Hoya Pro ND KIT ( 8/64/1000 ) 55 mm szűrőkészlet - Tennofoto.hu

Hoya Pro ND KIT ( 8/64/1000 ) 55 mm szűrőkészlet

46 800 Ft
Hoya
YPNDKIT55

- A PRO ND8 szűrő alkalmas arra, hogy segítségükkel elkerüljük (pl. portréfényképezésnél) a szűk blendenyílások kényszerű használatát, és az ebből adódó nagy mélységélesség zavaró hatását, vagyis a témát kiemeljük a háttérből...

- A HOYA PRO ND64 (6 EV) szűrő alkalmas a mozgás érzékeltetésére a mindennapi életben azzal, hogy lehetővé teszik hosszabb expozíciós idők alkalmazását.

- A Hoya PRO ND1000 (10 EV) szűrő lehetővé teszi hosszabb expozíciós idő választását az irrealisztikus képi ábrázolásmód, illetve a nap fényképezése során (szoláris fotográfia).

 • Hoya Pro ND KIT ( 8/64/1000 ) 49 mm szűrőkészlet

   

  A neutrális denzitás szűrők  (ND szűrők) tervezésénél a cél az volt, hogy csak az objektívbe jutó fénymennyiséget csökkentsék, miközben semmi egyéb hatást nem gyakorolnak a képre. A fényintenzitás csökkentése pedig erős megvilágításban is lehetővé teszi tágabb blende-nyílások, vagy éppen hosszabb záridők választását a kívánt kreatív vagy drámai hatás eléréséhez.

  A semleges sűrűségű (ND) szűrők a legkeresettebb és leglényegesebb fényképészeti szűrőtípusok, több okból is. A fotósok számára az ND szűrő az objektíven áthaladó fény mennyiségének pontos szabályozását jelenti az expozíció kreatívabb szabályozása érdekében. A videótartalom-készítők számára az ND szűrők sokat segítenek abban, hogy a záridőt a képkockasebességnek megfelelően állítsák be, miközben megőrzik a felvétel mélységélességét.

   

  Az ND szűrőket általában 3 alapvető csoportba sorolhatjuk:

  - Fénysűrűségű szűrők (ND2 - ND8)
  - Közepes sűrűségű szűrők (ND16 - ND200)
  - Mélysűrűségű szűrők (ND500 - ND1000 / ND100000)

  A fénysűrűség-szűrők lecsökkentik a zársebességet ragyogó napsütéses napon, hogy nagyon erős fényben csökkentse a mélységélességet, vagy nagyobb rekesznyílást használjon, hogy a diffrakciós határ alatt maradjon. Ezekre a szűrőkre például szükség van a gyors objektívek, például az F1.4 vagy F1.2 széles rekesznyílású objektívjeinek felvételéhez a lágyabb és szebb bokeh érdekében.

   

  A közepes sűrűségű szűrők segítenek abban, hogy elmosódást adjon az objektumhoz olyan körülmények között, amelyek általában nem teszik lehetővé a fényképezőgép zársebességét.

   

  Ha olyan kreatívabb felvételeket szeretne készíteni, amelyek rendkívül lassú záridőn alapulnak, akkor a mélysűrűségű szűrők használata javasolt. Az ND szűrők, mint az ND500 vagy az ND1000, segítenek megragadni az emberi szem által nem látható drámai irreális fantáziavilágot.


   

   

  Színeltolódási probléma

   

  A HOYA saját exkluzív és széles ND szűrőválasztékát kínálja, amelyek PROND sorozatba tartoznak, mind a fotósok, mind a filmesek számára. A PROND szűrők a HOYA átlátszó optikai üvegét alkalmazzák, amely egy könnyű, precízen kialakított alumínium keretbe van szerelve. A keret elülső szűrőmenetekkel rendelkezik, így további szűrőket vagy lencsesapkát helyezhet fel.

  Az ACCU-ND technológiának köszönhetően, amely messze előrébb helyezi a HOYA ND szűrőket a többi márkánál, a képet nem befolyásolja negatívan a színeltolódás, amely az alacsony minőségű anyagok, a rossz gyártási minőségellenőrzés vagy a fény infravörös sávjának szivárgása miatt következhet be. 

  A HOYA exkluzív ACCU-ND technológiája egyenlő mértékben csökkenti a fényt a látható és az infravörös spektrumban. Ennek eredményeként a fotós nem tarthat a színeltolódással kapcsolatos problémáktól, ha HOYA ND szűrőket használ különböző fényképezési körülmények között.

   

 • Átmérő:55 mm
 • Hoya PRO ND8 szűrő

  Hoya PRO ND64 (6 EV) szűrő

  Hoya PRO ND1000 (10 EV) szűrő

  Védőtok

  Garancia

 • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS