Leica Q digitális fényképezőgép - Tennofoto.hu

Leica Q digitális fényképezőgép

Leica
19000

A Leica Camera egy új, digitális, kompakt fényképezőgép-család első tagját mutatja be. A teljes formátumú képérzékelővel és a kimagaslóan fényerős, klasszikus fókusztávolságú prémium objektívvel rendelkező Leica Q elsősorban gyors és intuitív használatával tűnik ki.

Jelenleg nem kapható!
  • Leica Q digitális fényképezőgép


    A fotótémákat természetes perspektívával és hű részletekkel ábrázoló Leica Summilux 28 mm f/1.7 ASPH. objektív a gépet ideális eszközzé teszi az adott fényben történő fotózáshoz. A Leica Q így tökéletes fényképezőgép utcai, építészeti és tájkép fotózáshoz. Az objektív teljesítményéhez kiválóan illeszkedő 24 megapixeles CMOS szenzor részletekben rendkívül gazdag, kiemelkedő képminőségű felvételeket nyújt ISO 50.000 érzékenységig nagyon alacsony zajszinttel. A makró, az automatikus és a manuális élességállítás közötti, roppant gyakorlatias üzemmódváltásnak köszönhetően a Leica Q maximális alkotói szabadságot biztosít még a legnagyobb kihívást jelentő fotográfiai törekvésekhez is

    A teljes formátumú Leica Q kompakt fényképezőgép termékkategóriájának leggyorsabb autofókusz rendszerével bír, szinte valós idejű élességállítást kínál. Emellett a Leica Maestro II processzorok legújabb fejlesztésű, kifejezetten a Leica Q teljesítményéhez igazodó változata a képérzékelőből kilépő adatokat rendkívül nagy sebességgel dolgozza fel; másodpercenként tíz, teljes formátumú kép elkészítését teszi lehetővé. A gyors működési sebességgel végzett képbeállításhoz és kompozícióhoz a fényképezőgépet 3,68 megapixeles, beépített elektronikus keresővel látták el. Mihelyt bepillantunk a keresőbe, a kép legapróbb részlete is érzékelhető késedelem nélkül látható.

    A Leica Q digitális képkeretjelző funkciójával még több kreatív lehetőség áll rendelkezésünkre; gombnyomásra alternatív képkeretek közül választhatunk. A teljes formátumhoz tartozó 28 milliméteres fókusztávolság mellett ez az üzemmód 35 és 50 milliméteres (teljes formátummal ekvivalens) objektívek látószögével készülő képek elkészítését teszik lehetővé. A távmérős gépekhez hasonlóan a keresőkép világos keretén túli részén láthatjuk a környezeti eseményeket, így gyorsabban reagálhatunk a beállítások változtatásakor. A kiválasztott kerethez tartozó felvételi képmező JPEG formátumban, ugyanakkor a RAW fájlok a 28 milliméteres gyújtótávolsághoz tartozó teljes szenzor felület felvételeivel, DNG formátumban kerülnek mentésre.

    A fedlap alumínium tömbből, a váz magnézium ötvözetből, a feliratok és a beállítások jelzései lézer gravírozással készülnek. A gép hátsó részén a hüvelykujj támasza és a bevonat gyémánt mintázata egyaránt ideális géptartást nyújtanak; mindez világosan mutatja, hogy a Leicánál a forma és a funkció továbbra is kéz a kézben járnak.

    A Leica Q minden funkciója jól átgondolt elrendezésben és logikus elhelyezéssel szolgálja a tökéletes ergonómiát. A jól áttekinthető menürendszerrel gyorsan elérhetők a legfontosabb funkciók. A menü egyedi beállításokat is kínál, például: beállító gombbal, kényelmesen szabályozható autofókusz tartományok. Alternatív módon az érintőképernyőn szemmel szabályozható, vagy ujjunk egyszerű érintésével határozható meg az élességállítás helye. Manuális fókuszálásnál az élőkép két további elektronikus  segítséget kínál: Egyrészt az élesség jelző (Focus Peaking) funkció a kép élesen megjelenő részeit színes kiemeléssel mutatja a monitoron. Másrészt az élőképen hatszoros nagyítással ellenőrizhetjük az élesség beállítását.

    A Leica Q objektívjének szokatlanul nagy fényereje és hibátlan bokeh-hatása videó üzemmódban is kiváló képminőséggel szolgál. A Leica Q-val full-HD formátumban készített videó felvételek remek képét nem tudjuk megkülönböztetni a professzionális mozgóképek minőségétől. Jelenettől függően az MP4 teljes formátumú videó felvételeknél 30 és 60 képkocka/másodperc sebesség közül választhatunk. Integrált szélzajszűrő garantálja a kristálytiszta hangfelvételt. A Leica Q jellemzői között beépített WiFi modul is szerepel. Ezzel a fotó és videó felvételeket vezeték nélkül továbbíthatjuk más eszközökre, valamint WLAN hálózaton keresztül végezhetünk távvezérlést  okostelefonnal vagy tablet géppel. Ehhez a Leica Q applikációt ingyen tölthetjük le a Leica weboldalról. Az adott eszközön a távkioldáson és a keresőkép megjelenítésén túl az applikációval felvételi értékeket is szabályozhatunk, például a fényrekesz és a zársebesség beállítását.

    A Leica Q fényképezőgéphez műszaki kiegészítők, valamint prémium tokok és táskák bő választéka kapható. Ezek között kifejezetten a Leica Q rendszerhez, a legjobb minőségű fekete bőrből készített védő és készenléti tokok, valamint a legtöbb alkalomhoz illő táska is megtalálható. A választékhoz továbbá különféle méretű és stílusú szett-táskák, csuklópántok, vállszíjak, valamint – többek között –  a Leica SF 26 vaku, markolat, asztali és utazáshoz ideális állványok, gömbfejek is tartoznak műszaki kiegészítőként.


    Termékteszt és hivatalos termékbemutatók


    Pixinfo terméktájékoztató


     

     

  • Típus:Kompakt
    Jellemzők:100%-os lefedettségű EVF kereső; 11 témamód; FullHD videófelvétel; ingyen letölthető Adobe Photoshop Lightroom 6; MP4 teljes formátumú videó felvételek; WLAN hálózat
    LCD:3,0"
    Pixelszám:24 megapixel
    Iso értékek:100-50000; auto
    Képstabilizátor:optikai kompenzációs rendszer fotó és videó felvételekhez
    Beépített vaku:nincs
    Vaku opciók:nincs vaku
    Külső vakupapucs:van
    Digitális zoom:1,25x (35 mm-nek megfelelő) és kb. 1,8x (50 mm-nek megfelelő)
    Manuális fókusz:van
    Autófókusz:kontraszt alapú autofókusz rendszer
    Makró:17 cm
    Szűrőméret:49 mm
    Kereső:elektronikus LCOS kijelző
    Fehéregyensúly:2 egyedi; 5 előre beállított; auto; manuális
    Szenzor típusa:CMOS
    Zársebesség-tartomány:1/6000 - 1/2500 másodperc között elektronikusan 1/3 EV fokozatokkal
    Expozíciókompenzáció:±3EV 1/3 vagy 1/2 lépésközzel
    Fénymérés:középre súlyozott; szpot; több zónás
    Rekesz-elõválasztás:van
    Zársebesség-előválasztás:van
    Távkioldó:nincs
    Önkioldó:12 másodperc; 2 másodperc
    Belső memória:nincs
    Memóriakártya foglalat:SD; SDHC; SDXC
    Burkolat anyaga:aluminium; magnézium öntvény
    Tömörítetlen formátum:RAW
    Energiaforrás:Li-ion
    Videokimenet:van
    USB:van
    • Leica Q digitális fényképezőgép
    • Hordszíj
    • Napellenző
    • Objektív sapka
    • Kiegészítő sín védőlap
    • Akkumulátor (Leica BP-DC12)
    • Akkumulátor töltő (Leica BC-DC12)
    • Hálózati kábel (EU, US, helyi csatlakozással)
    • USB kábel
    • Használati útmutató
    • Garancia
  • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS