Kowa SV 50-12 binokulár - Tennofoto.hu

Kowa SV 50-12 binokulár

Kowa
SV 50-12

A SV sorozatú tetőélprizmás binokulárok fáziskorrigált tetőélprizmával és többszörös lencsebevonattal rendelkeznek. C3 prizmabevonat, gumiborítás, 50mm-es frontlencse, 12 szeres nagyítás, 4,8 fokos látószög jellemzi. Vízálló, nitrogénnel töltött.
10 év garancia.

Jelenleg nem kapható!
  • Kowa SV 50-12 binokulár


    Kowa SV 50 tetőél prizmás távcső
    A Kowa legújabb, SV 50 sorozatú távcsöveibe a több, mint félévszázados innovatív eredményeit építette be, mint a vízlepergető lencsebevonatot (Kowa Repellent, KR), vagy a 100%-ig vízálló tubust. Az SV sorozat egyensúlyt teremt az optimális képminőség és a modern tervezés között, mely elsődleges szempont a versenytárs nélküli, csekély súlyú kialakításnál.


    Sokat nyújt, mégis nagyon könnyű
    A nagy, 50 mm-es tárgylencse átmérő miatt, az ebben a kategóriában szokásos 1 kg feletti tömeggel szemben,   a távcső súlya mindössze 740 gramm! A Kowa az SV 50 sorozatot kis tömegű, kompozit összetevőkből készíti, így lehetséges a feltűnően csekély tömeg elérése. A drámai súlycsökkentésnek köszönhetően, ennek a távcsőnek a fehasználhatósága sokkal szélesebb körű, mint a kategória többi gyártójának példányainál. A kis tömeg miatt sokkal több helyre vihetjük magunkkal, mert mind a szállítása, mind pedig a használata egyszerűbb. A tömege inkább a 42 mm-es átmérőjű típusokkal mérhető össze hasonló, semmint az 50 milliméteresekkel.

    Robusztus felépítés
    A Kowa SV sorozatot a felhasználói igények és visszajelzések alapján tervezték meg. A vastag gumírozású ház nem csak kényelmes fogást biztosít, de megvédi az akaratlan sérülésektől is a lencséket. A kategória hasonló típusaihoz képest, a tárgylencse méretével arányban, megnövelték annak külső védelmét is, mely egyfajta "lökhárítóként" védi meg a repedéstől, töréstől az 50 mm-es frontlencsét.

    Elemi behatások ellen is védve
    Amellett, hogy a Kowa a távcsöveit tartósnak gyártja, az SV sorozatot ráadásul bármely klimatikus viszonyok között használhatónak tervezte meg.
    Először is, a tubus összes csatlakozása és toldása teljesen tömített, 100%-ig vízálló. Minden egyes példányt, külön-külön is letesztelnek tömítettség szempontjából, a gyártás folyamán. Amelyik elbukik a teszten, az a darab nem kerülhet ki a gyárkapun!

    A klimatikus optimalizáció második területe, a tubus kialakítása és a felület kiképzése. A váz számos természetes ívét sima és szemcsésfelületek váltakozása tagolja. E kétféle kiképzés kellemes tapintást és jó tapadású fogást biztosít bármely időjárási körülmények között, akár esőben is, vagy kesztyűben tartva a távcsövet.

    A klimatikus optimalizáció végső fokozata az illesztések lezárása injektált ragasztóval, valamint a tubusok száraz nitrogén gázzal való feltöltése. Ez garantálja, hogy a hirtelen hőmérsékletváltozások (pl. száraz hideg környezetből, párás melegbe való belépés) ne okozzanak páralecsapódást a tubuson belüli lencsefelületeken, amely a távcsövek általános problémája.

     

    Tulajdonságok


    • A hétköznapokban is jól használható funkciók 
      Az SV sorozat számos, a mindennapos használatot megkönnyítő, hasznos funkciókat tartalmaz. A központi élességállító mérete nagyobb lett, és finom működése kellően nagy ellenállást ad a pontos beállításhoz. A  jobb szemlencse körül található dioptriabeállító gyűrű is hasonló elven és ellenállással működik.
       
    • Kowa lencsék és prizmák
      A ma kapható távcsövek legfontosabb ismérve, a megjelenített látvány, azaz a belső optikai rendszer minősége. Ez az a terület, ahol a Kowa a leginkább otthon van. Az SV sorozat lencsetagjai kitűnő minőségű, japán optikai üvegből készülnek, melyek nem tartalmaznak a környezetre  káros hatású anyagokat (Eco-Glass), felületük többrétegű bevonatot tartalmaz. Ezek a lencsék éles, világos és tiszta képet biztosítanak.
       
    • A tetőél prizma bevonatolás gondoskodik a fázis korrekcióról és növeli a visszaverődést.
      A bevonatok egymást erősítve és kiegészítve gondoskodnak hogy a lencsék által adott kép mindig maximális színhűségű, világosságú és kontrasztú legyen.
      Így a távcső természetes, élénk és kristálytiszta képet ad a megfigyelt motívumról.
       
    • A tárgylencsét és az okulár külső lencséjét KR bevonattal is ellátták, mely segít távoltartani a szennyeződések és a víz okozta foltokat. Ez a különleges lepergető réteg könnyen eltávolíthatóvá teszi aujjlenyomatok eredményét, az olajos, vagy zsíros szennyeződéseket is. A Kowa Repellent bevonat meggátolja, hogy a szennyeződés mélyen beszivárgjon a lencsebevonat alá és kikezdje az üvegfelületet.
      Mindent egybevéve, a KR bevonat minimálisra csökkenti a tisztítás során a mély karcok létrejöttét, mert a szennyeződés eltávolítása sokkal kisebb erőbehatást igényel. Ez a típusú bevonatolás inkább a jóval drágább távcsövek sajátja.
       
    • Felhasználás
      A Kowa SV sorozat széleskörűen alkalmazható. A kiváló képinőség és a kitűnő lencsetagok teszik alkalmassá a távcsövet olyan megfigyelésekre, ahol a látvány legkisebb részletei is fontosak. Ez számos olyan feladatot jelent amelyek a hobbiszerű általános nézelődéstől kezdve, a specializált, professzionális felhasználásig terjed. A robusztus kialakítás és a klimatikus optimalizáció biztosítja, hogy a távcső mostoha, esős körülmények között is jól használható legyen. 
      Ezek a jellemzők ideálissá teszik például madarak megfigyelésére, de ugyanúgy felhasználható hajókon is, hisz mindkét környezetben jól tűri a gyakori szélsőségeket.
      A KR lencsebevonat egyszerűsíti a karbantartást egy-egy porosabb kaland után, így akár szafarira, vadasparkba is magunkkal vihetjük. 
      A távcső csekély tömege miatt kurándulásnál, hegyi túránál (ahol minden gramm súly számít) sem kell otthon hagyni, így jó szolgálatot tehet az élmény fokozására.
       
    • Állítható szemkagyló
      A pupillatávolság egyszerű beállítását segíti a három fokozatban állítható (kitekerhető) szemkagyló. Ez jól jön szemüveg viselésekor, mert nem kell azt levenni a távcső használatához.
       
    • Beépített állványcsatlakozás
      A távcső állítóhídjának alján található cégemblémát tartalmazó műanyagcsavar kitekerhető és a helyébe állványrögzítő adapter csavarható be. Az állványra rögzítés  stabilabb képet eredményez, ráadásul a szem és a karok kifáradása nélküli, hosszab megfigyelést tesz lehetővé.

     

  • Közelpont:5,5 m
    Hosszúság:176 mm
    Lencse típusa:Optikai üveg
    Tömeg:745 g
    Felhasználási terület:Állatkert, szafari; Koncert, színház; Madármegfigyelés; Rendészeti alkalmazás; Túrázás; Vadászat
    Garancia:10 év
    Nagyítás:12x
    Objektívátmérő:50 mm
    Valódi látómező:4,8°
    Látómező 1000 méternél :84 m
    Betekintési távolság:15,5 mm
    Pupillatávolság:58,5–72 mm
    • Kowa SV 50-12 binokulár
    • Puha hordtáska
    • Neoprén nyakpánt
    • Első, hátsó védőkupak

    • Tisztítókendő

    • Garancia

     

  • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS