Nikon AF-S Nikkor 105 mm f/1.4E ED objektív - Tennofoto.hu

Nikon AF-S Nikkor 105 mm f/1.4E ED objektív

Nikon
JAA343DA

Különleges, 105 mm-es FX formátumú fix objektív nagy fényerejű, f/1,4-es maximális rekesszel. A portréfotózás művészi szintjének emelésére készült kivételes objektív, egyedi jellemzőkkel.

Jelenleg nem kapható!
  • Nikon AF-S Nikkor 105 mm f/1.4E ED objektív


    Ez az egyedi portréobjektív a híres NIKKOR 105mm f/2.5-ig visszanyúló kivételes örökségre épít. A legkisebb részletek rögzítésére készült, vadonatúj optikai felépítés kivételes képélességet, kontrasztot és felbontást biztosít a kép teljes területén. Az elmosódás lenyűgözően sima, a téma pedig még a legnagyobb, f/1,4-es rekesszel is éles lesz. Akár a rendelkezésre álló fénnyel, akár stúdióban dolgozik, a képek mélysége és dimenziója valóban emlékezetes lesz.

     



    EGYEDI TULAJDONSÁGOK: F/1,4-ES MAXIMÁLIS REKESZ ÉS 105 MM-ES GYÚJTÓTÁVOLSÁG




    Ez az FX formátumú fix objektív tökéletesen meg tudja valósítani egyéni esztétikai célkitűzéseit. A 105 mm-es gyújtótávolság az 1 m-es minimális élességállítási távolsággal együtt lehetővé teszi, hogy az arcok vágás nélkül kitöltsék a teljes képmezőt. Az egyedi optikai kialakítás révén a kép minden eleme a valósághoz hűen jelenik meg: még a teljes nyílás mellett is meg tudják mutatni minden szépségüket a legfinomabb kelmék is. A lekerekített, 9 lamellás fényrekesz lenyűgöző elmosódást, valamint pontos mélységélesség-beállítást nyújt.



     

     


    TÖKÉLETES ELMOSÓDÁS: MÉLYSÉG ÉS DIMENZIÓ




    Az egyedi optikai kialakításnak köszönhetően az objektív gyönyörű, sima elmosódást nyújt, és az alanyokat szép, természetes kinézetű háttérelmosással keretezi. Az elmosódás intenzitása a kiemelt élességponttól való távolság növekedtével egyenletesen változik, így a felvételen nem jelentkeznek durva élek. Továbbá az elmosódás finom átmenete az élességponttól a háttér felé lenyűgöző mélységérzetet ad a képnek. Mindezek az előnyök videók esetében is érvényesíthetők: az élesség állításakor az elmosódás rendkívül simán alakul át, így egyedi hangulatú jelenetek rögzíthetők.

     

     






    RAJZOLÁS FÉNNYEL: VERHETETLEN TELJESÍTMÉNY NAGY REKESZNYÍLÁSNÁL




    Az AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED kivételes esztétikai vezérlést tesz lehetővé. A témák tökéletesen tisztán jelennek meg még a legnagyobb, f/1,4-es rekesznél készült fényképeken is. A pontszerű fényforrások körül jelentkező becsillogás minimális, az ilyen fényforrások szép kerek fénypontként jelennek meg, még a kép szélén is. A kép szélein jelentkező fényveszteség hatékony szabályozásával sikerült elérni, hogy a fényerő a teljes képterületen megmarad, és a kép szélén található témák is élesen és részletesen jelennek meg, még maximális rekesz és végtelenre állított élesség esetén is.





     



    LEGENDÁS NIKKOR-MINŐSÉG




    A kilenc lekerekített íriszlamella csökkenti a fényelhajlást, így a képelemek pontosan reprodukálhatók. Az automatikus expozícióbeállítás kivételesen stabil – még nagy sebességű sorozatfelvétel közben is – az objektívváz elektromágneses íriszvezérlő mechanikája révén. A nanokristály bevonat hatékonyan csökkenti a szellemképet és a becsillanást, míg az automatikus élességállítás a Nikon Silent Wave Motorjának (SWM) köszönhetően pontos, halk és villámgyors. Három extra alacsony szórású (ED) üvegelem minimalizálja a tengelyes színeltérést. Az elülső és hátsó objektívelemeket védi és könnyen tisztíthatóvá teszi a Nikon fluorbevonata, amely hatékonyan taszítja a port, a piszkot, a vizet és a zsíros szennyeződéseket.

     

  • Kompatibilitás:Nikon
    Típus:Professzionális fix teleobjektív
    Gyújtótávolság:105 mm
    Maximális rekesz:f/1,4
    Minimális rekesz:f/16
    Felépítés:14 lencsetag / 9 csoport
    Látószög: 23° 10'
    Minimum fókusztávolság:1 m
    Nagyítás:0,13x
    Íriszlamellák száma:9
    Szűrő méret:82 mm
    Átmérő:94,5 mm
    Hosszúság:106 mm
    Tömeg:985 g
    Garancia:1 év
    • Nikon AF-S Nikkor 105 mm f/1.4E ED objektív
    • Lens Case CL-1218
    • HB-79 objektív fényellenző
    • LC-82 első objektívsapka
    • LF-4 objektívsapka
    • Garancia
  • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS