Sigma 40mm F1.4 DG HSM Art objektív, Canon fényképezőgépekhez - Tennofoto.hu

Sigma 40mm F1.4 DG HSM Art objektív, Canon fényképezőgépekhez

Sigma
332954/00196299

Típus: Fix-objektív
Szűrőmenet mérete: 82 mm
Szerkezet: 12 csoport, 16 tag
A SIGMA CINE LENS termékvonal tervezési filozófiájának örököse
A filmezésre használt objektívekkel szemben támasztott legmagasabb igényeket kielégítő optikai teljesítmény
A legkülönfélébb fotózási helyzetekhez tervezve

Jelenleg nem kapható!
  • Sigma 40mm F1.4 DG HSM objektív - A SIGMA CINE LENSE termékvonal tervezési filozófiájának örököse

     

    A professzionális filmesek számára készített felsőkategóriás CINE LENS objektíveknek a szenzor teljes felületén azonos karakterisztikát kell biztosítaniuk, hiszen olyan anyagok elkészítéséhez használják őket, ahol a kamera forgatása és döntése közben a téma szabadon mozoghat a kép teljes felületén. Ez tökéletesen egybevág az Art sorozat koncepciójával; „az optikai teljesítmény mindenek előtt”, a felsőkategóriás filmes objektívek pedig pont ezzel a szemlélettel kell készüljenek. A SIGMA 40mm F1.4 DG HSM | Art a SIGMA első objektívje, amit úgy terveztek, hogy megfeleljen a filmesek által keresett látószögnek és teljesítménynek. Az új megközelítés, hogy vizuális produkciókhoz biztosítsunk minőségi professzionális felszereléseket lehetővé tette a cserélhető fotós objektívként való áttörést is.  

     

    Optikai teljesítmény, ami megfelel a csúcskategóriás cine objektívekkel szemben támasztott igényeknek

    Ez az objektív hatékonyan alkalmaz három FLD (“F” Low Dispersion) üveg lencsetagot és három SLD (Special Low Dispersion) üveg lencsetagot az axiális kromatikus aberráció és a nagyításos kromatikus aberráció végletekig való korrekciójához. A legnyitottabb blendénél az élességi síkra vetített éles kép a lágy bokeh-val az élességi síkon kívüli részeken kiemeli a téma erejét. Az 1%-nál is kisebb torzítással és a végletekig kikkorrigált sagittalis (átlóra merőleges) kómával a szenzor teljes felületén egyenletes optikai karakterrel rendelkezik. Ez egy kiemelkedő, nagy fényerejű normál objektív 8K felbontással és gyönyörű bokeh-val.

     

    A legkülönfélébb fotózási helyzetekhez tervezve

    A frontlencsén lévő víz- és olejtaszító bevonat a por és fröccsenő víz ellen védő szigeteléssel együtt a legzordabb körülmények között is kiváló teljesítményt tesz lehetővé. A nagy sebességű AF a HSM (Hyper Sonic Motor) frissített algoritmusának köszönhetően segít elkapni a tökéletes pillanatot.

     

    víz- és olajtszító réteg

    víz- és olajtszító réteg Az első és hátsó lencsetagok víz- és olajlepergető bevonatot kaptak, ami a mostoha körülmények között megkönnyíti a víz letörlését, illetve megakadályozza, hogy az olajos vagy zsíros szennyeződések megtapadjanak a felületen. Ezzel egyidőben a külső lencsék karbantartása is könnyebbé válik.

     

    por és fröccsenő víz ellen védő felépítés

    Ez az objektív nagyon hatékony por és fröccsenő víz ellen védő felépítéssel rendelkezik a bajonettnél, az élességállító gyűrűnél, a zoom gyűrűnél és a frontlencsénél, ami minden időjárásban lehetővé teszi a munkát.

     

    Nagy sebességű AF

    A nagy sebességű AF a HSM (Hyper Sonic Motor) frissített algoritmusának köszönhetően segít elkapni a tökéletes pillanatot.

     

    Napellenző rögzítő zárral

    Rögzítő záras napellenzővel rendelkezik, ami megakadályozza a napellenző leesését.

     

    Manuális felülbírálat (MO)

    A manuális felülbírálás (MO) lehetővé teszi a váltást két állandó manuális mód között

    * MO pozícióba állítva a rendszer az élességállítási gyűrű elfordításakor manuális élességállításra kapcsol még folyamatos AF mellett is. Az opcionális SIGMA USB DOCK használatával lehetőség van az MO pozíció érzékenységének beállítására.

     

    SIGMA CINE LENS - A SIGMA Art termékvonal objektívjeinek kiemelkedő optikai teljesítményére építve

     

    A „SIGMA CINE LENS” tervezésekor a SIGMA Art termékvonalának optikai dizájnja adta az alapot, hogy professzionális termék készüljön a filmes szakma számára. Az objektívek már sok filmes szituációban is bizonyítottak. Köszönhetően a kiemelkedő optikai teljesítményének, az objektív ki tudja szolgálni az 50 millió képpontos és nagyobb felbontású, teljes képkocka méretű fényképezőgépeket, és megfelel a 8K videó technológia felbontás igényeinek is. Az FF High Speed Prime termékvonalban a SIGMA 10 fix gyújtótávolságú objektívet kínál 14 mm-től 135 mm-ig, amelyek kompatibilisek a teljes kisfilmes képkockát használó fényképezőgépekkel. SIGMA egy zoom objektívet is kínál az FF Zoom termékcsaládban, és az High Speed Zoom termékvonal két további zoom objektívje kompatibilis a super 35 formátummal.

     

    Kompatibilis a Canon objektív korrekciós funkciójával

    Az objektív Canon bajonettes verziója kompatibilis a Canon Lens Aberration Correction funkcióval.* Az objektív optikai karakterisztikájához igazodva ez a funkció a fényképezőgépen belül olyan korrekciót végez, ami javítja a peremsötétedést, a kromatikus aberrációt, a torzítást és egyéb jellemzőket, hogy tovább javítsa a képminőséget.

    * A funkció nem minden Canon fényképezőgépen érhető el. Az elérhető korrekciók listája a Canon fényképezőgép modelltől függően változik.

     

    A becsillanás és a szellemkép minimalizálására tervezve

    Az objektív tervezésének korai fázisától folyamatosan mértük a becsillanást és a szellemképet, hogy olyan optikai felépítést készíthessünk, ami ellenáll az olyan problémás megvilágításoknak is, mint amilyen például az ellenfény. A SIGMA Super Multi-Layer Coating bevonata csökkenti a becsillanásokat és a szellemkép képződést, segítve a fotóst az éles és kontrasztos képek elkészítésében akár ellenfény esetén is.

     

    A Nikon elektromágneses blendéjével ellátva

    Ennek az objektívnek a Nikon bajonettes változata elektromágneses diafragma mechanizmussal rendelkezik, ami képes teljesíteni a fényképezőgép váztól kapott utasításokat. Ez a funkció lehetővé teszi a precíz blendevezérlést és a stabil automatikus expozíciót (AE) sorozatfelvételek készítése során.

    * A funkcionalitás egyes fényképezőgép vázakon limitált lehet.

     

    Gyártói leírás (magyar nyelvű)

  • Kompatibilitás:Canon EF
    Típus:Általános fix alapobjektív
    Gyújtótávolság:40 mm
    Maximális rekesz:f/1,4
    Minimális rekesz:f/16
    Felépítés:16 lencsetag / 12 csoport
    Látószög:56,8°
    Minimum fókusztávolság:0,4 m
    Nagyítás:0,15x
    Íriszlamellák száma:9
    Szűrő méret:82 mm
    Átmérő:87,8 mm
    Hosszúság:131 mm
    Tömeg:1200 g
    Garancia:3 év
    • Sigma 40mm F1.4 DG HSM objektív, Canon fényképezőgépekhez
    • Garancia
  • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS