Sigma 105 mm F1.4 DG HSM Art objektív Nikon fényképezőgépekhez - Tennofoto.hu

Sigma 105 mm F1.4 DG HSM Art objektív Nikon fényképezőgépekhez

479 800 Ft
Sigma
259955/00172768

Jellemzők
- Az optikai rendszer páratlan, F1.4-es fényerőt biztosít
- Kompatibilis a teljes képkocka méretű, E bajonettes Sony fényképezőgépekkel
- Kompatibilis a Canon objektív korrekciós funkciójával
- Por és fröccsenő víz ellen védett felépítés

  • Sigma 105 mm F1.4 DG HSM Art objektív Nikon fényképezőgépekhez

     

    Bemutatjuk a „bokeh mestert” - hihetetlen felbontást nyújt az Art sorozat F1.4-es objektívjeinek legnagyobb gyújtótávolságú, teljes képkocka méretű szenzorhoz tervezett tagjaként


    Utat mutat F1.4 fényerőben - Az F1.4 Art sorozat zászlóshajója

    A SIGMA Global Vision első F1.4-es tagjának, a 35 mm F1.4 DG HSM | Art objektívnek a bemutatása óta a SIGMA folyamatosan bővíti a nagy, F1.4-es fényerejű modelljeinek sorát. Most, az új 105 mm F1.4 DG HSM | Art bemutatásával a SIGMA összesen kilenc objektívet kínál F1.4 fényerővel, amiből hat full-frame, három pedig APS-C méretű szenzorral szerelt fényképezőgépekhez készült. A SIGMA úgy tervezte meg ezeket az objektíveket, hogy minimálisra csökkentett torzítás mellett kínáljanak hihetetlen felbontást és lenyűgöző kontrasztot. Az F1.4-es fényerejű Art objektívek legnagyobb gyújtótávolságú tagjaként az új objektív kimagasló felbontást kínál gyönyörű bokeh hatással. A nagy odafigyeléssel tervezett objektív mind az élességi síkban, mind pedig az azon kívül eső témát a szemnek kellemes módon ábrázolja, így ez az objektív egy igazi „bokeh mester”. A SIGMA 105 mm F1.4 DG HSM | Art a képminőséget minden más tényező elé helyezve kiérdemelte a zászlóshajó címet az F1.4 Art sorozat tagjai között, hogy igazán elképesztő optikai teljesítménnyel beváltsa a sorozat ígéreteit.

     

    Az optikai rendszer páratlan, F1.4-es fényerőt biztosít - Ideális portré és csillagászati fotózáshoz

    A kiemelkedően nagy fényerő és a közepes telefotó teljesítmény kombinálásához ez az objektív 12 csoportba rendezett 17 optikai elemből áll — szokatlanul nagy lencseszám a fix gyújtótávolságú objektívek között. Három FLD üveg lencsetag, két SLD üveg lencsetag és egy aszférikus lencsetag alkalmazásával az optikai rendszer minimalizálja az axiális kromatikus aberrációt, és a széleken is megfelelő fényerő mellett rendkívül magas felbontást kínál. A fókuszban lévő téma rendkívül éles, míg a fókuszsíkon kívül lévő dolgok a természetes színek megtartásával gyönyörű bokeh hatással jelennek meg, így ez az objektív tökéletes választás portré fotósok számára. Az optikai rendszer szintén minimalizálja az átlóra merőleges kóma hatást, ami miatt kiváló objektív a csillagos égbolt fotózásához is.

     

    Kivételes perifériás fényerő

    A megfelelő mennyiségű fény biztosításánek legjobb eszköze a frontlencse átmérőjének maximalizálása A rendkívül nagy 105 mm-es szűrőmenettel a SIGMA 105 mm F1.4 DG HSM | Art objektív a kategóriájában lévő objektívekhez képest jelentősen több fényt enged be a kép szélein. A gyönyörű bokeh hatás mellett minimalizált peremsötétedés teszi ezt az objektívet ideális portré objektívvé.

     

    Exkluzív, alacsony szórású üveg

    Az üvegen áthaladó fény törésének mértéke függ a fény hullámhosszától. Ennek a ténynek tudható be, hogy a különböző színek nem ugyanabban a pontban lesznek élesek. Az eredmény a kromatikus aberráció és a színes szegélyek, amiket főleg teleobjektíveknél lehet megfigyelni. A kromatikus aberráció jelentős része eltüntethető egy nagy fénytörésű konvex, és egy kis fénytörésű konkáv lencsetag kombinálásával. Ennek ellenére valamennyi kromatikus képhiba maradhat, amit „másodlagos spektrumként” emlegetünk. A hagyományos objektíveknél komoly gondként jelentkező másodlagos spektrumot a SIGMA objektívekben akár három különböző alacsony szórású üvegből készült lencsetag is csökkentheti: ELD (Extraordinary Low Dispersion - extra alacsony szórású), SLD (Special Low Dispersion - speciálisan alacsony szórású) és FLD (“F” Low Dispersion - „F” alacsony szórású). Az FLD lencsetag ultra-alacsony szóródás mellett rendelkezik nagy fényáteresztő képességgel, ami a fluorit szokatlanul alacsony szórásával párosul. Az ilyen jellegű, egyedülállóan alacsony szórású lencsetagok felhasználásával készülő SIGMA objektívek kromatikus hibáktól mentes, kiemelkedő rajzolatot biztosítanak.SIGMA objektív technológia.

     

    A becsillanás és a szellemkép minimalizálására tervezve

    Az objektív tervezésének korai fázisától folyamatosan mértük a becsillanást és a szellemképet, hogy olyan optikai felépítést készíthessünk, ami ellenáll az olyan problémás megvilágításoknak is, mint amilyen például az ellenfény. A SIGMA Super Multi-Layer Coating bevonata csökkenti a becsillanásokat és a szellemkép képződést, segítve a fotóst az éles és kontrasztos képek elkészítésében akár ellenfény esetén is. A mellékelt napellenző segítségével blokkolhatók a képminőséget rontó beeső fénysugarak is.

     

    Professzionális jellemzők - Lehetővé teszi a munkát minden időjárási helyzetben

    Mint a SIGMA Sports sorozat objektívjei (tovább a Youtube oldalunkra), a 105 mm F1.4 DG HSM | Art nagyon hatékony por és fröccsenő víz ellen védő szigetelésekkel van ellátva, amit a bajonettnél, az élességállító gyűrűnél és a zoom gyűrűnél speciális szigetelés egészít ki, hogy a fotós minden időhárási körülmény mellett dolgozhasson. Ezen felül a frontlencsét egy víz és olajtaszító réteg védi, ami megkönnyíti a tisztítást is. A nagy sebességű és nagy pontosságú automatikus élességállítás segít, hogy a fotós azonnal reagálva elkészíthesse azokat a különleges fotókat.

     

    A használatot könnyítő jellemzők

    A hagyományos ABS műanyag helyett az exkluzív napellenző szénszállal megerősített műanyagból készült. A könnyű de erős anyagot egyebek mellett a repülőgépipar használja külső és belső szerelvényekhez. A levehető Arca-Swiss állvány rögzítő kompatibilis az Arca-Swiss platformmal, az exkluzív takarógyűrű pedig megkönnyíti az objektív szállítását és a kézből való fotózást.

     

    Gyors AF állandó manuális élességállítással

    Az állandóan elérhető manuális élességállítás lehetővé teszi, hogy az objektívet az élességállító gyűrű elfordításával egyszerűen kézi élességállításra kapcsolja.


    Megjegyzés: Az állandó manuális élességállítás elérhetősége függ a bajonett típusától is.

     

    Lekerekített diafragma

    A 9 lamellás lekerekített diafragma vonzó elmosást kínál a kép élességi síkján kívüli részén.

     

    Nagy precizitású, erős réz bajonett

    A sárgaréz bajonett ötvözi a nagy precizitást az erős kialakítással. A kezelt felület és a megnövelt erősség hozzájárul az objektív kivételes tartósságához.

     

    Kompatibilis a teljes képkocka méretű, E bajonettes Sony fényképezőgépekkel

    A Sony E bajonettes tükör nélküli fényképezőgépekkel kompatibilis változat az SLR-ekével azonos optikai rendszert tartalmaz. Nincs szükség a SIGMA MOUNT CONVERTER MC-11 adapterre, mivel az objektív ugyanazokat a konverziókat elvégzi, mint az adapter, ideértve a fényképezőgépen belüli képstabilizálást és aberráció korrekciót is. Ezen felül az objektív kompatibilis a Sony Continuous AF rendszerével, ami a MOUNT CONVERTER MC-11 adapteren keresztül nem volt elérhető. A SIGMA az Art sorozathoz jelenleg elérhető minden full-frame-re tervezett objektívjéből szeretne Sony E bajonettel kompatibilis verziót is kínálni a jövőben a 14 mm-től a 135 mm-ig.

    Megjegyzés: Ez a termék a Sony Corporation által egy licenc szerződés keretében biztosított, az E bajonettet leíró specifikáció alapján lett tervezve, gyártva és értékesítve.

     

    Kompatibilis a Canon objektív korrekciós funkciójával

    A Canon bajonettes változat kompatibilis a Canon Lens Aberration Correction (Canon Objektív Aberráció Korrekció) funkcióval.* Az objektív optikai karakterisztikájához igazodva a képminőség további javítása érdekében ez a funkció a fényképezőgépen belül korrigálja a periférikus megvilágítást, a kromatikus aberrációt, a geometriai torzítást és egyéb hibákat.

    * A funkció nem minden Canon fényképezőgépen érhető el. Az elérhető korrekciók listája a Canon fényképezőgép modelltől függően változik.

     

    Kompatibilis az MC-11 bajonett konverterrel*

    * SIGMA és Canon bajonettes objektívek

    A Mount Converter MC-11 (bajonett konverter) lehetővé teszi, hogy a SIGMA SA és SIGMA EOS (Canon kompatibilis) bajonettes objektíveket a Sony E bajonettes fényképezőgépeken használhassa.

     

    Az új SIGMA GLOBAL VISION objektívek új mércét állítanak fel képminőség terén - Értékelés a SIGMA saját MTF mérési rendszere szerint: A1

    Az objektív teljesítményét Modulation Transfer Function (MTF) mérési rendszer szerint végeztük hagyományos szenzorok felhasználásával. Ehhez kifejlesztettük a saját MTF mérési rendszerünket (A1)*, amihez 46 megapixeles Foveon képszenzort használtunk. Így még a korábban kimutathatatlan nagy frekvenciás részletek is a minőségbiztosításunk látókörébe kerültek. Szállítás előtt minden SIGMA 105mm F1.4 DG HSM | Art objektívet az A1 rendszer segítségével ellenőrzünk.

    * A1:Aizu 1

     

    46 megapixeles Foveon képszenzor

    A 46 effektív megapixeles (4800 × 3200 × 3 réteg) és a 44 rögzített megapixeles (4704 × 3136 × 3 réteg) 23,5 × 15,7mm APS-C X3 képszenzor minden egyes képponton rögzíti mindhárom alapszín (RGB) adatait, biztosítva, hogy minden képponton teljes színinformáció álljon rendelkezésre. Az egymás tetejére tett fényérzékeny rétegek a különböző hullámhosszú fénysugarak szilicium rétegekben való különböző mértékű elnyelődését felhasználva pontosabban reprodukálják a színeket, és élesebb, részletgazdagabb képet eredményeznek, mint a hagyományos szenzorok. Mivel a rendszer nem generál moirét, aluláteresztő szűrő használata nem szükséges. Így a 46 megapixeles APS-C X3 képszenzor által rögzített fények és színek három dimenzós hatást keltenek.

     

    Ultra magas precizitás és minőség Japánból.

    Néhány apró kivételtől eltekintve a Sigma összes terméke, ideértve a lencséket és az alkatrészeket is, egyetlen integrált gyártói rendszerben készül Japánban. Ma azon nagyon kevés cég egyike vagyunk, amelynek termékei valóban Japánban készülnek. Úgy gondoljuk, hogy a termékeinket átitatja hazánk esszenciája, a tiszta levegő és víz illetve a keményen dolgozó emberek elhivatottsága. Büszkék vagyunk a SIGMA termékek hiteles minőségére, ami a tökéletes szakértelem és az intelligens, korszerű technológia házasításának eredménye. Kifinomult termékeink profik és lelkes amatőrök tömegeit győzték már meg maguknak a világ minden táján, mert a gyártást a valódi szaktudásra, a szenvedélyre és a szakembereink büszkeségére építettük.

     

  • Kompatibilitás:Nikon F
    Típus:Teleobjektív
    Gyújtótávolság:105 mm
    Maximális rekesz:f/1,4
    Minimális rekesz:f/16
    Felépítés:17 lencsetag / 12 csoport
    Látószög:23,3 °
    Minimum fókusztávolság:0,1 m
    Nagyítás:0,12x
    Íriszlamellák száma:9
    Szűrő méret:105 mm
    Átmérő: 115,9 mm
    Hosszúság:131,5 mm
    Tömeg:1645 g
    Garancia:3 év
  • Sigma 105 mm F1.4 DG HSM Art objektív Nikon fényképezőgépekhez

    Használati útmutató 

    Garancia

     

  • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS