Sigma WR Ceramic Protector szűrő 82 mm - Tennofoto.hu

Sigma WR Ceramic Protector szűrő 82 mm

54 800 Ft
Sigma
sAFH9E0

- világelső tiszta kerámia-üveg szűrő
- vízlepergető hatású
- 10x erősebb a hagyományos és 3x erősebb a kémiailag edzett üvegeknél

 • Sigma WR Ceramic Protector szűrő 82 mm

   

  Nagyértékű fotós felszereléseinknek, beleértve az objektíveket is, többszintű védelmet biztosítunk. Ezt megtehetjük utazás közben azzal, hogy a legjobb táskák egyikében szállítjuk őket, használat közben pedig választhatunk a világ első üveg-kerámia szűrőiből. Ezt a teljesen új üveget, melyből ezek a rendkívül erős szűrők készülnek, a SIGMA fejlesztette ki, majd egy üveggyártóval történt különleges együttműködés eredményeképp létrehozták a Clear Glass Ceramic objektív szűrőket.

  A Sigma küldetésének tekinti, hogy segíthessünk a fotósoknak minél tovább használni az objektívjeiket, ezért kifejlesztett olyan objektív szűrőket, amik megfelelnek a cég magas szintű elvárásainak. A korszerű anyagfelhasználásnak köszönhető, hogy a SIGMA WR CERAMIC WR CERAMIC PROTECTOR egy rendkívül megbízható szűrő, kiváló védőképességgel. Az optikai eszközök által megkívánt nagy fényáteresztő képesség mellett ez a korszerű új anyag nagyobb keménységet és rugalmasságot biztosít, mint a zafír kristályüveg. Ezek a tulajdonságok teszik a Clear Glass Ceramic objektív szűrőt ideálissá.

  Az űrtechnikától kezdődően számos más iparág felhasználási területén át az üvegkerámia egy rendkívül erős fajtája a kristályos üvegeknek, mely a Clear Glass Ceramic alapjául is szolgál

  * A cserélhető objektívek szűrői között, 2015. decemberi (SIGMA kutatás alapján).

   

  Fokozottan ütésálló Clear Glass Ceramic

  Kémiailag edzett üvegből gyártják a hagyományos, nagyszilárdságú védőszűrőket, melyeknél csak a felületet erősítik kémiai eljárásokkal. Ezzel szemben, a Clear Glass Ceramic speciális hőkezeléssel készül, amelyben egyenletesen csapódnak ki a spinel ásványi mikrokristályok, így az egész szűrő felülete egyenletesen kemény lesz. Ezeket a tulajdonságokat ötvözve, sokkal nagyobb keménység érhető el, mint a kémiailag edzett üvegeknél tapasztalható és nagyobb rugalmasságot is kölcsönöz, mint a zafírüveg, a Clear Glass Ceramic ideális anyaga a védőszűrőknek. A Clear Glass Ceramic úgyszintén ellenálló a felületi törésekkel és apró karcolásokkal szemben. Mivel a törések és repedések lehetősége csökkent, fokozott biztonságot nyújt.

  Karcállóság

  A Clear Glass Ceramic Vickers-féle keménységi száma: 700HV.* Ez a keménységi szint sokkal magasabb, mint a kémiailag edzett üvegek esetében, melyeket a hagyományos nagyszilárdságú védőszűrőknél használnak. Sőt, ez a magasabb szintű keménység segít megvédeni a karcolásoktól és repedésektől, ami a szűrő töréséhez is vezethet.

  *A Vickers keménységi teszt elvégzésekor egy gyémánt eszközt nyomnak az anyagra, a mélyedésből számolható ki az anyag keménysége, mely a Vickers Pyramid Number (HV).Clear Glass Ceramic
  Kémiailag edzett üveg

  Tízszer keményebb a hagyományos védőszűrőknél és háromszor erősebb a kémiailag edzett üvegszűrőknél

  Speciális eljárásokkal készült, mellyel egyenletesen csapódik ki a mikrokristályos spinel az anyagból, Clear Glass Ceramic a Vickers keménységi mutató szerinti 700HV értéket biztosítja. Az új SIGMA szűrő Clear Glass Ceramic-ból készült, mely tízszer erősebb a hagyományos védőszűrőknél és háromszor a nagyszilárdságú, kémiailag edzett változatoknál, ugyanolyan vastagság mellett.

  Összességében vékonyabb és könnyebb, köszönhető a fejlett új anyagoknak

  Mivel a Clear Glass Ceramic rendkívül erős, a SIGMA WR CERAMIC SZŰRŐK 50%-al vékonyabbak és 30%-al könnyebbek a korábbi SIGMA szűrőknél, miközben keménységük magasabb szintre emelkedett.

  Magas fényáteresztés

  A SIGMA Clear Glass Ceramic nagy fényáteresztő képességet biztosít, így egy ideálisan használható optikai üveg.

  Vízlepergető (WR) bevonat

  A WR bevonat a látható fény mindössze 0,24%-át tükrözi vissza, így minimális a becsillanás és a szellemkép. A víz- és olajlepergető képessége kiváló: a vízcseppek azonnal legördülnek, az ujjlenyomatok egy gyors törléssel eltávolíthatók. Felülete csúszósabb, így a karcolásokkal szemben 10x ellenállóbb, mint a SIGMA jelenlegi Super Multi-Layer bevonata. A bevonat antisztatikus tulajdonsága segít megelőzni a por és egyéb szennyeződések sztatikus elektromosság általi vonzását, így azok egyszerűen lefújhatók a felületről.

  Kiváló minőség és kompatibilitás az összes SIGMA lencsével

  A SIGMA az összes SIGMA szűrő kompatibilitását ellenőrizte az összes SIGMA lencsével. A SIGMA megerősítette, hogy ezek a szűrők a kép egészén egyenletesen eresztik át a fényt, a kép közepétől a sarkokig. Az új termékvonal összes SIGMA lencséjét ellenőrizték a SIGMA szabadalmaztatott, 46 megapixeles Foveon közvetlen érzékelőt használó Modulation Transfer Function (MTF) mérési rendszerével (A1)*.

  * A1: Aizu1

 • Átmérő:82 mm
 • Sigma WR Ceramic Protector szűrő 82 mm

  Garancia

   

 • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS