Pentax K-50 digitális fényképezőgép váz - Tennofoto.hu

Pentax K-50 digitális fényképezőgép váz

Pentax
790-10973

Pentax 16MP APS-C CMOS képérzékelő
ISO 100-51200 érzékenység
6 kép/másodperc sorozatfotó
Időjárásálló kivitelezés

Jelenleg nem kapható!
  • Pentax K-50 digitális fényképezőgép

    A digitális tükörreflexes fényképezőgép időjárás- és porálló vázzal, mely 120 színkombináció mellett nyújt felhasználóbarát kezelést és kimagasló fotózási lehetőségeket

    Az időjárás- és porálló kialakítású, könnyű fényképezőgép egyszerű kezelést tesz lehetővé, olyan fényképezési funkciókkal, melyekkel csak a felsőkategóriás modellek rendelkeznek.

    A PENTAX K-50 olyan alapspecifikációkat nyújt, amit a riválisok csak magasabb kategóriákban, például a kb. 6 kép/másodperces sorozat, ISO 51200 magas érzékenység és precíz autofókusz. Ez azt jelenti, hogy a kezdő fotósok is erőfeszítések nélkül élvezhetik a minőségi fotózás élményeit. Az időjárás- és porálló kialakítás még az outdoor fotózás kihívásaival szemben is ellenállóvá teszi a gépvázat. Mindezek mellett olyan fejlett funkciókkal is rendelkezik, mint a FullHD videofelvétel és kreatív digitális szűrők, lehetővé téve a különböző szituációkhoz való alkalmazkodást. A standard lítium akkumulátor mellett az opcionális D-BH109 elemtartóval akár ceruzaelemekkel is használhatjuk a fényképezőgépet.

     

     

    Tulajdonságok

    • Nagy felbontás, magas érzékenység – akár ISO 51200
      A K-50 csúcstechnológiás, 23.7mm x 15.7mm méretű, kb. 16,28 effektív megapixeles CMOS képérzékelőt kapott. A PRIME M feldolgozó motorral párosítva, mely a felsőbb kategóriás gépekben is dolgozik, nagyfelbontású, tónusokban gazdag képeket biztosít. Az ISO 51200-es érzékenységnek köszönhetően pedig még éjszaka sincs szükség állványra.
    • Megbízható időjárás- és porálló kialakítás
      A 81 speciális tömítésnek köszönhetően a kompakt és könnyű váz, a K-50 időjárás-, por- és fagyálló (akár -10°-ig). Ez azt jelenti, hogy a K-50 bármilyen outdoor aktivitásnál társunk lehet, felhőtlenül élvezhetjük a fotózást időjárási viszonyoktól függetlenül. A tömör, funkcionális váz vonalai nagy odafigyeléssel lettek megtervezve, hogy kiskezű fotósok is tökéletes fogást találjanak a fényképezőgépen.
    • Innovatív SR stabilizátor technológia
      A K-50 a PENTAX által fejlesztett SR (Shake Reduction) mechanizmust használja, amely automatikusan, szenzoreltolásos rendszerrel egyenlíti ki a fényképezőgépet érő rázkódásokat, így akár 3 fényértéknyivel hosszabb záridőt is alkalmazhatunk. A szenzoreltolásos rendszer majdnem minden PENTAX objektívvel működik — még a filmes fényképezőgépekre tervezettekkel is*. A flexibilis kialakításnak köszönhetően, mely a szenzort minden irányba képes eltolni, a K-50 sok hasznos funkciót nyújt a felhasználónak, például automatikus vízszintezés, vagy kompozíció finomhangolás. Az opcionális GPS egységgel, O-GPS1, ASTROTRACER funkciót is tartalmaz, megkönnyítve az asztrofotózást.
      * Kompatibilis objektívek: PENTAX K-, KA-, KAF-, KAF2- és KAF3-bajonettes objektívek; M42 objektívek (adapterrel); és 645-és 67-rendszerű objektívek (adapterrel). Egyes funkciók nem elérhetőek bizonyos objektívekkel.
    • Precíz autófókusz SAFOX IXi+ AF modullal
      A K-50 a csúcstechnológiás SAFOX IXi+ AF modullal dolgozik, amely érzékeny, precíz autófókusz működést biztosít 11 fókuszponttal (ebből 9 keresztszenzoros). A gépvázon egy AF segédfény is helyet kapott, ami a nagyon rossz fényviszonyok között segíti a fókuszrendszert. A továbbfejlesztett AF modul kimagasló teljesítményt nyújt, olyan lehetőségeket biztosítva, mint pl. a fókuszterület kiválasztás, mely még akkor is követi a tárgyat, ha az elhagyja a kiválasztott fókuszpontot. Így a fókuszálás nem csak gyorsabb és pontosabb lett, hanem még teleobjektívvel is könnyen lekövethetjük a mozgó témákat.
    • 6 kép/másodperces sorozat
      Sport- vagy természetfotózásnál jól jöhet a K-50 nagysebességű sorozata. A hat kép/másodperces képsorozat (JPEG formátumban) lehetővé teszi, hogy a legjobb pillanat is megörökítésre kerüljön, még ha gyorsan mozgó témát is fotózunk. Ez lehetővé teszi a gyorsan mozgó témákról képsorozat készítését, melyből kiválaszthatjuk a legjobb pillanatot.
    • Kíváló minőségű videó funkció
      A K-50 nagyfelbontású, full HD videóklipeket rögzít (1920 x 1080 pixeles felbontás) H.264 kodekkel tömörítve, akár 30 kép/másodperces képfrissítéssel (30, 25 vagy 24 kép/mp.). Videózás közben is használhatóak a kreatív képfeldolgozási eszközök*, mint az Egyéni kép, de akár intervallumfotózásból is összefűzhetjük a készült képeket egy videóba.
      * Az alapbeállítástól eltérő képfeldolgozásnál a képfrissítés sebessége megváltozhat.
    • Optikai kereső kb. 100%-os lefedettséggel
      A belépő kategóriás gépekre jellemző kis méret ellenére a K-50 pentaprizmát kapott, ami közel 100%-os képlefedettséget biztosít 0,92-szeres nagyítás mellett. (50mm F1,4-es optikával végtelenre fókuszálva). Ez megkönnyíti, és pontosabbá teszi a komponálást.
    • Auto Picture és Scene módok a felhőtlen fotózásért
      Az eredeti PENTAX Auto Picture mód automatikusan választja ki az adott témának megfelelő beállításokat a portré, tájkép, makró és sok más egyedi mód közül. Mivel a K-50 minden fontos beállítást elvégez – záridő, rekesz, fehéregyensúly, szaturáció, kontraszt, élesség - a felhasználó jobban tud a kompozícióra és a megfelelő pillanatra koncentrálni. A K-50 19 Scene módot is kínál, többek között éjszakai portré, kisállat, vagy sziluett, megkönnyítve a kezdő fotósok dolgát nehezebb szituációkban.
    • Képfeldolgozó lehetőségek tárháza, a kreatív, egyedi képekhez
      A K-50 tartalmazza a custom image funkciót, mely lehetővé teszi a felhasználó számára a kívánt retusáló funkció egyszerű és gyors kiválasztását. A funkció 11 egyedi képbeállítási módot tartalmaz, mint például a Bleach Bypass, amely ünnepélyes hatást kölcsönöz; és Cross Process, ami szemet gyönyörködtető, drámai színeket varázsol a képre. A K-50 19 digitális szűrőt is kínál az egyedi képhatások eléréséhez (ezeket akár egyszerre is alkalmazhatjuk) számítógépes utómunka nélkül.
    • Választható energiaforrás
      A gyárilag mellékelt lítium akkumulátoron felül, mely kb. 480 kép készítésére elegendő energiával látja el a fényképezőgépet*, lehetőség van négy AA típusú elemmel is üzemeltetni a fényképezőgépet (ehhez szükség van az opcionális D-BH109 ceruzaelem tartóra). Mivel ceruzaelemet gyakorlatilag bárhol be lehet szerezni a világon, nem okozhat problémát, ha lemerül az akkumulátor.
      * A PENTAX tesztjei alapján, a D-LI109 lítium-ion akkumulátort használva vakuzás nélkül.
    • Pentax K-50 a szivárvány színeiben
      Az új Pentax K-50 összesen 120 színkombinációban lesz elérhető, beleértve a három alapszínt. Összesen 20 szín választható a váz borításához, 6 pedig a markolathoz. Kites verzióknál a fekete, fehér, vörös és pink váz fekete markolattal, a PENTAX-DAL 18-55mm F3.5-5.6AL WR objektív pedig a váz színével megegyező színben lesz elérhető. Minden más színű váz fekete objektívvel lesz megvásárolható.
    • Egyéb jellemzők
      • Nagy, 3.0 incses LCD kijelző kb. 921,000 képpontos felbontással
      • 77-szegmensű többzónás fénymérés
      • DR (Dust Removal) mechanizmus a képérzékelő tisztítására
      • Digitális vízmérték a pontos kompozícióhoz
      • PENTAX által tervezett „Hyper control system” a flexibilis, megbízható reagálásért
      • RAW kép visszahívási funkció (lehetővé teszi az előzőleg készített jpeg kép RAW formátumban való elmentését a pufferből)
      • RAW/Fx gomb, a fájlformátumok közötti gyors váltáshoz, vagy egy egyéb egyedi beállításhoz
      • Kompatibilitás Eye-Fi vezeték nélküli LAN SD memóriakártyákkal
      • SILKYPIX Developer Studio 3.0 LE for PENTAX RICOH IMAGING(RAW feldolgozó szoftver az Ichikawa Soft Laboratory által fejlesztve) mellékelve

     

    Termékteszt és hivatalos termékbemutatók

     


    Pixinfo.com terméktesztje a Pentax K-50 digitális fényképezőgépről


     

  • Típus:Tükörreflexes digitális fényképezőgép
    Jellemzők:élőkép; szenzor stabilizátor; AA akku használható opcionális tartóval; időjárásálló váz; elektronikus szintező; GPS; 410-480 kép egy feltöltéssel
    LCD:3,0"
    Pixelszám:16 megapixel
    Iso értékek:Auto/ISO; 100-51200 1/3 vagy 1/2 vagy 1 Fé lépésekben
    Képstabilizátor:Szenzor eltolás
    Beépített vaku:van
    Vaku opciók:automata; derítés; lassú szinkron; második redőny; vakutiltás; vörösszem-hatás csökkentő
    Külső vakupapucs:van
    Digitális zoom:nincs
    Manuális fókusz:van
    Autófókusz:TTL fáziskülönbség-érzékelő rendszer; 11 pontos
    Makró:objektívtől függ
    Szűrőméret:objektívtől függ
    Kereső:pentaprizmás
    Fehéregyensúly:auto; manuális; finomhangolható; 3 egyedi; 10 előre beállított
    Szenzor típusa:CMOS
    Zársebesség-tartomány:1/6000 - 30 másodperc + B záridő
    Expozíciókompenzáció:±5EV 1/3 vagy 1/2 lépésközzel
    Fénymérés:több zónás; középre súlyozott; szpot
    Rekesz-elõválasztás:van
    Zársebesség-előválasztás:van
    Távkioldó:nincs
    Önkioldó:2 másodperc; 12 másodperc
    Belső memória:nincs
    Memóriakártya foglalat:SD; SDHC; SDXC
    Burkolat anyaga:fémváz
    Tömörítetlen formátum:RAW
    Energiaforrás:D-LI109 Li-ion
    Videokimenet:van
    USB:van
    • Pentax K-50 digitális fényképezőgép
    • akkumulátor
    • akkumulátortöltő
    • használati útmutató
    • hordozószíj
    • vázsapka
  • Új értékelés

Összehasonlítás:
0 db termék
Összes törlése
ÖSSZEHASONLÍTÁS