP 15-30mm objektív f/2.8 Di VC USD G2, Nikon F gépekhez - Tennofoto.hu

Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív, Nikon F fényképezőgépekhez

Tamron
A041N

- Típus: Nagylátószögű-objektív
- Szerkezet: 13 csoport, 18 tag

Megújult az ultra-nagylátószögű zoomoptikáink zászlóshajója. Okosabb, gyorsabb, és erősebb lett, és mindenek előtt, még részletgazdagabb és szebb képeket lehet vele készíteni.

Jelenleg nem kapható!
  • Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív, Nikon F fényképezőgépekhez

    Megújult az ultra-nagylátószögű zoomoptikáink zászlóshajója. Okosabb, gyorsabb, és erősebb lett, és mindenek előtt, még részletgazdagabb és szebb képeket lehet vele készíteni.

    Az A041 a nagy sikerű A012 továbbfejlesztése: Mindent tud, amit az elődje, de néhány fontos területen továbbfejlesztettük. Elláttuk egy 4,5 fényértéknyi előnyt biztosító képstabilizátorral, amit korábbi csúcsmodelljeinkben bevált dupla-processzoros rendszer irányít. A lencsetagok AX (anti-reflection eXpand) bevonatot kaptak, ami a korábbinál is nagyobb mértékben csökkenti a tükröződéseket és a becsillanásokat. Ugyanez a rendszer hajtja meg a nagymértékben gyorsított automatikus élességállítást, ami nem csak gyorsabb, de pontosabb is lett.

    Az optika időjárásálló lett, a frontlencse víz és zsírtaszító bevonatot kapott. A hátsó lencsetag mögött beépített szűrőfoglalat kapott helyet az alkotási lehetőségek kiszélesítéséért.

     

    Speciális lencsék az átütő képminőségért

    Az optika belsejében 13 csoportba rendezve 18 lencsetag található. Az elrendezésben találhatóak alacsony szórású lencsetagok (LD), és egy XGM lencstag is.

    Az XGM egy speciális alakú aszférikus lencsetag, ami több lencsetagot kivált egyetlen lencsére, ráadásul jobb optikai teljesítmény mellett. Végeredményben az objektív pontosabb rajzolatú és kisebb súlyú lesz tőle.Ez a lencsekombináció garantálja, hogy torzításról és aberrációktól mentes képeket készítsünk a teljes zoomtartományban.

    Bizonyos lencsetagok emellett AX (anti-reflection eXpand) bevonatot kaptak. Ez soha nem látott módon csökkenti a becsillanásokat és a nem kívánatos tükröződéséket, mivel a Tamron mérnökeinek sikerült felszámolniuk a nagyobb görbületű lencsék egyenletes (és gazdaságosan megoldható) felületkezelésének technológiai akadályait. Ennek az új, a Tamron által szabadalmaztatott eljárásnak köszönhető az, hogy nem romlik úgy a képminőség a kép szélei felé haladva, mint más megoldások esetében.

     

    Magnézium-fluorid bevonat a frontlencsén

    A frontlencse magnézium-fluorid bevonatot kapott. Ez védi a lencsét, víz- és zsírtaszító hatású, és megkönnyíti, az esetleges szennyeződések eltávolítását.

    A magnézium-fluorid bevonatú jobboldali lencsét hiába próbáltuk összekenni egy olajalapú festéket tartalmazó filctollal. A bevonat nélküli lencsére rajzolni is lehet.

     

    Ultrasonic Silent Drive, a precíz és csendes autofókuszért

    Az Ultrasonic Silent Drive (USD) autofókusz rendszer villángyors élességállítást tesz lehetővé. Speciális ultrahangos motorok mozgatják a lencséket, amik a gyorsaság mellett szokatlanul csendesen és pontosan vezérelhetően működnek.

     

    Super Performance G2

    Az SP objektívek fejlesztésénél egyedüli célként a kompromisszum nélküli, kiemelkedő teljesítményt határoztuk meg, ez alapozta meg ennek a szériának a sikerét, és elismertségét a professzionális fényképészek között. Az igazi áttörést mégis a második generációs objektívek hozták . Először megújítottuk a 150-600-at és a 70-200-at, majd tavaly bemutattuk az új 24-70-et is és most itt a 15-30 második generációja is. Ezek az optikák olyan kivételes minőséget biztosítanak, olyan hihetetlenül kedvező áron, ami az eladási listák élére röpítette az SP G2 objektíveket.

     

    Krémesen elmosódott háttér nagylátószögnél

    Hála a f/2.8 rekesznek, ez az optika könnyen kiemelhetővé teszi a témát a háttér vagy az előtér krémesen lágy elmosásával, a 0,28m-es minimális tárgytávolság pedig a nagylátószögű makrózást is lehetővé teszi.

     

    VC képstabilizálás (Vibration Compensation)

    A gyors autófókusz nem elég: fontos, hogy a bemozdulásos elmosódást is elkerüljük. A kettős processzoros rendszerünk biztosítja azt a számítási kapacitást, ami lehetővé teszi a 4,5 fényértéknyi előnyt, amit a képstabilizátor bekapcsolásával nyerünk.

     

    Új lehetőségek: TAP-in dokkoló

    A Tap-in dokkolóval frissíthető az objektív vezérlőszoftvere, egyedi autofókusz beállítások adhatóak meg, és testre szabhatóak az objektív egyéb funkciói is.

     

    Ellenáll az elemeknek

    A cseppálló felépítés megvédi az optika belsejét az időjárás viszontagságaitól, és kényelmes útitárssá teszi az objektívet merészebb utazásokhoz is.

  • Kompatibilitás:Nikon F
    Típus:Ultra nagylátószögű zoom
    Gyújtótávolság:15-30 mm
    Minimális rekesz:f/22
    Felépítés:18 lencsetag / 13 csoport
    Látószög:110° 32' - 71° 35'; 85° 52' - 49° 54'
    Minimum fókusztávolság:0,28 m
    Szűrő méret:nincs adat
    Átmérő:98,4 mm
    Hosszúság:145 mm
    Tömeg:1100 g
  • Tamron SP 15-30mm objektív f/2.8 Di VC USD G2, Nikon F gépekhez

    Kezelési útmutató
    Garancia

     

  • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS