Sigma 50-100mm F1.8 DC HSM Art objektív Canon EOS fényképezőgépekhez - Tennofoto.hu

Sigma 50-100mm F1.8 DC HSM Art objektív Canon EOS fényképezőgépekhez

459 800 Ft
Sigma
s693954/00196342

Bemutatkozik a SIGMA második APS-C formátumú zoom objektíve, ami F1.8 nagy rekesznyílást kínál a teljes zoomtartományon

  • Sigma 50-100mm F1.8 DC HSM Art objektív Canon EOS fényképezőgépekhez


    Az APS-C formátumú közép-tele objektív nagy F1.8 rekesznyílást kínál a teljes zoomtartományon.
    SIGMA elhatározta, hogy készít egy olyan zoom objektívet, mely ugyan azt a fényerőt és felbontást kínálja, mint egy fix gyújtótávolságú objektív: más szavakkal, a legmagasabb szintű optikai teljesítmény és kifejező erő. A kihívás első eredménye a 18-35mm F1.8 DC HSM | Art volt. Mindamellett, hogy teljesíti a SIGMA Art széria szigorú követelményeit, ez az objektív volt a világ első APS-C zoom objektívje a DSLR fényképezőgépekhez, mely állandó F1.8 fényerőt kínál a teljes zoomtartományon. Ezt a koncepciót továbbépítve a SIGMA megalkotta az új SIGMA 50-100mm F1.8 DC HSM | Art objektívjét, mely egy nagy átmérőjű, közepes átfogású tele zoom objektív. Mindamellett még nagyobb fényerőt kínál, mint az F2.8-as tele zoom objektívek, ennek az objektívnek a gyújtótávolsága lefed három objektívet: 85mm F1.8, 105mm F1.8 és 135mm F1.8 (35mm ekvivalens). Ez az objektív például ideális portrék készítéséhez gyönyörű BOKEH hatással és mi több, ez az objektív új mércét állít fel a zoom objektívek képminőségében.
     

    • Az Art széria képminőségét adó technológiák zoom objektívben
    • Kiválóan kezelhető zoom objektív - A használata megegyezik a SIGMA 18-35mm F1.8 DC HSM | Art objektívvel.
    • Új termékvonalak az SIGMA GLOBAL VISION koncepcióból a képminőség új szintjét jelentik. Az értékelés a SIGMA szabadalmaztatott A1 MTF mérési rendszerével történik.


    Tulajdonságok


    • FLD, SLD üvegek, a magas törésmutatójú index és a nagy szórású üveg segít csökkenteni az aberrációkat
      Annak érdekében, hogy minimalizálja az axiális és keresztirányú kromatikus aberrációt, ebben az objektívben optimálisan elrendezett három FLD („F” alacsony szórású) üveg elemet egy SLD (Speciálisan Alacsony Szórású) üveg elemet, három nagy törésmutatójú SLD üveg elemet és egy nagy szórású üveg elemet építettek be. Azzal, hogy egy vagy több alacsony szórású elemet helyeznek minden csoportba, ez az objektív kimagasló képminőséget biztosít a teljes zoomtartományban.
       

    • Bemutatkozik az újonnan tervezett HSM (Hyper Sonic Motor)
      Hogy kimagasló képminőséget érhessen el és F1.8 fényerőt kínáljon, SIGMA tovább finomította a HSM-t. Optimalizálta az elrendezést, valamint az egyedi alkatrészek alakjait, így a SIGMA-nak sikerült 30%-al csökkenteni a méretét. A karcsúbb HSM tette lehetővé az F1.8-as fényerőt és kimagasló képminőség kombinációját. Mint az előző SIGMA HSM-nél, bármikor az AF-t használó felhasználók használhatnak MF-t egyszerűen a fókusz gyűrű elforgatásával. Ez a funkció gyorsabb fókusz állítási lehetőséget biztosít, mivel nincs szükség AF/MF kapcsolóra. Szintén elérhető a SIGMA USB DOCK-oló, mely lehetővé teszi a felhasználónak, hogy teljes idős manuális fókuszt használhasson.
      Megjegyzés: A teljes idős MF működése a bajonett típusán múlik.
       

    • A finom működés érdekében tervezett diafragma
      A diafragma átmérője a második legnagyobb a SIGMA objektív kínálatában, a SIGMA 200-500mm F2.8 /400-1000mm F5.6 EX DG után, így zavartalanabb és gyorsabb a működés mint valaha. E cél elérése érdekében a diafragma lamellákat Carbon Feather filmréteggel vonták be és a diafragma egység új fluorral készült polikarbonátot tartalmaz. Ezen újításoknak köszönhetően a diafragma működése kifejezetten lágy még folyamatos felvételkészítés közben is, míg az új polikarbonát kivételesen tartós és kopásálló.
       

    •  

      A becsillanás és szellemkép csökkentésére tervezték
      Már a lencsék tervezésének korai szakaszától mérjük a becsillanás és szellemkép mértékét azért, hogy olyan optikai megoldást hozhassunk létre, amely kiszűri az olyan erős beeső fényeket, mint például az ellenfény. A prototípus szakaszban a SIGMA nem csak szimulációkat, hanem tényleges fotógráfiai méréseket is végzett, hogy több feltétel szerint is kiértékelhesse a becsillanást és szellemképet majd, hogy meghatározhassa azok okait és mérsékelhesse azokat. A SIGMA Szuper Többrétegű Bevonata (Super Multi-Layer Coating) csökkenti a becsillanást és szellemképet, mindezek által segíti a fotósokat, hogy éles, kontrasztos képeket készítsenek még ellenfényben is.
       

    • Belső fókusz és belső zoom rendszer
      Mióta a SIGMA 18-35 F1.8 DC HSM | Art megjelent, széles körben használják videózásra is. Arra számítunk, hogy a SIGMA 18-35mm F1.8 DC HSM | Art és az új SIGMA 50-100mm F1.8 DC HSM | Art objektíveket gyakran fogják együtt használni, a SIGMA mindkét objektívet hasonló képen alakította ki, különös tekintettel a fókusz és zoom használatra. A SIGMA belső fókusz és zoom rendszerének köszönhetően a fókusz és zoom gyűrűk használatakor az objektív hosszúsága nem változik és a fókusz gyűrű forgatásakor a frontlencse nem fordul el.
       

    • Az állványgyűrűt a stabil kényelmes használatra tervezték
      Az állványgyűrű kompakt, a használatot stabilabbá és kényelmesebbé teszi a kézből történő fényképezés során. Az electroless nickel alkatrészek segítenek biztosítani a tartósságot és minőséget, a 90 fokos elfordítás egy kattanással áll meg és könnyed váltás tesz lehetővé a függőleges és vízszintes pozíciók között. Az állványgyűrű alakja szintén segíti a könnyed hordozást amikor az objektív nincs a fényképezőgéphez csatlakoztatva.
       

    • Egyedülálló alacsony fénytörésű üveg
      A fénytörés szöge az üvegben függ a fény hullámhosszától. Emiatt a különböző színek kismértékben eltérő fókuszpontban lesznek élesek. Ez okozza a fénytorzítást (szaknéven kromatikus aberráció), azt a színszegélyt, amely jelentős mértékben jelentkezik teleobjektíveknél. A színtorzítás jelentős része megszüntethető, ha egy magas fénytörésű konvex lencsét kombinálunk egy alacsony fénytörésű konkáv lencsével. Emellett is megmarad azonban a kromatikus aberráció egy része, amely „második spektrumként” ismert. A második spektrum minimalizálására – amely komoly gondot jelent a hagyományos objektíveknél –, a SIGMA objektívjeiben három féle alacsony fénytörésű üveget is használunk a kiváló teljesítmény érdekében: ELD (Különösen Alacsony Fénytörésű), SLD (Speciálisan Alacsony Fénytörésű) és FLD („F” Alacsony Fénytörésű). Különösen az FLD üveg biztosít ultra alacsony fénytörést, ötvözve a magas áteresztő képességet és a fluorid rendhagyóan alacsony szórási karakterisztikáját. Ezeknek az alacsony törésmutatójú üvegek pedáns sorrendbe állítása és a nagyítás szétosztásának optimalizálása biztosítja a SIGMA objektívek kiemelkedő képvisszaadását, amelyet a kromatikus aberráció a legkisebb mértékben sem zavar.
       

    • A design koncepció
      Az új termékvonalunkban az objektív kupakokat és az AF/MF kapcsolóit újratervezték, hogy javítsák a használhatóságot. A precíz működést szem előtt tartva, a belső alkatrészeket fémből és hőstabil műgyantából (TSC)* alakították ki, mely kiválóan kompatibilis a fém alkatrészekkel. Az objektívre gravírozták a megjelenés évét, hogy azonnal hozzá lehessen férni ezen információhoz.
      *A TSC (hőstabil műgyanta) az alumíniumhoz hasonló hőtágulási karakterű. A TSC-ből készült alkatrészek kevésbé deformálódnak, lehetővé téve a kiemelkedően magas precizitású objektív konstrukció létrehozását. Az általában használt 20% üveget tartalmazó polikarbonáttal összehasonlítva a TSC körülbelül 70%-kal nagyobb rugalmasságot biztosít. A 30% üveget tartalmazó polikarbonáthoz viszonyítva pedig 25%-kal nagyobb rugalmasságot biztosít. (Az összehasonlítva más SIGMA gyártású komponensekkel.)
       

    • Lekerekített blende
      A 9 lemezes blende vonzó elmosást eredményez a fókusztávolságon kívüli képnek.
       

    • Nagy precizitású, strapabíró réz bajonett
      A réz foglalat a nagy precizitású megmunkálását speciálisan kezelt felület egészíti ki. Ennek fokozott ellenálló képessége hozzájárul az objektív kivételes tartósságához.
       

     

    • Régen hagyományos érzékelőkkel mértük az objektívek teljesítményét. Mára már kifejlesztettük saját szabadalmaztatott A1* MTF (modulációs átviteli funkció - modulation transfer function) mérési rendszerünket, amely egy 46 megapixeles Foveon közvetlen képérzékelőn alapszik.
      Ezzel még a korábban észrevehetetlen nagyfrekvenciás spektrumok is a minőség-ellenőrzés felülvizsgálata alá kerülnek, biztosítva a folyamatosan magas objektív teljesítményt. Minden SIGMA 50-100 F1.8 DG HSM | Art objektívet ellenőrzünk az A1 rendszerrel, még a szállítás előtt.  
      *A1:Aizu 1
       
    • 46-megapixeles Foveon közvetlen képérzékelő
      Ténylegesen 46 megapixeles (4800 × 3200 × 3 réteg) és 44 felvételi megapixelt (4704 × 3136 × 3 réteg) biztosító 23,5 × 15,7 mm-es APS-C X3 közvetlen szenzor képes érzékelni mind a három RGB alapszínt minden egyes képpontban, biztosítva ezzel a teljes és hiánytalan színvisszaadást. Három függőlegesen elrendezett szilikonba ágyazott érzékelő réteget használva kiaknázzuk a szilikonnak azt a képességét, hogy a piros, kék és zöld színt különböző mélységben nyeli el. Ez a rendszer a színeket sokkal pontosabban állítja elő, és élesebb felbontást nyújt pixelről pixelre, mint bármilyen más hagyományos képérzékelő. Mivel nem jön létre színszóródás (moiré effektus), nem kell alul áteresztő szűrőt használni, ezért a 46 megapixeles APS-C X3 közvetlen képérzékelő által létrehozott fény és szín három dimenziós érzést nyújt.
       

    • Kiemelkedő precizitás és minőség – teljesen egészében Japánban gyártva.
      Néhány kisebb kivételtől eltekintve, minden SIGMA gyártás, beleértve a formákat és alkatrészeket, egy integrált gyártási rendszerben történik. Azon kevés gyártó közé tartozunk, akiknek a termékei kizárólag Japánban készülnek. Szeretünk úgy gondolni a termékeinkre, hogy áthatja azokat szülőföldünk esszenciája, megáldva tiszta levegővel és vízzel, koncentráló, keményen dolgozó emberekkel. SIGMA termékeink valódi minősége miatt büszkék vagyunk magunkra, ami a magas szinten összehangolt szakértelem, intelligencia és fejlett technológia eredménye. Kifinomult termékeink szerte a világon kielégítik a profik és a fotózás szerelmeseinek igényeit, mert gyártásunk eredeti mestermunka, amely szenvedélyünkre és szakértelmünkre való büszkeségünkre támaszkodik.
       

    • A SIGMA USB dokkoló lehetővé teszi a testreszabást és rugalmas beállítási lehetőségeket kínál. A SIGMA USB dokkoló a SIGMA GLOBAL VISION objektívekhez (opcionális)
      A SIGMA USB dokkolóval frissíthető az objektív firmware-e, fókuszpont állítása és más beállítások. Egyszerűen csatlakoztatható az objektív a SIGMA USB dokkolóhoz, majd a számítógéphez és a SIGMA Optimization Pro program segítségével különböző típusú testreszabások és beállítások valósíthatóak meg. A SIGMA USB dokkoló és az exkluzív program a testreszabási lehetőségeket valósítják meg.

     

     

     

     

  • Kompatibilitás:Canon
    Típus:Teleobjektív
    Gyújtótávolság:50-100 mm
    Maximális rekesz:f/1,8
    Minimális rekesz:f/16
    Felépítés:21 lencsetag / 15 csoport
    Látószög:31,7° - 16,2°
    Minimum fókusztávolság:0,95 m
    Szűrő méret:82 mm
    Átmérő:93,5 mm
    Hosszúság:170,7 mm
    Tömeg:1490 g
    Garancia:3 év
    • Sigma 50-100mm F1.8 DC HSM Art objektív Canon EOS fényképezőgépekhez
    • Hordozó
    • Napellenző (LH880-02)
    • Garancia
  • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS