Kowa TSN-883 ferde betekintésű spektív - Tennofoto.hu

Kowa TSN-883 ferde betekintésű spektív

679 900 Ft
Kowa
KOWOBJ0005

KOWA 88mm Multi-Coated Lencsés, 45 fokos betekintésű Spektív, 88mm-es Fluorit lencse, okulár nélkül
A TSN 88 sorozat a KOWA csúcsmodellje (PROMINAR), amely több nemzetközi magazin szerint is a világ jelenlegi legjobb spektívje. A PROMINAR Fluorit kristályból készült lencsetagot tartalmaz amely a lehető legkisebb színszórással rendelkezik. Kompakt méret. 10 év garancia

 • Kowa TSN-883 ferde betekintésű spektív


  A TSN-880 sorozat a Kowa több, mint 60 évnyi optikai fejlesztésének csúcsterméke. ATSN-883 / 884 típusok a Kowa jelenlegi zászlóshajói. Kis méretűek, csekély súlyúak, de ezek miatt nem kellett feláldozni semmit sem a képminőségből. A távcsőben látott színhibáktól és torzításoktól mentes, színhű képről a fluorit és XD lencsetagok gondoskodnak.

  A teljesen fluorit kristály lencsetagokat tartalmazó, ferde betekintésű spektív kiemelkedő optikai jellemzőket vonultat fel. A fluorit lencsetagok használata csökkenti a kromatikus aberrációt és segít elérni a szinte tökéletes látványt. Teljesen fluorit lencsetagokat csak a TSN-883/884 típusok tartalmaznak. 
  A kiemelkedően magas fényáteresztési képesség nagyban segíti a megfigyelőt fényszegény környezetben, hajnalban, szürkületben, erősen felhős időben. 
  A spektív időjárásállósága teljesíti a JIS 7 (JIS = Japán Ipari Szabvány / 7-es besorolási osztály) előírásait [a JIS 7 kb. az európai irányadó IP szabvány IP65 és IP66 kategóriája közé esik].

  Tulajdonságok


  • A távcsőben nem okoz károsodást a rövid, pár másodperces vízbe merítés. A spektív tubusa enyhe túlnyomású, száraz nitrogén gázzal töltött, mely segít megakadályozni a tubusba jutó nedvességet, így a bepárásodást.
    
  • Kettős fókuszállító mechanizmus (gyors és pontos élességállítás)
   Az alapvetően kitűnően megszerkesztett Kowa élességállító-rendszer továbbfejlesztése az új, kettős fókuszállító mechanizmus. A gyors élességállítás a nagyobb henger kétszeri körbefordításával állítható végtelenről 5 méterre. A finombeállítás apró mozdulatokkal, tűhegyni pontossággal állítható véglegesre a kisebb henger elforgatásával, a legnagyobb nagyítás mellett is,akár fotózáshoz is.
    
  • Okulár rögzítése
   A bevált Kowa bajonett csatlakozást új megoldás egészíti ki, mely a cserélhető okulár véletlen kioldásából eredő elvesztését, leejtését akadályozza meg a bajonett új zárolási mechanizmusával.
    
  • Magnéziumötvözetű tubus
   A magnéziumötvözetű test nagyon kifinomult, modern öntési eljárással készül, úgynevezett tixotróp fröccsöntéssel, mely a hagyományos forgácsolási eljárásokkal készült, nagy átmérőjű  fémtestek érzetét adja, de azok tetemes súlya nélkül. A gumírozott külső borítás ellenáll a különböző behatásoknak és megnyugtató tapadást biztosít kézbe vételkor.
      
  • "PROMINAR" lencsék 
   A távcsőben látott kép minőségének megítélését több jelentős ok mellett, a kromatikus aberráció (színhiba) befolyásolja. A színhibát a különböző hullámhosszú fények nem egyenletes szóródása okozza úgy, hogy nem egy pontban fókuszálódnak az eltérő színű fények. Ennek eredménye vöröses, lilás elszíneződés az erős kontrasztú körvonalak mentén.
   Ez a jelenség optimálisan csökkenthető fluorit lencsékhasználatával. 
   A TSN-883 / TSN-884 Prominar típusokban extrém alacsony színszórású, konvex fluorit kristály lencsetagokat alkalmaznak. A hagyományos üvegtagok helyét, fluorit és igen alacsony színszórási jellemzőkkel bíró üveg párosítású konkáv lencsepárok veszik át, melyek a kromatikus aberrációt minimálisra csökkentik. A fluorit és az alacsony színszórású üveg ezen kombinálása gyakorlatilag eltünteti a színhibát és újraértelmezi a brillancia fogalmát.
   A technológia többéves, a hagyományostól eltérő, a nagy átmérőjű és nagy kontrasztú lencsék színi hibáinak kiküszöbölésére irányuló optikai tagok fejlesztésének eredménye.
    
  • Fluorit lencsék
   A Kowa egyedül a csúcskategóriás spektívjeiben és felsőkategóriás keresőtávcsöveiben alkalmaz fluorit lencsetagokat. A fluorit kristály lencsetag mesterségesen növesztett monokristály, melynek jó tulajdonságaival a széles körben alkalmazott optikai üvegek nem rendelkeznek.
   Emiatt ideális lencse-alapanyag amely szinte teljesen kiküszöböli a kromatikus aberrációt (színhibát). A Kowa kifinomult gyártástechnológiájával előállított fluorit kristályéveken át tartó, maximális képminőséget garantáló látványt nyújt.  
    
  • XD-Lencsék (eXtra-low-Dispersion = nagyon alacsony szórás) 
   Az XD-lencsék rendkívül jó optikai tulajdonságokkal bírnak, és jóval egyszerűbb az előállításuk, mint a fluorit kristályoké. Amikor egy XD-lencsét  alacsony színszórási tulajdonságú konkáv lencsével párosítanak, akkor a színi hiba gyakorlatilag eltűnik.
   Az XD-lencsével épített spektívek teljesítménye majdnem megközelíti a csúcskategóriás fluorit lencsetagosokét.
    
  • Kompakt kivitel
   A 4 csoportba rendezett 5 lencsetag kellőképpen lerövidíti az optika teljes hosszát míg a nagy átmérőjű frontlencse optikai teljesítménye nem szenved csorbát. 
   A belső élességállító-rendszerű kialakítás segített a prizmát könnyűnek és kicsinek tartani, miközben a fókuszálás közbeni képelmozdulás mértéke csökkent, egy hagyományos élességállítású távcsővel összehasonlítva. 
   A nagymértékben akromatizált lencsékkel a távcső a 60 mm-es kategóriájú spektívekhez hasonló hosszúságában, ám a csekély méret miatt mégsem kellett feláldozni semmit sem a megjelenített látvány minőségéből.
    
  • Beépített állványcsatlakozás
   A spektív rögzítésekor hatalmas segítség, hogy nem csak egyféle állványmenet-csatlakozó áll rendelkezésre, hanem egy eltávolítható menetátalakító segítségével 1/4"-ról 3/8"-ra alakítható át a menet. Ez nagyobb szabadságot ad az állvány kiválasztásakor és a stabilitást is nagyban 

   

 • Közelpont:5 m
  Szűrőméret átmérő:95 mm
  Hosszúság:343 mm
  Lencse típusa:Fluorit kristály
  Tömeg:1520 g
  Felhasználási terület:Csillagászati megfigyelés; Madármegfigyelés; Sportlövészet; Vadászat
  Garancia:10 év
  • Kowa TSN-883 ferde betekintésű spektív
  • Garancia

   

 • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS