Olympus LS-P5 lineáris PCM hangrögzítő - Tennofoto.hu

Olympus LS-P5 lineáris PCM hangrögzítő

92 900 Ft
Olympus
OMSJPH001

ELŐRENDELHETŐ
- TRESMIC II 3 irányú mikrofon vezérlés
- 96 kHz/24 bit
- Max. SPL: 125 dB
- 3 mód: Intelligens automatikus, kézi és intelligens rögzítés
- 16 GB beépített memória (+ MicroSDXC - nem tartozék)
- Akár 37 órás akkumulátor-élettartam
- Mikrofon bemenet: 3,5 mm-es jack
- Fejhallgató kimenet: 3,5 mm-es sztereó jack
- 1/4" menetes csatlakozás az alján
- Súly: 78 g (elemekkel együtt)

  • Olympus LS-P5 lineáris PCM hangrögzítő


     

    Az OM Digital Solutions Corporation nagy örömmel mutatja be legújabb lineáris PCM hangrögzítőjét, az OM SYSTEM LS-P5 -öt. Ez az új modell ideális a hangminőséget és sokoldalú használhatóságot előtérbe helyező felhasználóknak, legyen az diák vagy filmkészítő, youtuber, újságíró, mindenki számára optimális. Előnyeihez hozzátartozik a kompakt, de mégis tömör felépítése.

    Három beépített nagy teljesítményű irányított mikrofont tartalmaz, melyek kifinomult zoomvezérléssel rendelkeznek.  Megnövelt frekvenciaérzékenységű sztereó hangfelvétel készítésének lehetőségét nyújtja, nagy teljesítményű TRESMIC II mikrofonrendszerrel rendelkezik. Az alacsony frekvenciától a magas hangokig megbízhatóan rögzítésre kerülnek a hangforrás hangjai a mikrofonok zoombeállításának köszönhetően, tehát a hangváltások meg fognak jelenni a hangfelvételen az eredeti előadásban. Lineáris PCM, vagy FLAC 96kHZ/24bit formátumban történő mentéssel rögzülnek a felvételek. A hangminőség megőrzése mellett a 3 mikrofonról érkező hangokat keverik és 21 szint szerint változtatják a zoombeállítást. 

    Meglehetősen széles dinamikatartományban teszik lehetővé a torzításmentes felvételek rögzítését, a hangos zenétől a madárdalokon át az előadásokig, mivel a mikrofonok akár 125dB (SPL) hangnyomásnak is ellenállnak.

    Az LS-P5 Bluetooth® technológiát kínál kompatibilis eszközök csatlakoztatásához. Az ingyenes DVR.Remote okostelefon alkalmazás (iOS és Android operációs rendszerekkel is) használható a hangrögzítő egyszerű távvezérlésére (akár 10m távolságból), mely ideális megoldás a hangrögzítő beállításainak megváltoztatását egyébként kisérő – minimális – kezelési zajok kiküszöbölésére a hangfelvételek közben. Ideális abban az esetben is, ha a hangrögzítőt közelebb helyezzük a hangszóróhoz az előadások felvételekor. A távvezérlés nem csak a hangfelvétel elindítását, illetve leállítását jelenti, hanem közben a felvételi szint módosítását, a szűrők beállítását és a zoom módosítását is. Ez különösen kényelmes zenei előadások rögzítésénél, tárgyalásokon, sajtótájékoztatókon, illetve akár madárdalok távolról történő felvételekor. Vezeték nélküli fejhallgató csatlakoztatásával (16 bites felvétel módban) ellenőrizhetjük a hanganyagot videofelvétel közben, vagy zenedarabok rögzítésekor – mely tökéletes a néma zenekari próbákhoz, illetve a kábelmentes helyszín biztosításához. Az LS-P5 hangrögzítőt külső kameramikrofonként is használhatjuk a jobb hangfelvétel rögzítése érdekében – és a fejhallgatókimenettel nem rendelkező kamerákhoz is kiválóan használhatjuk. A vezeték nélküli Bluetooth® audio monitoring és a távvezérlés gondtalanul működik együtt 10 méter távolságig.

    A hangrögzítő támogatja a 96 kHz maximális mintavételezési frekvenciát és a lineáris PCM hangrögzítést akár 24-biten (ami a CD-n rögzítetthez képest háromszoros adatmennyiséget jelent). Támogatja emellett a veszteségmentes tömörítési eljárással operáló FLAC felvételi és lejátszási formátumot a kiváló hangminőség megőrzéséhez – miközben a fájlméret kb. 30%-kal kisebb, mint a PCM WAV esetében. A nagykapacitású – 16GB – belső memória mellett használhatunk opcionális microSD memóriakártyákat is a memória elfogyásától való félelem ellen, hosszabb felvételek esetén. Ezen kívül manuálisan is beállíthatjuk a felvételi szintet, megkeresve az optimális S/N arányt a hangforrás hangerejének megfelelően. A manuális szintbeállítás ugyancsak hasznos lehet a kijelzőn megjeleníthető szintmérőt figyelve, hogy nagyobb pontosságot érjünk el a csúcsértékeket figyelve.

    Az új “Bright Sound” felvételi mód a beszédhang tisztább felvételét biztosítja vlogok készítése közben, valamint előadások, illetve tárgyalások felvételekor. A kiemelt közép és magas hangok felvételi módja minimálisra csökkentik a környezeti hangok, zajok hatását a hanganyagra. Az Auto és Manual felvételi módok mellett az LS-P5 egy új Smart üzemmódot is kínál. A felvétel gomb nyomva tartásával a Smart mód automatikusan beállítja az optimális felvételi szintet a környezet és a hangforráshoz igazodva egy előzetes hangfelvétel segítségével. A felvétel gomb újbóli megnyomásával a felvétel indul – tökéletes minőséget biztosítva a kezdők számára is.

     

    Méret, csatlakoztathatóság és memória

    A három nagyteljesítményű és nagy hangnyomásnak is ellenálló mikrofon ellenére a hangrögzítő kifejezetten kompakt kivitellel rendelkezik: 39,6 x 112,2 x 16,1 mm és mindössze 78g (akkumulátorokkal együtt).
    A 16GB belső memórián felül az LS-P5 MicroSD XC I memóriakártya-foglalatot is kínál, akár 2TB bővíthetőséggel – valamint USB micro-B csatlakoztatást. A PC-hez, illetve MAC-hoz történő csatlakoztatáshoz a Composite USB Audio Mode (USB Microphone Class) érhető el. Így tökéletes megoldást kínál például otthoni munkavégzésnél, online konferenciákon, vagy élő közvetítésnél a hangminőség javítására. Állványhoz egyszerűen, szabványos 1/4” menettel csatlakozhatunk opcionális hot shoe adapter segítségével – mely a kamerához történő csatlakoztatáshoz is használható. A kamera audio csatlakoztatása ugyancsak egyszerű: csak egy 3,5 mm kábel szükséges az LS-P5 fejhallgató kimenete és a kamera MIC-IN csatlakozója közé. A MIC-IN mellett a LINE-IN is elérhető (a menüben kiválasztható), így további mikrofonok és más audio eszközök is csatlakoztathatók. Az LS-P5 két AAA (NiMh, újratölthető) akkumulátorral érkezik, melyek USB-n keresztül tölthetők és akár 37 óra üzemidőt is biztosíthatnak egy feltöltéssel.

     

    További funkciók és tartozékok

    Az LS-P5 nem csak önálló hangrögzítőként használható, hanem speciális kiegészítőkkel – például az opcionális KA-335 3,5mm audio kábellel – külső mikrofonbemenettel rendelkező, tükör nélküli OM SYSTEM fényképezőgépekhez is csatlakoztathatjuk külső mikrofonként. Az opcionális SM2 Shock Mount által a hangrögzítő a kamera hot shoe vakupapucsára rögzíthető, melynek köszönhetően a gép működési zaja, illetve esetleges vibrációja a hanganyag rögzítésekor hatékonyan kiszűrhető. Kültéri felvételeknél nélkülözhetetlen kiegészítő lehet az opcionális WJ-2 szélfogó, mely kiküszöböli a szél zaját. Emellett, ha a kamerával a hangok felvételéhez az LS-P5 hangrögzítőt használjuk, a hanganyag PCM formátumban, kiváló minőségű eredeti hangforrásként állhat rendelkezésünkre, mely később, számítógépen végzett videoszerkesztési munkáknál beépíthető a szerkesztett filmbe. A videók hanganyagának szerkesztését könnyíti a Slate Tone és a Test Tone funkció is.

     

    Főbb műszaki adatok

    - TRESMIC II 3 irányú mikrofon vezérlés

    - 96 kHz/24 bit

    - Max. SPL: 125 dB

    - 3 mód: Intelligens automatikus, kézi és intelligens rögzítés

    - 16 GB beépített memória (+ MicroSDXC - nem tartozék)

    - Akár 37 órás akkumulátor-élettartam

    - Mikrofon bemenet: 3,5 mm-es jack

    - Fejhallgató kimenet: 3,5 mm-es sztereó jack

    - 1/4" menetes csatlakozás az alján

    - USB micro B csatlakozó

    - Tápellátás: 2x AAA NiMH újratölthető elem - a csomag tartalmazza

    - Méretek: 39 x 112 x 16 mm

    - Súly: 78 g (elemekkel együtt)

    - Bluetooth kapcsolat

    - Android és iOS alkalmazással összeköthető

     

    Teljes műszaki adatlap itt (gyártói, magyar)

  • Jellemzők:Bluetooth; FLAC formátum felvételére alkalmas; FM rádió; Hangvezérlés; Hi-Res 96kHz/24-bit audio; Mikrofon rendszer TRESMIC (3 mikrofonos rendszer); OM-D fényképezőgépekhez ez - csatlakoztatható; Távirányítás Android alkalmazással; Téma kiválasztás; VCVA (hangra induló) felvétel
    Felvételi formátum:FLAC; MP3; PCM
    Külső memória:microSD/SDHC
    Beépített memória:16 Gb
    Garancia:1 év
    • Olympus LS-P5 Lineáris PCM hangrögzítő
    • 2 db AAA akkumulátor

    • USB kábel

    • Használati útmutató
    • Garancia

     

  • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS