Tamron SP AF 17-50 mm F 2,8 XR Di II VC LD objektív, Nikon DSLR fényképezőgépekhez - Tennofoto.hu

Tamron SP AF 17-50 mm F 2,8 XR Di II VC LD objektív, Nikon DSLR fényképezőgépekhez

Tamron
B005NII

A Tamron SP AF 17-50 mm F 2,8 XR Di II VC LD egy 0,29 m közelpontú alap-objektív. Tökéletes választás Nikon DSLR kamerákhoz. Lehetőség van 5 éves kiterjesztett garanciára, ehhez a vásárlást követő 2 hónapon belül regisztrálni kell a Tamron oldalán.

Jelenleg nem kapható!
 • Tamron SP AF 17-50 mm F 2,8 XR Di II VC LD objektív


  Az innovatív optikai tervezés remekműve ez a könnyű, nagyteljesítményű alapobjektív (26–78 mm kisfilmes megfelelő). Maximális kreativitást és rugalmasságot biztosít F/2.8-as fényerejével a teljes zoomtartományon. A kritikus élesség elérését kézből fényképezésnél a Tamron háromtengelyes képstabilizátora (VC– Vibration Compensation) biztosítja. Három komponensű aszférikus lencsetag, speciális LD üveg és BBAR bevonat gondoskodnak a kiváló színvisszaadásról és a csillanás mentes képekről. A 29 cm-es közelpont kiváló közelfelvételi lehetőségeket kínál.

  Di II - Integrált digítális tervezés
  A Di II jelölést a Tamron azokon az objektíveken használja amelyek kizárólag APS-C méretű érzékelős digitális fényképezőgépekhez készültek. Minden Di-II objektív a jelenleg legnépszerűbb érzékelő mérethez lett optimalizálva. Maximális felbontás a képmezőben, optimalizált fénytovábbítás amely biztosítja, hogy a fénysugarak a képsarkok felé is megfelelő szögben érjék az érzékelőt, minimálisra csökkentve ezzel a perifériális fénycsökkenést. Ezen kívül ezeknek az objektíveknek növelt fényáteresztő képességük van ami megszünteti a szellemképet és a belső visszaverődéseket melyek elsősorban digitális gépeknél jelentkeznek. A Tamron többrétegű lencsebevonatai nem csak a külső, hanem a lencsék belső felületét is borítják. Végezetül a Di Ii objektívek fókusztávolság tartománya is a digitális gépek igényeihez lett optimalizálva.

  SP - Szuper nagyteljesítmény
  A Tamron SP (Super Performance Szuper Nagyteljesítményű) sorozat egy objektívcsalád amely a professzionális és olyan fényképészek által támasztott igényeknek megfelelően lett kifejlesztve akik csak az elérhető legjobb képminőséggel elégednek meg. Az SP objektívek tervezésekor a mérnökök a hangsúlyt az optikai teljesítményre helyezik és kevésbé kell figyelembe venniük szigorú költségkorlátokat. Azok a Tamron objektívek, amelyeken rajta van az SP jelölés impresszív és innovatív megjelenésükkel irigylésre méltó hírnevet szereztek maguknak azon ismert fotográfusok között, akik csak a legjobb minőséget fogadják el.

  VC - Képstabilizátor
  A Tamron saját fejlesztésű VC (Vibráció Kompenzáló) mechanikája egy szabadalmaztatott beavatkozó és a hozzá tartozó algoritmus amely extrém stabil keresőképet és kiváló témakövetést biztosít. A kompenzáló lencsét három elektromágneses tekercs működteti. A lencse három rendkívül alacsony súrlódású golyón mozog. Ez az egyszerű mechanikai felépítés a titka a Tamron kompakt objektíveinek.

  XR - Extra törésmutatójú lencsetag
  Az XR (Extra Refractive Index – Extra Törésmutató) üveg meredekebb szögben téríti el a fénysugarakat így az objektív fizikai mérete csökkenthető, emellett a képminőség javul mivel kisebb lesz a fényszóródás. Ezzel a technológiával a Tamron egy rövidebb, kisebb átmérőjű és súlyú objektívcsaládot fejlesztett ki anélkül, hogy fényerő csökkenés történt volna. A képminőség még javult is a korábbi modellekhez képest. Az XR technológia költségesebb, mint a hagyományos, de segítségével magasabb szintű optikai teljesítmény érhető el. A kimagasló fénytörésű XR objektívvel rövidebb objektív készíthető. Rövidebb tubusú objektívvel ugyanaz a fényerő (rekesz érték) érhető el mint egy hosszabbal azonban az átmérő a rövidebb változat esetén jelentősen csökkenthető. Ennek az elméletnek az alkalmazásával a Tamron lerövidítette az optikai rendszer hosszát azonos fényerő mellett. Az eredmény számos kompakt, nagyfényerejű objektív, nagyobb zoomátfogás, kisebb súly, jobb hordozatóság.

  LD - Kisszórású lencsetag
  A kisszórású (LD) lencsetag csökkenti a kromatikus aberrációt. A kromatikus aberráció egy olyan jelenség, melyben a különböző színű fénysugarak a képsíkon nem egy pontban találkoznak, csökkentve a kép élességét. Extrém kis szórási mutatójú üvegek használatával a fény kevésbé válik szét különböző színű nyalábokra. Az ilyen anyagok használatával hatékonyan kompenzálható a tengelyirányú színszóródás ami gyakori probléma a nagy fókusztávolságú (zoomobjektívek tele tartománya) és az oldalirányú színszóródás is a képsarkokban ami a kis fókusztávolságú objektívek (zoomobjektívek nagylátószögű tartománya) jellegzetes problémája.

  Tulajdonságok


  • Felépítés: 19 lencsetag/14 csoport
  • Látószög (fok°): 78°45′- 31°11′
  • Legkissebb rekesznyílás: 32
  • Közelpont: 0.29 m
  • Nagyítási arány: 1:4.8
  • Szürõ méret: 72 mm
  • Méretek mm-ben (átmérõ/hossz): 79.6x94.5
  • Tömeg (gramm): 570


  Tamron terméktájékoztatói


  Regisztráció az 5 éves garanciához

 • Kompatibilitás:Nikon
  Típus:Professzionális alapobjektív
  Gyújtótávolság:17-50 mm
  Maximális rekesz:f/2,8
  Minimális rekesz:f/32
  Felépítés:19 lencsetag/ 14 csoport
  Látószög:78°45' - 31°11'
  Minimum fókusztávolság:0,29 m
  Nagyítás:0,2x
  Szűrő méret:72 mm
  Átmérő:79,5 mm
  Hosszúság:94,7 mm
  Tömeg:570 g
  Garancia:1 év A termék regisztrációja esetén: 4 év
  • Tamron SP AF 17-50 mm F 2,8 XR Di II VC LD objektív
  • Kezelési útmutató
  • Garancia

   

 • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS