Tamron 16-300 mm F3,5-6,3 Di II VC PZD Macro objektív, Nikon DSLR fényképezőgépekhez

189 900 Ft
Tamron
B016N

A Tamron bemutatta legújabb élvonalbeli nagy teljesítményű 16 -300mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO Zoom-objektívjét. A kibővített gyújtótávolság magába foglalja a nagylátószög illetve a tele-fotó objektívek tulajdonságait. Tökéletes választás Nikon DSLR kamerákhoz.
Lehetőség van 5 éves kiterjesztett garanciára, ehhez a vásárlást követő 2 hónapon belül regisztrálni kell a Tamron oldalán.

 • Tamron 16-300 mm F3,5-6,3 Di II VC PZD Macro objektív


  Az új tervezési megközelítés eredménye a létrehozott ultra-kompakt objektív.A legkiesebb fókusztávolság 16mm (35mm film formátumban: 24.8mm), mellyel próbál válaszolni a fogyasztók kérésére, akik szerettek volna szélesebb látószöggel fényképezni, mint amivel a hagyományos Zoom-objektívek rendelkeznek. A nagy gyújtótávolság másik véglete a 300mm (35mm film formátumban: 465mm), amely teleobjektív tulajdonságaival, és a nagy átfogásnak köszönhetően a lehető legtöbb helyzetben használható pillanataink megörökítésére. A nagy teljesítményt tovább erősíti a figyelemre méltó 18.8X nagyítási arány, mely egyedülálló a maga kategóriájában.

  A tervezés során a legújabb optikai technológiákat vetette be a Tamron. Az objektív 16 lencsetaggal rendelkezik. A lencsetagok egy újfajta bevonatot kaptak, mely megakadályozza a nem kívánatos becsillanást és a szellemképet, és biztosítja az éles, nagy kontrasztú képeket.

  Az új objektív minimális élességállítási távolsága 0,39 méter az egész zoom tartományban. A maximális nagyítási arány 1:2.9. Ez lehetővé teszi makró fotózás kínálta lenyűgöző közelséget.

  VC képstabilizátor
  A Tamron saját fejlesztésű VC (Vibráció Kompenzáló) mechanikája egy szabadalmaztatott beavatkozó és a hozzá tartozó algoritmus amely extrém stabil keresőképet és kiváló témakövetést biztosít. A kompenzáló lencsét három elektromágneses tekercs működteti. A lencse három rendkívül alacsony súrlódású golyón mozog. Ez az egyszerű mechanikai felépítés a titka a Tamron kompakt objektíveinek

  PZD motor
  Piezoelektromos elven működő autofókusz meghajtómotor. Ez az innováció leegyszerűsítette az autofókusz működését, csökkentette a beépítendő alkatrészek számát, ezáltal az objektív teljes tömege és mérete kisebb lett. Könnyebb és kisebb mint más autofókusz megoldások. A Piezo motor haladó hullámok helyett állóhullámokat használ a piezo elem mozgatásához. Az egész elem mozgása átveszi az állóhullám formáját, ami a fém tüskét (a kontakt felület) mozgatja, elliptikus pályán. Ez a mozgás kapcsolódik a forgórészhez, csendes, precíz, gyors autofókuszt eredményezve.

  XR fénytörés mutatójú lencse
  Az XR (Extra Refractive Index – Extra Törésmutató) üveg meredekebb szögben téríti el a fénysugarakat így az objektív fizikai mérete csökkenthető, emellett a képminőség javul mivel kisebb lesz a fényszóródás. Ezzel a technológiával a Tamron egy rövidebb, kisebb átmérőjű és súlyú objektívcsaládot fejlesztett ki anélkül, hogy fényerő csökkenés történt volna. A képminőség még javult is a korábbi modellekhez képest. Az XR technológia költségesebb, mint a hagyományos, de segítségével magasabb szintű optikai teljesítmény érhető el. A kimagasló fénytörésű XR objektívvel rövidebb objektív készíthető. Rövidebb tubusú objektívvel ugyanaz a fényerő (rekesz érték) érhető el mint egy hosszabbal azonban az átmérő a rövidebb változat esetén jelentősen csökkenthető. Ennek az elméletnek az alkalmazásával a Tamron lerövidítette az optikai rendszer hosszát azonos fényerő mellett. Az eredmény számos kompakt, nagyfényerejű objektív, nagyobb zoomátfogás, kisebb súly, jobb hordozatóság.

  Tulajdonságok


  • Gyújtótávolság: 16-300 mm (ekv. 24-480 mm)
  • Legtágabb rekesznyílás: F3.5-6.3
  • Legszűkebb rekesznyílás: F22-40
  • Íriszlamellák száma: 7 lekerekített
  • Látószög: 82°12’-5°20’
  • Optikai felépítés: 16 lencsetag 12 csoportba rendezve
  • Legkisebb tárgytávolság: 39 cm
  • Legnagyobb nagyítás: 1:2,9 300 mm-es állásban
  • Szűrőméret: 67 mm
  • Méret: 75 x 99,5 mm
  • Súly: 540 gramm


  Tamron 16-300mm F3,5-6,3 Di II VC PZD Macro objektív terméktájékoztatói


  Pixinfo-s termékteszt  
  Regisztráció az 5 éves garanciához

 • Kompatibilitás:Nikon
  Típus:Makró objektív; Nagylátószögű zoom
  Gyújtótávolság:16-300 mm
  Maximális rekesz:f/3,5-6,3
  Minimális rekesz:f/ 22 - 40
  Felépítés:16 lencsetag / 12 csoport
  Látószög:82° 12' - 5° 20'
  Minimum fókusztávolság:0,39 m
  Nagyítás:0,34x
  Szűrő méret:67 mm
  Átmérő:75 mm
  Hosszúság:99,5 mm
  Tömeg:540 g
  Garancia:1 év A termék regisztrációja esetén: 4 év
  • Tamron 16-300 mm F3,5-6,3 Di II VC PZD Macro objektív
  • Kezelési útmutató
  • Garancia

   

 • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS